magyarfutball.hu

III. Kerület - Kispesti AC 2 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.17, 21:27 (szerk.: 2022.02.18, 10:06)
    III. ker. TVE - KAC 2:1 (0:1)

    Határ-utcai pálya, 1500 néző
    Biró: Vértes Imre

    A III. kerület lelkesen játszó derék csapata ér­tékes győzelmet aratott az őszi bajnokságban ki­válóan szereplő kispesti csapat felett. Emeli a győ­zelem értékét, hogy a mérkőzés 90 percéből a Vívók 80 percet tiz emberrel küzdöttek végig. A mérkőzés, ha nem is volt nívós, de mindvégig változatos és gyors iramával lekötötte a figyelmet. A játék első tiz percében a Vivók csapata kissé elfogódottan játszott, amelyet a KAC csatársora ügyesen kihasznált és erősen játszott. Lassan azonban lábrakapnak a Vívók is és azután a KAC méltó ellenfelének bizonyultak; Az első félidőben egyenlően veszi ki mindkét csapat részét a táma­dásból, a KAC sűrűbben, a Vívók ritkábban, de annál erősebben támadnak. A második félidő alatt sem nem változik a helyzet, de azután a Vivók csapata határozott fölénybe kerül, mig a KAC csak lerohanásokkal operál.

    A Vivók kapujában a beteg Garai helyeit Majcher kifogástalanul védett. A hátvédek szürkén játszottak. Harrer sokat hibázott, Huszár csak a tiszta labdák továbbításában volt kifogástalan. A csapat legjobb embere Stark középfedezet volt, aki lendületes játékával — különösen a második fél­időben — gyakran hozta támadásba csapatát.Totis jobbhalf a veszedelmes Jeny—Eisenhoffer szárny lefogásával végzett hasznos munkát Breuer I. sok igyekezettel játszott. A csatársor­ban különösen a jobbszárny volt elemében, Hönich II. gyorsasága. Szabó Jenő jó technikával párosult lövőképesége gyakran szereztek kellemet­len pillanatokat az ellenfél védelmének. Breuer II veszélyes kiszökésekkel operált; nagy balszeren­cséje volt Hönich I-nek, aki már a 10. percben lesántult és kiáltani kényszerült Schwarc a bal­szélről néhány szép beadással vonta magára a figyelmet.

    A KAC csapata tegnap mélyen a formáján alul játszott Varga hiányát nagyon megérezték, mert győzelmet jelentő gól megszületésében. Turi is gyengébben játszott a szokottnál, de különösen Krebs bizonytalansága keltett kellemetlen feltűnést. Blasnik középhalf kitartóan játszott, de sokat hibá­zott. Budai és Stallmach a szokott formájukat ját­szották ki. A csatársornak tegnap nem volt jó napja. Jennyre és Eisenhofferre nagyon vigyáztak. Jeszmás a lövésekkel adós maradt, Sagulynak még nincs megfelelő rutinja, mig Boldog pár ügyes le­futását önző módon nem fejezte be a kellő időben, középreadással.
    KAC kezd és rögtön támad. A 8-ik percben Boldog beadását Eisenhoffer tíz méterről kapás­ból menthetetlenül belövi. A 12-ik percben Breuer II. ügyesen kiszökik a védelemből, de öt méterről a kapu fölé lő. A 20-ik percben Hönich II. közel­ről hibáz, majd a 20-ik percben Jeszmás vét hand-set a Vivók kapuja előtt. Változatos játékkal vég­ződik a félidő.

    Szünet után a KAC támad, de lassan a Vivók is frontba jutnak. A 16-ik percben Hönich II. lapos lövése a kapufáról a gólba pattan. (1:1.)A Vivók lelkes támadásba fognak és sűrűn veszéIyeztetík a Kispest kapuját. A 20. percben Eisenhoffer szabadrugását a kapus elvéti, de Jeszmás és Boldog együtt futnak a labdára és összefutva az üres kapu mellé fejelik. Változatos játék után már-már eldöntetlennek látszik a mérkőzés, midőn a 44. percben Szabó tizennyolc méterről lőtt éles labdával a KAC kapusának hibájából megszerzi a győzelmet jelentő gólt.

    Sporthirlap, 1919. december 22.