magyarfutball.hu

UTE - Nemzeti SC 5 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 4. forduló
játékvezető : Friedmann Mór
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.12, 21:27 (szerk.: 2022.02.13, 13:02)
    UTE — NSC 5:0 (1:0)

    Népszigeti pálya, 4000 néző
    Biró: Friedmann Hugó

    A népszigeti pályán megjelent nagy közönség­nek élénk és változatos játékban volt része. Az NSC, amely alapos változtatásokat tett csapatá­ban, nem volt statisztaszerepre kárhoztatva, ha­nem alaposan kivette részét a játékból, sőt a já­ték első félidejében többet is támadott, mint nagy ellenfele. A csapat azonban ilyen összeállításban még nem szokott össze s ennek tulajdonítható,hogy fokozatosan engedett az iramból, s az UTEstílusa és technikája mindjobban felülkerekedett.

    A játék ennek ellenére sem vált érdektelenné,mert az NSC kitartóan védekezett. Az UTE csatár­sor összjátéka és a belső csatárok lövőképessége azonban megfelelő időközökben öt gólt hozott az ujpesti csapatnak.

    A csatársor volt ezuttal a csapat legjobb része. Paulusz—Kósa a jobbszélen hétről-hétre fejlődnek amint jobban kiismerik egymást, Schaller és Priboj pedig nemcsak passzaival, hanem lövéseivel is erőssége a csapatnak. Szidon II is formában van. A halfsor legjobb embere Milosovits, mig Baubach, ugy látszik egy idő óta nem ambicio­nálja a játékot. Király helyén ezuttal tartalék, Klein állott, szokott jó volt a védelmi trió, a két Vogl és Knoll. Az NSC-ben ismét Künsztler volt a legjobb, de feltűnt a csatársorban az elsőizben beállított Spitz játéka is. A csapat többi része szürke, de lelkes játékosokból áll.

    Az NSC az első félidő közepéig erős és többizben veszélyes támadásokat vezet, az UTE véde­lem azonban mindent ment. A mérkőzés 37-ik percében Paulus beadását Schaller gólba fejeli.
    A második félidőt erős UTE támadás vezeti be s Kósa már a 4. percben védhetetlen gólt lő, amelyet a 15. percben Schaller, a 20-ikban Priboj gólja követ, A góllövést Paulusz fejezte be a 24.percben egy 30 méterről küldött süvítő lövéssel.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 22.