magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - III. Kerület 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.18, 19:26 (szerk.: 2022.03.19, 11:48)
    VII. ker. SC — III. k. TVE 2:0 (1:0)

    Bíró: Balassa

    Igazi szezonvégi mérkőzés. Kevés lendülettel és a nagy melegtől elbá­gyadva, lanyhán, un­almasan mozogtak­ a játékosok é­s csak­­ akkor lendültek bele a játékba, mikor már a II. fél­idő-ben a fényben pompázó nap az Üllői uti házak mögé bujt. Még a VII. ker­ jobban ambicionálta a játékot és a szi­­vósságával, meg a gyenge Vi­vó-véde­­­lem jóvoltából meg is szerezte a győ­zel­m­ét. Garai a kapuban idegesen,­ bizonytalanul mozgott, mindkét gól­­nál kiszaladt indokolatlanul.

    A beck-ek nem voltak ­­elég erélye­sek, a halfsor nagyon jól dolgozott, pompásan szerelt és osztotta a labdát, Keck szemmel láthatóan, fejlődik hét­­ről-hétre. A csatársor lanyhán, lélek nélkül játszott.
    A VII. ker. kapujában Kocsis jól helyezkedett, a labdákat biztosan fogad­ta. Hoffmann játékával kiemelkedett a mezőnyből. A halfsor, bár szürkén,­ de okosan és hasznosan dolgozott. A csatársorba­n főleg Herzog a balszélső gyors le­rohan­ásai jelentettek mindig veszélyt, míg a belsők, főleg Brenner és Csuzman fürge, szemfüles csatárok, akik a helyzeteket­ jól felismerik és ér­tékesítik.
    Az első félidő 35. percében a VII. ker. balszárnya megszökik és Herz­o­g beadását Brenner a kifutó Garai mel­­lett a kapuba lövi.

    A II. félidőben élénkebb a tempó. A 40. percben Szabó üres kapu mellé plaszir­os,­ m­íg a 42. percben a VII. ker­. balszárnya lefut és a centerezett labdát Csuzman góllá értékesíti.

    Nenzeti Sport, 1921. június 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.18, 19:04 (szerk.: 2022.03.19, 11:47)
    VII. ker. SC - III. ker. TVE 1:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya, 1000 néző
    Biró: Bíró Sándor
    (Szombaton.)

    Tipikus szezonvégi mérkőzés. A rekkenő hőségben egyik csapat sem ambicionálta a győzelem megszerzését. A VII. ker. csatárai, amikor látták a Vivók tartalék kapusának. Garainak primitív munkáját, igyekeztek a ka­pura lőni s gólszerző kísérletük a 32. percben sikerrel is járt. Ekkor érte el a VII. ker. győztes gólját Brenner révén. Az első félidőben a Vivók is kerültek néhányszor gólhelyzetbe, de csatáraik góliszonyban szenvedtek. Hasonlóan folyt le a II. félidő is. Bár ekkor a Vivók kerekedtek felül, VII. ker. kitűnő védelme azonban résen volt. A mérkőzés vége felé ujból a VII ker. támadott veszélyesen, de a csatárok gólképtelenek voltak. A VII. ker. csapatában Hoffmann hátvéd, Kojsza centerhalf a csatárok közül Herczog és Pollák voltak a legjobbak. A Vívóknál Huszár, Kléber, Majherr és Weisz jobbszélső tűnt ki.

    Sporthirlap, 1921. június 6.