magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - III. Kerület 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 3. forduló
játékvezető : Friedmann Mór
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.200
  2. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.20, 21:37 (szerk.: 2022.03.21, 12:35)
    III. ker. TVE - VII. ker. SE 1:0 (0:0)

    Népszigeti pálya, 1200 néző
    Biró: Friedmann Hugó

    A négy tartalékkal felálló VII. ker. csapata már a startnál elvesztette a mérkőzést. A nagyobb gólarányu ve­reség elkerülését csak az ujlaki csa­pat játékosainak elbizakodottságának köszönhetik, akik egyáltalán nem erőltették a nagyobb eredmény el­érését. Csupán a félidők elején ját­szott a III. ker. képességeinek meg­felelő módon, mig a félidők végén a VII. ker. csapata kerekedett mindig fölül. Mindkét csapat játékosai sokat és fölöslegesen beszélnek, részben egymás közt, részben protestálások formájában a bíróval.

    A győzelmet jelentő gól a második félidő 14-ik percében esett Skwarek lövéséből. Wagner a VII. ker. kapusa hibásan vetette magát a labdára. A második félidő 40-ik percében a biró Steinitz (III. ker.) jobbfedezetet durva játékért kiállította. A mérkőzés utolsó pillanataiban egy III ker. játékos hendset vétett a 16-os büntető terüle­ten, de a biró a szabálysértést rálőtt labdának minősítette és nem ítélt tizenegyest Egyhanguan simán folyt le a mérkőzés, amelyben a közvetlen védelmek vették ki leginkább részü­ket a játékból. A csatársorok mind­két csapatában gyengén szerepeltek. Az ujlaki csapatban kitűntek Neuhaus, Szabó és Schwarz. mig a VII. ker. csapatában Kojsza, Juhász és Wester feleltek meg a beléjük helye­zett bizalomnak.

    Sporthirlap, 1921. szeptember 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.20, 16:14 (szerk.: 2018.09.20, 20:06)
    Népsziget. Bíró: Friedmann.

    Az első félidőben VII. ker. a többet támadó. De Brenner és Pollák biztos helyzetből hibáznak. A III ker. Hegyi révén vezeti támadásait, de a lövésekkel adósok maradnak. 27. percben Pollák saját térfeléről indulva, kedvező helyzetbe jut, de a biztos góltól csak a bíró téves ítélkezése menti meg a III. ker.-t offside címén.
    Szünet után III. ker. erélyes támadást kezd, miközben Steinitz 20 méteres lövése a kapufáról pattan vissza (8 p.), majd Göttler szökteti Svareket, ki a kapu jobb sarkába szép helyezett gólt lő (10 p). Gyors támadással felel a VII. ker., de Mayer kapu mellé lő. Kléber többször frontba dobja csapatát. Hegyi lövései azonban célt tévesztenek. — VII. kor. fölénybe kerül, de Mayer többszöri lefutásai eredménytelenek maradnak.
    A 43. p.-ben Weszter tacsdobásából Pollák kitűnő gólhelyzetbe jut, de a bíró ismét tévesen offsidet ítél, noha tacsdobásnál nincs offside. A félidő végéig VII. ker-i fölény, de az óbudai védelem sikeresen ellentáll a sorozatos támadásoknak.
    Friedmann bíró igen határozatlanul bíráskodott.

    III. ker.: Neuhausz, Harrer, Szabó, Steinitz, Kléber, Keck, Majcher, Göttler, Svarek, Hegyi, Schwarcz.
    VII. ker.: Vágner, Juhász, Gyurik, Veszter, Kojsza, Mellich, Ferdeber, Brenned, Knoll, Pollák, Mayer.

    Nemzeti Sport, 1921.09.19.