magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - UTE 1 : 4 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 5. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 22:46 (szerk.: 2022.02.12, 17:25)
    UTE — TTC 4:1 (3:0)

    Népszigeti pálya, 4000 néző
    Biró: Vértes Imre

    A népszigeti pályán kitünően dolgozó ujpesti csapat szép játék után megérdemelt és biztos győ­zelmet aratott a derekasan védekező TTC felett. A játék különben a második félidőben volt érde­kes és változatos, amikor is az ujpesti csapat kom­bináló csatársorának akcióit, sűrűn váltotta fel a gyors szöktetésekkel dolgozó TTC csatársor táma­dása. A két csapat közül feltétlen az UTE volt a jobbik. Védelme elsőrangu és hiba nélküli játékot nyujtott. A fedezetsorban az ismét jó formában lévő Baubach excellált, míg a csatársor a szebbnél-szebb támadásokkal operált. Schaller észszerű játéka, Priboj lendületes áttörései, Kósa finom és pontos passzai kész veszedelmet jelentettek az ellenfél kapujára. A TTC csapatáról is csak dicsé­rettel szólhatunk. Az első félidő gyenge és erély­telen játéka után, a játék második részében, bár ellenfele már három góllal vezetett, nem adta fel a küzdelmet, hanem lelkes játékkal igyekezett a vereség arányának csökkentésére. A csapat legjobb emberei a védelemben Fried, Hegyi, Friedmann, a csatársorban Maly, Recht voltak.

    UTE kezd és már az első percben kornert ért el Schaller támadásából. Az 5. percben Priboj szép beadását Kósa menthetetlenül a hálóba lövi. Kez­dés után továbbra is az UTE támad és a belsőcsatárok sűrűn küldik veszélyes lövéseiket a TTC kapujára. A 26. percben Paulusz beadását lövessel a hálóba juttatja (1 : 0).
    A 28. percben Szidon közelről a kapu mellé lő. A 36. percben Schaller által leadott labdával Priboj kiszökik és a harmadik gólt lövi A TTC csatárainak kísérletezését az UTE védelme könynyen szereli le.

    Szünet után változatosabb a játék képe. A TTC lelkes támadásokba kezd és szélsői gyors lerohanásokat vezetnek az UTE kapuja ellen, de Vogel II és Knoll résen vannak és mindent mentenék. Paulus lefutásából Priboj helyezett labdáját Ko­pácsi védi, majd a TTC-nek nyílik kedvező alkalma gól elérésére. A 28. percben fault miatt megítélt szabadrugásból a labda Malyhoz kerül,aki azt lapos lövéssel a hálóba juttatja. Kezelés után azonnal Kósa—Priboj lerohannak és utóbbi 3 méterről a kapu fölé lő. A 37. percben Szidon—Schaller lerohanásából Priboj kiugrik a hátvédek mögül és a negyedik gólt lövi. A TTC támadásai fejezik be a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 29.