magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - Budapesti TC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: erdosor
    2018.10.10, 13:07
    Hungária-ut. Bíró: Schiller.

    A VII. kerület, az utolsó előtti hely boldogtalan tulajdonosa kétségbeesett küzdelmet vívott az előbbre jutásért. Eredmény nélkül. A BTC védelme kitűnő játéka révén jobb volt s megérdemelten győzött.
    A VII. kerület kezd szél ellen, rögtön támad, mire a BTC két kornerrel válaszol. Pócz és Schweng lövései veszélyeztetik Wagner kapuját, aki néhányszor szépen véd. A győztes gól az I. félidő 28. percében esett, Szánthó egyéni akciójából, aki a félpályáról Juhász mellett elhuzva. a kifutó Wagner mellett az üres kapuba gurítja a labdát. A VII. kerület erélyesen, küzd a kiegyenlítésért, de két kornernél többet nem tud elérni.
    A második félidőben hatalmas tempót diktál a VII. ker., Hoffmann előre megy csatárnak és a VII. ker. egyideig frontban is van.
    A meccs durvulni kezd. Schiller bíró feltűnően indiszponált. A BTC lassan újra erőre kap és a játék újra változatos lesz. A 25. percben Kőszeghy megsérül és pár percre kiáll. A meccs legszebb pillanata volt az, amikor szép kerületi akció után Dobiás közelről, tiszta helyzetben lőni készül, amikor Kanyaurek az utolsó percben kornerre ment. A meccs utolsó negyedórája úgy a pályán, mint a tribünön puskaporos hangulatban telt el. A tribünön pofonok csattantak, a pályán Schiller téves ítélkezései izgatták a kedélyeket. Egyik a BTC-nek kellemetlen tévedése miatt Kanyaurek hangos megjegyzést tett, mire Schiller kiállította a hosszas vonakodás és Hajós Alfréd közbelépése után Kanyaurek ki is állt. A BTC 10 emberrel csak védekezik, de ez sikerül is neki, sőt az utolsó percben szép támadást is vezet, Rauchmaul szép, magas saroklövését Wagner nehezen kornerre menti, Schiller általános megrökönyödésre kapurúgást (!) ítél.
    A győztes csapat legjobb része a halfsor volt, Kanyaurek elsőrangú centerhalf. A bekkek keményen, néha tulkeményen játszottak. A csatársorból Schweng vált ki.
    A VII. ker.-ben Wagner kapus, Hoffman és a csatársor jobbszárnya volt jó. A halfsor feltűnően gyenge volt.
    Schiller bosszantó indiszpozicióval küzdött.

    BTC: Palcsek—Geschlecht, Kőszeghy—Szabó, Kanyaurek, Rauchmaul—Hajdú, Horváth, Pócz, Schweng, Szántó II.
    VII. ker.: Wagner—Juhász, Hoffmann—Weszter, Kojsza, Melich—Rémay, Brenner, Dóbiás, Pollák, Herzog.
    Nemzeti Sport, 1922.06.12.