magyarfutball.hu

Vasas - VII. Kerületi SC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 26. forduló
játékvezető : Spanring István
nézőszámok:
  1. nela: 5.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 20:05 (szerk.: 2022.03.18, 09:15)
    Vasas: Farkas— Zatykó, Stengl— Klein, Gottlieb, Tury— Katzer, Jellinek, Rákosi,­ Szentmiklóssy, Himmer.
    VII. ker.: Wagner— Juhász, Hoffmann—­­ Melich, Kojsza, Wester— Jánossy, Bren­­ner, Csuzmann, Kno­ll, Hertzka.

    Nemzeti Sport, 1921. május 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 19:59 (szerk.: 2022.03.18, 09:16)
    Vas- és fémmunkások SC — VII.ker. SC 1:0 (0:0)

    Üllői uti pálya
    Bíró: Spannring István

    Határtalan lelkesedés és ambíció fűtötte a Vasasok minden egyes já­tékosát, s a lelkes munkának megér­demelt jutalmaként két igen értékes ponthoz jutottak, mellyel előrelátha­tólag a kieséstől is megszabadultak. A vasasok mindvégig valamivel job­bak voltak, s emellett ügyes taktiká­val dolgoztak. A győztes gól után ugyanis Rákossyt hátrahozták a vé­delembe harmadik hátvédnek s négy csatárral operáltak; ez a szisztéma kitünően bevált. A Vasasok kapujá­ban a beteg Nyerges helyett Farkas állott, akinek munkája teljesen kielé­gített. A két hátvéd, Zatykó és Stengl megingathatatlan sziklafalként verte vissza az ellenfél támadásait. A fede­zetsorban Gottlieb emberfelettit pro­dukált, bár a szélső halfok sem vol­tak rosszak. A csatársorban a Szentmiklósi—Himmel balszárny produkált klasszikus játékot, a többieknél csak az igyekezetét jegyezhetjük fel ér­demül.

    A VII. kerület az első félidőben szél ellen játszva kielégített, szünet után azonban erősen visszaesett, ami­ben nagy része volt Hoffmannak a VII. kerületiek kitűnő hátvédjének, aki az első félidőben mutatott pom­pás játéka után a második félidőben kínos feltűnést keltett sorozatos hi­báival és bizonytalan munkájával. Jó volt Juhász és Wagner a védelem­ben, Kojsza a halfsorban, mig a csa­tasor a kapu előtt nem sok vizet za­vart.

    A győztes gólt Szentmiklósy lőtte a második félidő 4. percében, majd náhány perccel később egy igen ve­szélyes lövésre a kapujáról pattant vissza. A gól után lanyha mezőny játékkal telik el a hátralevő idő nagy része.

    Sporthirlap, 1921. május 23.