magyarfutball.hu

III. Kerület - Kispesti AC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 12. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: 2.500
  3. nela: 2.700

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.26, 23:47 (szerk.: 2022.03.27, 08:33)
    III. ker. TVE - KAC 0:0

    Határ-utcai pálya, 2500 néző
    Bíró: Kiss Tivadar

    A legjobbjaitól megfosztott KAC eldöntetlenje nagy meglepetés. A Vívók a biztos győzelem tudatában elbizakodóan mentek a küzdelembe, ami alaposan megboszulta magat s egy igen fontos pontjukba került. A Vívóknál hiányzott Kléber ás Telkes, ami Kovásznaynak a fedezetsorba való visszavonását tette szükségessé; a halfsor ezzel megerősödött, a csatársor azonban elvesztette akcióképességét.

    A KAC csapatáról csak a legnagyobb elismerés hangján emlékezhetünk meg. Biri a kapuban rövid szereplése után már is a legjobbak közé emelkedett. Az „öreg" Jurcsó, de főleg Mihalek megbízható hátvédpárt alkot. A fedezetsorban Raix és Sándor végzett kiváló munkát. A csupa fiatal erőből álló csatársor a mezőnyben eléggé tetszetősen kombinál, a kapu előtt azonban csődöt mond a tudományuk, a góllövés mestersége egyelőre ismeretlen fogalom előttük. Egyedül Novik jelent veszélyt az ellenfél kapujára.

    III. ker. TVE: Neuhaus— Harrer, Erdélyi— Keck, Kovásznay, Mayherr— Hegyi, Kenyeres, Palcsek, Szabó, Schwarcz.
    KAC: Birí— Jurcsó. Mihalek— Raix, Sándor, Neuwirth—Éberhard, Dudás, Koszoru, Norik, Müller.

    Sporthirlap, 1922. március 6.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.27, 14:06 (szerk.: 2018.09.27, 20:12)
    Határ-u. — Bíró: Kiss Tivadar.

    Az I. félidő első negyedóráját KAC fölény uralja. A III. ker. lanyha játékot kezd s ezt kihasználva a KAC csatársor több gólhelyzetet teremt, de ezeket kihasználni már nem tudta, így Dudás a 8. percben 10 lépésről biztos helyzetből kapu mellé helyezi a labdát. Pár perccel később Müller lefut, a korner-vonalról Norik elé tolja a labdát, amit az kapu mellé lő. Sándor tömi csatársorát labdával. KAC-korner, Neuhaus fogja. Sándor kiállt néhány percre, amit a III. ker. kihasználva, gyönyörű támadásokat indít. Kapuhoz szegezi ellenfelét, de a védelem, Birivel az élen, résen van. Sándor visszatérte szünteti meg az ostromzárt. Ismét lábra kap a KAC és a 21. percben Eberhardt beadása Neuhaus tétovázása miatt majdnem góllal végződik. A KAC-nak ismét több gólhelyzet adódik, de a csatárok lövései célt tévesztenek. A III. ker. szórványos támadásait végső esetben Biri gyönyörűen hárítja el. Egy ízben csaknem a kapuvonalon szedi le Kenyeres lábáról a labdát.
    A II. félidőben a III. ker. heves támadásokba kezd. Birinek sok alkalma nyílik a védésre. A KAC átveszi a tempót, felel a támadásokra, de a csatárok egyéni akciói nem vezetnek eredményre. Az utolsó 10 perc csodásan szép játékot mutat. A III. ker. minden erejét összeszedve, teljesen a kapuhoz szegezi ellenfelét. Csak ritkán jutnak azonban lövéshez, mert a védőjátékosok áttörhetetlen falanxot alkotva, pár lépésnél nem engedik tovább a labdát, amely így egyik csatártól a másikig vándorol. Ha lőni akar egyikük, KAC-ták szorítja le, vagy löki el a labdát. És Biri! A fénykorában játszó Varga. A fejről, a láb elől szedi el a labdát. Mindent ment. A bíró sípjele eldöntetlent jelent.

    KAC: Biri—Jurcsó, Mihalek—Raix, Sándor, Neuwirth—Eberhardt, Dudás, Koszorú, Nórik, Müller.
    III. ker.: Neuhaus—Harrer, Erdély—Majherr, Kovásznay, Khek-Hegyi, Kenyeres, Palcsek, Szabó, Schwarcz.

    Nemzeti Sport, 1922.03.06.