magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - III. Kerület 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 28. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. nela: 6.000
  2. Sporthírlap: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.28, 22:09 (szerk.: 2022.03.01, 10:56)
    TTC - III. ker. TVE 1:0 (0:0)

    Üllöi-uti pálya, 8000 néző
    Biró: Schiller Gyula

    A III ker. TVE technikai készült­ség dolgában szembeötlő módon fölül­multa ellenfelét, mégis vereség jutott osztályrészéül. S ezt csatárai gólképtelenségének tulajdoníthatja. Előljárt ebben a tekintetben Schrott, aki nem­csak gyenge volt a góllövésben, de indolens volt a játékban is.

    Az első félidőben a Vivók egységes játékot produkáltak s ugy _ látszott, hogy könnyűszerrel megszerzik a győ­zelmet. Hőnich a 7-dik percben üres kapuba sem tudja belőni a labdát. Röviddel ezután Csillag lövését kornerre hárítja a III- ker. Hovan jó hely­zetben hibáz, Szabó lövése pedig a kapu fölé kerül.

    A második félidőben a III. kerület visszaesett és a TTC került fölénybe. A 2-dik percben kornerhez jutnak a Vivók, a 6-ik percben pedig a TTC-ét illeti kornerrugás s ebből Csillag szép fejessel — védhető — gólt szerez. (1 : 0) Pillanatnyilag föltüzeli a _1II. kerületie­ket a gól s erős támadásba fognak, de Szabó lövése hajszálnyira a kapu mellé jut. A Vivók ezután elkedvet­lenednek és unottan folytatják a játé­kot. A TTC frontba kerül, ujabb ered­ményt elérni azonban nem tud.

    A TTC csapatában Kopácsi kevés labdát kapott, a két hátvéd bizony­talan volt, a fedezetsorban Csilla volt a legjobb. A csatársor jobbára egyéni akciókkal dolgozott. Malyt elhanya­golták, inkább balra játszottak, ahol Neumann mindent rontott. Hovan mindvégig agilis volt. A Vivók csa­patában a védelem volt a csapat leg­jobb része. Imponálóan játszott Stark. A szélsőfedezetek a labdát sokáig tartották maguknál. Kléber centerhalf elsőrangu volt. A csatársor legjobb embere Majherr balszélső volt. Szabó balösszekötő jó volt, de keveset lő a kapura. A csatársor többi tagja gyenge teljesítményt adott.

    Sporthirlap, 1921. május 24.