magyarfutball.hu

Vasas - Terézvárosi TC 5 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 19. forduló
játékvezető : Weisz Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.25, 22:16 (szerk.: 2022.02.26, 11:27)
    Vasas — TTC 5:2 (2:1)

    Hungária-uti pálya, Biró: Weisz Ferenc

    A Vasasok folytatták győzelmi sorozatukat, amelyben feltartani őket a TTC csapata gyengé­nek bizonyult.

    Az első félidőben még közel egyenlő erejűek voltak az ellenfelek és csupán a TTC balszeren­cséjén mulott, hogy a félidő nem a Terézvárosiak javára végződött; szünet után azonban a balsiker­től elkedvetlenedve visszaestek és a Vasasok fürge csatárai tetszetös játék és csinos kombinációk után biztosan nyerték meg a mérkőzést.

    A játék képe — ennek megfelelően — csupán az első félidőben volt élénk és változatos, mig a második félidőben a Vasasok döntő fölénnyel ját­szottak, amelyet csak nagy ritkán tört meg'a TTC csatárainak egy egy lerohanása. A Vasasok csapa­tának legjobb része ma is a csatársor volt, amelyben Katzer gyorsasága, Koffler határozottsága és a gól előtti erélyes játéka, továbbá a fürge kis Jellinek tűnt ki. Szürke, de alapjában hasznos munkát végzett a fedezetsor, amelynek tagjai hétröl-hétre megedződnek az első osztályu mérkőzések heves tempójában. A hátvédek közül Zatykó játéka emelkedett ki, mig a kaput védő Nyergesnek nem akadt különösebb dolga. A kapott gólokat nem védhette. A TTC nélkülözte első csapatának kapu­sát Kopácsit, akit az ifjusági Köchner, ezuttal gyengén helyettesített. A hátvédek jók voltak. Hegyi biztos rugásaival vetekszik Fried végtelen agilitása.

    Az első félidőben mindkét csapat egyenlően veszi ki részét a támadásból. A TTC-nek számos kedvező alkalma nyílik gól elérésére, a helyzetet azonban csatárai kiaknázatlanul hagyják. A veze­tést a Vasasok szerzik meg a Kofler által rugott góllal. Nem sokáig örülhetnek azonban, mert Procenkó szép játék után kiegyenlít A TTC egyik labdája kapufát ér, majd a félidő végén, a TTC-kapu előtti kavarodásból Koffler ismét a Vasasok­nak biztosítja a vezetést.

    A második félidőben a Vasas csatársor eleven és ötletes játékkal odaszögezi kapujához ellenfelét. Rákosi hosszu lapos lövése, Köchner hibájából a harmadik gólt hozza.

    A Vasasok továbbra is támadnak és Katzer le­futásából beadott labdát Kofler fejjel élesen továb­bítja a kapura. Köchner a labdát a gólvonalról kiöklözte, de a biró gólt ítélt. Ettől kezdve a TTC is átrándul ellenfele térfelébe és változatos játék után, Recht passzából, az erősen offside helyzet­ben álló Maly a TTC második gólját lövi. Még nyílik néhány kedvező alkalma a TTC-nek gól el­érésére, de ezeket is kihasználatlanul hagyja. A játék vége felé ismét a Vasás csapat jut fölénybe és Jellinek révén megszerzi utolsó gólját.

    Sporthirlap, 1920. március 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.25, 22:02 (szerk.: 2022.02.26, 11:26)
    Nyerges sérülése. Nyerges, a Vasasok jóképességü fiatal kapusa, csapatának a TTC ellen meg­tartott mérkőzésén két ujján komoly sérülést szenvedett, ugy, hogy hosszabb ideig pihenni kényszerül. Távollétében helyét Tapfer tölti be.

    Sporthirlap, 1920. március 18.