magyarfutball.hu

MAC - Terézvárosi TC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.10, 19:18 (szerk.: 2022.02.11, 11:04)
    TTC — MAC 1:0 (1:0)

    Népszigeti pálya
    Bíró: Fiedler Konrád

    A MAC a játékjogától felfüggesztett Bodnár, Kunst és Telkes nélkül játszó csapattaT állott ki. Unalmas, nivotlan játék folyt s csak a második első félidőben leginkább a MAC volt fölényben, tartalékcsatársora azonban hibát hibára halmozott. A félidő vége felé a lélek nélkül dolgozó TTC is lendületbe jött. A 45. percben Proczenkó zavarja a MAC kapusát, aki eközben Proczenkót megrugja. A megítélt 11-est Hegyi góllá értékesíti.

    A második félidőben a TTC jut némi fölénybe. A 8. percben Proczenkó offside gólt rug, amit a biró nem ítél meg. Ezután mintegy 20 percig a MAC erősen szorongatja a TTC kapuját s a 28. percben kornert szerez. Ez azonban eredménytelen marad. A 31. percben Recht szép lövését Fehér csak nehezen tudja védeni. A 34. percben Szalai gyönyörű lövését Kopácsi kornerre menti. A 36. percben a TTC jut kornerhez, majd Maly bombaszerü lövése a kapu fölött süvít el. A 42. percben a bíró Malyt kiállította. A játék a MAC támadásával ért véget.

    A TTC csapata nem volt jobb ellenfelénél, ugy, hogy eldöntetlen eredmény felelt volna meg a leg­inkább az erőviszonyoknak. Hegyi, Neumaun, Maly és Procenkó volt a csapat legjobb tagja. Felrovandó a TTC-nek, hogy a csapatnak egy-két játékosa tulhangosan viselkedik a pályán s ezzel nemcsak a csapatban kelt diszharmóniát, de ront a csapat szimpátikus voltán is.
    A MAC erősen megérezte kitiltott játékosainak a hiányát. Védelme kitűnő volt, az élen Szaffká­val, mig a fedezetsorban Lenz és Fodor, a csatár­sorban Lator és Szalai tűnt ki.

    A két csapat igy állt föl:
    TTC : Kopácsi—Hegyi. Fried—Friedmann, Neu­mann, Palkovits—Maly, Recht, Procenkó, Bornstein. Pach.
    MAC Fehér—Szaffka, Ocskai—Lenz, Fodor, Weiner—Lator, Medgyesí, Omelka, Szalai, Ko­vásznai.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 8.