magyarfutball.hu

Budapesti TC - VII. Kerületi SC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 2. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: 2.000
  3. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: erdosor
    2018.09.26, 09:30 (szerk.: 2022.03.21, 12:33)
    BTC - VII. ker. SC 0:0

    Üllői-uti pálya, 2000 néző
    Bíró: Vértes Imre

    Közel egyenrangú ellenfelek küzdelme, amely a BTC technikai és mezőnybeli felsőbbsége ellenére csatárainak a kapu előtt tanúsított határozatlansága miatt csak gólnélküli eldöntetlent hozott. A mérkőzés szenzációja különben az volt, hogy a BTC hetek óta duzzogó játékosai egy ma délben megtartott játékos-értekezlet határozatából kifolyóan, ismét magukra öltötték a sok dicsőséget látott piros-fehér dreszt, s komplett összeállításban állottak ki mai ellenfelük ellen. Palcsek bizonytalan védéseivel nem egyszer hozta komoly veszélybe a BTC hálóját. Orbán és Kőszegi II tiszta labdákkal jól bántak, de nehéz helyzetben kissé bizonytalanok. Rauchmaul—Kanyaurek—Horváth összeállítású halfsor jól fogta az ellenfél csatársorát, emellett azonban nem feledkezett meg saját csatárairól sem. A csatársorban a két szélső, Hajdú és Szánthó voltak jók, míg a belsők a kapu előtt mindent elügyetlenkedtek.

    A VII. kerület csapata a múlt heti játéka után nem elégített ki, főleg a csatársor stílusa tekintetében merültek fel komoly kifogások. Wagner megbízható kapusnak bizonyult A hátvédek közül Juhász volt a jobbik, bár Hoffmann sem volt rossz. A fedezetsorban a szélsők Wetzer és Melich voltak jók, míg Kojsza sokat játszik a kezével és a szájával. A csatársorban csak Herzog nyújtott elfogadhatót, a többiek játékát a tervszerűtlen csapkodás jellemezte.

    A mérkőzés mindkét félidejében jobbára a BTC volt fölényben, mig a VII. kerületiek csak lerohanásokkal veszélyeztettek. A bíró az első félidőben Pollákot (VII. ker.), a másodikban Kanyaureket (BTC) kiállította.

    Sporthírlap, 1921.09.12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.26, 09:08 (szerk.: 2018.09.26, 20:09)
    Üllői-út. Bíró: Vértes Imre.

    Az I. félidő BTC-fölény jegyében folyik le. A VII. ker. csak ritkán jut szóhoz, de lefutásai ép úgy, mint a BTC sorozatos támadásai az ellenfél védelmén, vagy a belső csatárok tehetetlenségén hajótörést szenvednek. Különösen a BTC balszárnya vezetett Pócz dirigálása mellett szép támadásokat, de Pócz a kapu előtt már nem ura a helyzetnek s Hajdú szép beadásai közül kettőt az 5-ös vonalról, tiszta helyzetből, fölé vágta. A félidő vége felé a bíró Pollákot durva játék miatt kiállítja.
    A II. félidőben a BTC visszaesik s így a VII. ker. teljesen egyenrangú ellenfele lesz, de a váltakozva vezetett támadások egyik félnek sem hozzák meg a kívánt eredményt. A kapusoknak nem is annyira a lövésekkel, mint a hátra adott labdákkal volt dolguk. A játék a küzdelem hevében eldurvul, ami a 20. percben Kanyaurek kiállítását vonja maga után. A 10—10 emberrel játszó csapatoknak a szélsők jó alkalmat teremtenek a góllövéshez, de hiába, így a 22. percben Herzog beadását Zséger elhibázza, de ugyanez a sors éri később a BTC-t is s ezek az esetek később újra megismétlődnek. Mezőnyjátékkal végződik a mérkőzés.

    BTC: Palcsek—Orbán, Kőszegi—Rauchmaul, Kanyaurek, Horváth—Hajdú, Schweng, Pócz, Tichowszky, Szántó.

    (A VII. ker összeállítása nincs feltüntetve)
    Nemzeti Sport, 1921.09.12.