magyarfutball.hu

VAC - Kispesti AC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 20. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.30, 19:30 (szerk.: 2022.03.31, 09:56)
    VAC — Kispesti AC 1:0 (1:0)

    Amerikai-uti pálya, 4000 néző
    Bíró: Kiss Tivadar

    A VAC uj összeállítással kísérletezett. A kapuban a Wekerletelepiektől átigazolt Fischer állott, aki két nagyszerű védésével bizonyságát adta nagy képességeinek. Singer hátvéd a csatársorban debütált jó sikerrel, sőt a győztes gól is az ő lövéséből eredt. A VAC csapatának a Móra—Weisz— Hermann összeállításu halfsor volt a főerőssége, amellyel szemben a csatársor már gyengébben funkcionált.

    A KAC-nak szintén a védelem volt az ereje, a csatársor, különösen a második félidőben, amikor a csapat fölénybe került, gyengén operált és ilyen körülmények közt a VAC győzelme annál kevésbé maradhatott el, mert a VAC tényleg jobb volt.

    Az első félidő a VAC állandó támadásainak jegyében folyt le. Akcióiknak már a 13-ik percben megvolt az eredménye: Lébi ekkor lefut és az általa becenterezett labdát Singer véd- hetetlenül belövi. Singer később ujabb gólt lő, azt azonban a biró off side címén érvényteleníti.

    A VAC-nak a második félidőben már kisebb tere nyílott a támadásokra. A KAC ekkor nappal és széllel hátban jáfszott és tartós fölénybe került. Egyrészt azonban a gyengén funkcionáló csatársor hagyta kihasználatlanul a helyzeteket, másrészt azonban a VAC védelme játszott önfeláldozóan és igy sikerrel megakadályozta a KAC-ot a kiegyenlítésben.

    Sporthirlap, 1922. május 29.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.08, 11:15
    Amerikai-ut. Bíró: Kiss.

    Az egyenlő erők küzdelméből a szerencsésebb és határozottabb csatársorral rendelkező VAC került ki győztesként. Az első félidőben a VAC, a másodikban a KAC volt fölényben. Változatos, de nívótlan játék, amelyben csupán a VAC csatársor nyújtott néha-néha első osztályul.
    A KAC kezd szél és nap ellen, de a VAC azonnal támadólag lép fel, és Singer két éles lövését Biri könnyen védi. A 16. percbon a KAC-jobbszárny áttöri a VAC védelmet, de Fischer az utolsó pillanatban ment. Mezőnyjáték után a 20, percben Engel, a VAC jobbszélsője megszökik, gyönyörű, éles centere Lővy lábáról Singer elé kerül, ki a l6-osról védhetetlen gólt lő.
    Továbbra is VAC fölény, miközben Singer lesántul,- kiáll s a csonka VAC-csatársor már több eredményt elérni nem tud.
    Helycsere után a KAC sorozatos támadásokat vezet, de három eredmény telén korneren kívül mást nem ér el a Fischer általi jól védett VAC-kapu ellen A VAC is fölnyomul, de Köves éles lövését Biri rávetessél védi. A VAC támadásait Lédy vezeti, de több precíz centerét a belsők kihasználatlanul hagyják. Az utolsó öt percben a. KAC minden erejével küzd, de a jól tömörült VAC védelem mindent pariroz.
    A győztes csapat legjobb része a csatársor, főleg Lédy és Singer. A védelemből Móra, és Fischer tűntek ki. A KAC-nál csupán a közvetlen védelem nyújtott kielégítőt, míg a csatársor teljesen gólképtelen.

    VAC: Fischer—Grosz, Weisz I.—Móra, Weisz II., Herman—Engel, Lővy, Singer, Köves, Lédy.
    KAC; Biri—Jurest, Mihalek—Raix, Sándor, Eberhardt—Fatter, Fürdik, Kíkinger, Gresch, Boldog.

    Nemzeti Sport, 1922.05.29.