magyarfutball.hu

ÚTSE - UTE 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 17. forduló
játékvezető : Szüsz Hugó
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.21, 00:16 (szerk.: 2022.02.21, 13:06)
    Az UTSE uj hátvédje.

    Az UTSE vasárnapi győzelmében a csapat fiatal kapusán, Paksin kívül, nagyrésze van Minarovitsnak, az UTSE olasz fogságból hazatért hátvédjének, aki a mult vasárnap— az UTSE hívei szerint — az olasz fog­ság dacára, angol stílusban játszott.

    Sporthirlap, 1920. február 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.20, 22:45 (szerk.: 2022.02.21, 13:07)
    UTSE - UTE 2:1 (2:1)

    Népszigeti pálya, 3000 néző
    Biró: Szüsz Hugó

    A mérkőzés tulnyomó részében az UTE volt határozott fölényben és ez különösen a második félidőben domborodott ki, amikor az UTSE csak egyéni lerohanásokkal tudott az ellenfél kapujához jutni. Ezeket a veszélyesnek látszó támadásokat azonban az UTE nagyszerűen működő védelme a kellő pillanatban ártalmatlanná tette. Az UTE csa­tárai nagyon gyámoltalanul játszottak, mert kü­lönben már az első negyedórában magukhoz ragad­hatták volna a vezetést és ez perdöntő lett volna a végeredményre is,

    A második félidőben az UTSE taktikát változtatott és az UTE vehemes támadá­saival szemben állandó védőpozicióba helyezkedett. Az egész védelem ugyszólván ki sem mozdult a saját térfeléből. Már az első negyedóra után szerzi meg az UTSE a vezető gólt. A jobbszárny által szépen kidolgozott és hosszura elöreadott labda. Thomann balösszekötő küldi a kapuba. Knoll ka­pus a labdát nem védhette. Az UTE néhány perc mulva Paulusz gyönyörű lövéséből kiegyenlít. Azonban az UTE nem tudja sokáig az eldöntetlenség kétes értékű gyümölcsét élvezni, mert az UTSE, amelynek különösen a jobb szárnya dol­gozott dicséretreméltó agilitással, Török révén szé­pen helyezett lövéssel ismét megszerzi a vezető gólt. Az UTE csatársorát teljesítőképességének kifejtésében alaposan hátráltatta, hogy Thoman Vogllal történt összefutása következtében megsérült és kénytelen volt a pályát elhagyni. Csak a második félidőben tért vissza ujból a pályára, azonban mint jobbszélsö már csak statisztált. Az UTSE játékosai voltak a fittebbek, míg az UTE játékosait inkább a készületlenség jellemezte. Tűr­hető formában volt Baubach, Priboj és Schaller, mig az UTSE-ban fürge mozgékonyságával külö­nösen Dankó tűnt ki. Az UTE csatársoráról mégcsak annyit, hogy a labdát alig tudta magánál tartani, annál jobb volt a védelme. A pálya talaja kissé nehéz volt, a játék realitását azonban nem befolyásolta.

    Sporthirlap, 1920. február 23.