magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - Vasas 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 12. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.26, 23:53 (szerk.: 2022.03.27, 08:35)
    Vas- és fémmunkások SC — VII.ker SC 2:0 (0:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Bíró Sándor

    A játék folyamán eleinte a Vasasok vezettek veszélyes támadásokat, szerepüket azonban a VII. kerületiek vették át és bár mindkét részről több jó alkalom nyílik a góllövésre (a biró a Vasas javára 11-est ítél, de Zatykó félrelövi,) a félidő eredménytelenül végződött.

    A második félidőben a Vasasok állandóan támadtak és a fiatal Takács révén csakhamar sikerült a vezetőgólt megszerezni. Mellich eltéveszti a labdát, Takács tétovázás nélkül kapura lő és Wagner beengedi a labdát. A Vasasokat fellelkesíti az eredmény és továbbra is fölényben maradnak, Koffler azonban kapufát lő. Néhány percnyi játék után Takács nagyon szép lövéssel a második gólt is megszerzi, amellyel a csapatának végleg bebiztosítja a győzelmet

    Vasasok. Nyerges- Zatykó, Stengl— Stojka, Gottlieb, Tonecskó—Koffler, Takács, Jellinek,Szentmiklóssy, Katzer.
    VII. ker. Sp. C.. Wagner—J uhász, Hoffmann— Weszter, Kojsza, Mellich— Vértes, Csuzman, Knoll, Pollák, Rónai

    Sporthirlap, 1922. március 6.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.02, 11:59
    Üllői-ut. — Bíró: Biró S.

    A mérkőzés favoritja a VII. kerület volt, a kiesés rémével küzdő Vasasok azonban oly szépen dolgoztak, hogy mai, nagyjelentőségű eredményüket semmiképpen sem írhatjuk a véletlen szerencse számlájára. A Vasasok derék csapata ugyanis nemcsak jobb volt, de határozottan ő játszotta az igazi futballt s ha szépen passzoló csatárai keményebbek lesznek s a kapu előtt határozottabbak: alighanem végkép kiderül felettük az ég tavasszal.
    A VII. kerületről már nem nyilatkozhatunk ily dicsérten: sokat csapkodnak céltalanul s nagyon is igénybe veszik testi erejüket. Ebben különösen Kojsza jár elől, akinek nagyon kell vigyáznia, ha fennakadás nélkül akarja végigjátszani a szezont. Pedig a jelenlegi formák alapján most ő a VII. kerület legjobb embere, míg a többiek darabosak s nagyon is elején vannak még a tréningjüknek.
    A mérkőzés legnagyobb részében a Vasasok csapata volt általában a támadó. Katzer-nek minden lefutása veszélyt jelent. Az ő centerezéséből született meg a mérkőzés II. félidejének 5. percében az első gól, amelyet Takács jobbösszekötő védhetetlenül juttatott a hálóba. Rövid VII. kerületi támadás után megint Takács lövi a gólt s biztosítja csapatának a győzelmet. A VII. kerület időnként veszélyesen támad, Zatykó azonban résen van és mindent ment.
    Amint már említettük: szépen dolgozott a Vasasoknál a csatársor, amelynek a halfok hű támogatói voltak. Zatykó rövid idő múlva megint a régi lesz. A VII. kerületből Kojszán kívül Csuzmann jobbösszekötő és a közvetlen védelem érdemel említést.

    Vasas: Nyerges—Zatykó, Stengl—Sztojka, Gottlieb, Tomecsko—Koffler, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Katzer.
    VII. ker.: Wagner—Juhász, Hoffmann—Weszter, Kojsza, Melich—Vértes, Csuzmann, Knoll, Pollák, Rémai II.


    Nemzeti Sport, 1922.03.06.