magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - III. Kerület 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.27, 22:04 (szerk.: 2022.03.28, 15:58)
    TTC — III. ker. TVE 1:1 (1:0)

    Hungárla-ut
    Biró: Szüss Hugó

    Az elért gól véletlenül, a TTC kapusának elnézéséből esett. Füleki kapus dolgát jól végezte, a kapott gól nem rajta mullott.

    A TTC rögtön magához ragadta a támadó szerepét. Az első 20 percben a III ker. csak szórványosan jut szóhoz. TTC két kornere eredménytelen, mig a Maly által rugott harmadikból, a vivók kapuja előtt támadt tumultusból kikerült labdát, Hőflinger félfordulattal, kapásból védhetetlenül belőtte. A második félidő kezdetén Maly Erdélyi hibájából kifutott, de kedvező helyzetben hibázott. A III. ker. lassanként némi fölénybe került, de gólt csak a véletlen segítségével ért el. Horváth ívelt és a szél által támogatott gyenge lövésének pályáját Füleky hibásan számította és a labda keze fölött a kapuba esett.

    Rechtet,a TTC jobbösszekötőjét a 16-on belül elgáncsolták, amit a bíró megtorolatlanul hagyott, viszont rálőtt labdának minősített a TTC javára egy hendset. Höflingert a biró feleselésért kiállította.

    Sporthirlap, 1922. március 13.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.02, 15:35
    Hungária-ut. Bíró: Szüsz Hugó.

    A már-már elparentált TTC először a VAC-csapatát szorítja meg, majd a III. kerületet kényszeríti elkeseredett küzdelemre.
    A TTC a győzelmet is megérdemelte volna, melytől bizony igen kevés választotta el. A második félidőben l:l-re állt a játék. Recht szépen kiszökik s gólhelyzetben az utána futó Harrer hátulról hatalmasat lök rajta, úgy, hogy bukdácsolva hibáz. A bíró — saját bevallása szerint — azért nem fújta le a 16-oson belül történt foultot, mert azt hitte, hogy úgy is gól lesz. Ez azonban indokolásnak nem elég. A mérkőzés ezután az incidens után elromlott.
    Az újlakiak kezdenek s egyideig ők vannak frontban. Lassanként a TTC is belemelegedik s csakhamar igen meleg perceket szerez az újlakiak hívőinek. Nagy kavarodások a III. kerületiek kapuja előtt, de két korner árán szabadulnak. Most Kléber 20 méteres lövése jut a TTC kapu mellé, majd újra TTC ér el kornert a 21-ik percben. Maly labdája Höflingerhez kerül, aki háromnegyed fordulattal a jobb sarokba szép és védhetetlen gólt lő (1:0). A gól után újra a III. kerület van frontban, Horváth lövése kapu mellett megy el, majd a TTC veszélyeztet újabb kornerrel. A TTC-támadások a pompásan védő Neuhauson akadnak meg.
    A II. félidőt ismét újlaki támadások nyitják meg, majd változatos lesz a játék, a III. ker., a TTC majd újra a III. ker. rúg kornert. A 23. percben Harrer a félpályáról szabadrúgást irányít, amelyet Horváth ívelten továbbit a kapura. A labda a felső kapuléc alatt védbetetlenül a hálóba esik (1:1). A TTC hevesen küzd a győztes gólért. A 35. percben történik a fentebb leírt incidens. A várt 11-es helyett nagy megbeszélés folyik a pálya közepén, a TTC reklamál, végül is általános meglepetésre Höflinger elhagyja a pályát. A bíró kiállította, mert a szabadrúgásra letett labdát tiszteletlenül rúgta. Ezután a meccs eldurvul és minden különösebb esemény nélkül ér véget.
    A TTC-ben elsősorban Höflinger balösszekötő érdemel említést, kellő tréninggel jó játékos lehet belőle. Mellette Maly, Friedmann és főleg Győry volt jó.
    A III. ker.-ből Kléber, Neuhaus és Palcsek emelkedtek ki.

    TTC: Füleki—Kovács, Fried—György, Friedmann, Palkovits—Maly, Recht, Csutorás, Höflinger. Weninger.
    III. ker.: Neuhaus—Harrer, Erdélyi—Kheck, Kléber, Mayherr—Telkes, Kovásznay, Palcsek, Horváth, Sohwarz

    Nemzeti Sport, 1922.03.13.