magyarfutball.hu

UTE - Újpesti Törekvés SE 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 16. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.17, 12:12
    UTE—UTSE 3 : 0 (1 : 0)

    .Az UTE tartalékos csatársorába Szidon nagyszerű játéka vitt lendületet.

    UTE : Klein — Fogl III, Markó - Kelecsényi, Baubach, Peics — Szemere, Csontos, Jeszmás, Ányos, Szidon.
    UTSE: Mészáros — Minarovics, Dankó — Kojsza, Buza, Wilheim — Jüngling, Török, Gally, Lauko, Reisner.

    Ujpesti Stadion. — 1500 néző. — Bíró: Schiller Gyula.

    Az UTE kezd

    és már az első percben jobbszárnya révén erélyes támadást vezet, amelyből Csontos bombaszerű lövése közvetlen kapu fölött süvít el. A sikerült akció nyomán az UTE lelkes játékba fog és az 5. percben Szidon lefutása góllal kecsegtet, de átadott labdájából Jeszmás közelről fölé lő. Majd Szemere fut le, szép beadását Jeszmás kapura lövi, de az emberben akadt labdát Dankó kapuvonalról rugja a mezőnybe. Csontos a labdát elereszti és így Buza felszabadít. A szorongatott UTSE kapkodó játékával nem bír szóhoz jutni, sőt Wilheim hendsze folytán megítélt szabadrugásból Jeszmás 30 méteres kapufalövése csaknem gólt eredményez. A 13. percben Kelecsényi hendszet vét, így kerül frontba az UTSE is, de Reisner szabadrugását Klein könnyen fogja, majd Reisner erélyes támadása a tétovázó UTE védelmen keresztül látszik eredményesnek, de az utolsó pilanatlan Baubach kornerre ment, melyből Marko szabadít fel. A labda Baubach révén azonban Szemeréhez kerül, kinek átadásából Jeszmás ügyes cselezés után közvetlen mellé lő. A 20. percben a nagyszerű Szidon ellenállhatatlan lefutásból centerezett labdáját Csontos kapásból hajszállal mellé lövi. Laukó megkísérli az UTE védelem áttörését, de Fogl III. taccsra szereli. A bedobásból Gally fejjel önmagát szöktetve meleg helyzetet teremt, de Klein önfeláldozó rávetéssel a lába elé veti magát és megakadályozza a biztos gólt. Buza emberfeletti munkát végez és sikerül is egy ideig frontban tartani csatársorát, Jüngling előre adott centerét Klein fogja, míg Laukó Reisner gyors támadása ismét megadja a vezető gól elérésének lehetőségét. Fogl III. ugyanis elesik, a labda Törökhöz kerül, ki a visszahuzódott védelem közt kiugrik, de hosszan vezetett labdáját Klein bravurosan elhalássza az addig odaérkezett Török elöl. A 30. percben Szidon lefutásból beadott labdáját Jeszmás hatalmas erővel hajszállal mellé lövi. Az UTE most hatalmas erővel fekszik a játékba, Csontos Jeszmás a nehéz pályán 4—5 védőjátékoson keresztül viszik a labdát, a halfsor hűséges kísérőjük és így a 36. percben Csontos Szidont szökteti, ki befelé kanyarodva a 16 os sarkáról félmagas csavart lövéssel megszerzi csapatának a vezető gólt.
    A gólt Mészáros védhette volna, ha korábban veti magát. A 39. percben Szidon, Peics labdájával Dankót kicselezve, egyedül tör az UTSE kapuja felé, de Minarovics elfogja, Szidon elesik, fekve marad, majd kiáll. A 40. percben Buza lapos passza Gallytól Jünglinghez kerül, de öt tévesen offszeid miatt lefújja a bíró. Az utolsó öt perc teljesen az UTE-é. A formáját megtaláló halfsora révén csatársora valóságos bombázás alá veszi ellenfele kapuját, előbb Szemere, majd Szidon lövését védi Mészáros, kisvártatva Jeszmás hibáz jó helyzetben, de mentségére szolgál, hogy lecsuszott lábáról a labda. Az utolsó percben is góllal fenyeget Csontos akciója, de Jeszmás mellé lő, majd Ányos fordulatból leadott lövése lesz Mészáros zsákmánya.
    Helycsere után

    az UTE megtartja továbbra is támadó szerepet és már az 5. perc meghozza a további eredményt. Baubach Szidont szökteti, ez a labdát középre adja, Jeszmás éles sarok tövét Mészáros a levegőben elnyulva fényes stilusban menti, az erős labdát azonban fogni nem bírja és a befutó Ányos lába elé dobja, ki nyugodtan behelyezi.
    Az UTSE kifulladt halfsora nem bírja feltartani a lendületbe jött UTE csatársort és ez az egész félidő jellemzése. Fogl III. felszabadító rugását Minarovics hibázza, Ányos Csontosnak adja a labdát, de nagy erővel keresztülvitt akciójából a kornervonalról beadott labdája a kapu fölött jut ki a játéktérről. A 18. percben Jüngling lefutása kornert eredményez az UTSE részére, melyből Peics hendszet vét a büntetőterületen belül. A 11-est Reisner felső kapujára lövi, a visszapattanó labdát Fogl III. küldi vissza a mezőnybe.
    Ezután ismét az UTE veszi át a támadó szerepet. Szemere kedvező helyzetet dolgoz ki saját magának, de mellé lő, majd Szidon Ányos szép összjátékából utóbbi fordulatról leadott éles lövését Mészáros menti. Peics—Szidon—Csontos összjátékából utóbbi lövése ismét Mészáros-t foglalkoztatja, míg Ányos lövése kapu fölé kerül. A 30-ik percben az UTSE kifejlődő támadásai Jüngling offszeidje akasztja meg, majd Buza erőtlen lövését Klein könnyen fogja. A 65. percben Szemere Csontos összjátékából Dankó hatalmas kornert véd, melyből Szidon szép rugását Ányos kapura fejeli, a labda Mészáros kezéről felső kapujára pattan, de ismét birtokába veszi. Az utolsó percek nyomasztó UTE fölény jegyében telnek el, mindenki a mérkőzés végét várja már, a közönség lassan oszolni kezd, de a mérkőzés vígan folyik tovább és a bíró nyugodtan nézi, hogy a 48 percben Csontos, Kelecsényi átadásából, a harmadik gólt lövi. De még ez sem volt elég a kifogyhatatlan félidőből, mert még két percet ráduplázott a már élvezhetetlen mérkőzésre.

    Sporthirlap, 1924. február 25.