magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - VII. Kerületi SC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 8. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Hertzka Pál
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 20:43
    Miért nem játszik Hoffmann a VII. ker.-ben. Feltűnést keltett sportkörök­ben, hogy a vasárnapi VII. ker.—TTC mérkőzésen Hoffmann Béla, a VII. ker. kicsiny, de erős hátvédöje nem vett részt. Mint most értesülünk. Hoffmann azért nem szerepelt a mérkőzésén, mert az egyesület fegyelmi bizottsága a november 6-án Szolnokon lefolyt mér­kőzésen tanusított sportszerűtlen visel­kedése miatt Hoffmann játékjogát fel­függesztette. Hoffmann ezek után, hír szerint, a VII. ker-ből való kilépés gondolatával foglalkozik.

    Sporthirlap, 1921. november 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 19:48 (szerk.: 2022.03.26, 14:43)
    VII. ker. SC - TTC 2:1 (1:1)

    Amerikai-uti pálya, 1500 néző
    Bíró: Técsői Pál

    A sáros, csu­szós talajon nívós küzdelmet vívott a két csapat. A mély talaj inkább a na­gyobb technikai készültséggel ren­delkező VII. kerületnek kedvezett. Ezzel szemben a Terézvárosiak lelkes játékkal igyekeztek ellenfelük fölényét ellensulyozná. A jórészben ifjúsági játékosokból álló csapat a VII. ker. támadósorának meg-megujuló ostroma előtt végeredményben azonban deferálni volt kénytelen. A VII. kerület csapata nagy vervvel feküdt a küz­delembe, jóllehet Hoffmannt nélkü­lözte, akit a tartalék Ferderber mél­tóan helyettesített. A csapat legjobb része a Veszter—Kojsza—Melich ősszeallitásu fedezetsor volt. Különösen Kojsza volt elemében, aki ugy a tá­madásban, mint a védelemben egy­formán kivette a részét. A közvetlen védelem kifogástalanul látta el felada­tát. Wagner a gólt nem védhette. A csatársor munkája csupán a mezőny­ben elégített ki. A szélsők meglehe­tősen gyorsak, a belső csatárok a kapu előtt tul sokat kombinálnak. — A TTC csapatáról csak annyit je­gyezhetünk meg, hogy a mai játéka nem üti meg az első osztályu nivót és ennek alapján helyzete az első osz­tályban aggodalmas.

    A mérkőzést a TTC támadása vezeti be. Az ötödik percben Maly által kö­zépre adott labdára az egész VII. ker. védelem rászalad és az igy keletkezett tumultusban Poremba megszerzi a TTC vezető gólját. A nem várt ered­mény felvillanyozza a VII. ker. csa­patát, amely támadást-támadásra vezet, a TTC védelme azonban mindent ment. A 42. perben Csuzman vezet támadást Középre adott labadja Paukovits lábáról a gólba perdül. (1:1).

    Szünet után a VII. ker. ismét nagy erővel támad. A 4. percben a biztos gólhelyzetben lévő Pollákot a kapu előtt gáncsolják. A megítélt 11-est Brenner gyöngén lövi, a labdát a TTC kapusa kornerra védi. A 20. percben Kojsza 20 méteres szabadrugását a kapufa menti. A VII. ker. állandó fölényé ellenére ujabb eredményt csak a 34. percben ér el: Herczog lefut és beadott labdáját Knoll védhetlenül be­lövi. A mérkőzés utolsó percében Brenner ujabb gólt lő, amely azonban az off-side-on álló Pollák miatt nem volt megítélhető. A TTC ebben a fél­időben csak nagyritkán jutott szóhoz.

    Sporthirlap, 1921. november 14.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.09.24, 14:25 (szerk.: 2018.09.24, 20:06)
    Amerikai-ut. — Bíró: Técsői.

    TTC támadások vezetik be a játékot, melyek során az 5. percben Maly beadásából Poremba mintegy 10 m.- ről gólt lő. Változatos játék következik, melyben egyik fél sem találja fel magát a csúszós talajon. VII. ker. egyöntetűbb, TTC lelkesebb játékot produkál. A 42. percben Herczog iveit beadását Pallkovits a saját kapujába lövi.
    A második félidőben a VII. ker. erős támadásokat vezet; az 5. p.-ben a kiugró Knollt elbuktatják, s a megítélt 11-est Brenner helyezve, de igen gyöngén lövi, úgy, hogy Füleki kornerre védheti. Kojsza 20 m.-es szabadrúgása a kapufáról pattan vissza a mezőnybe, míg a kiszökő Pollák éles lövését Füleki szerencsével védi. A TTC alig jut át a fél pályán. A 29. percben Csuzmann lefut centerezésével a kis Knoll kiugrik a két beck között és 2 m.-ről gólt lő. A 36. percben Herczog beadását Brenner kapásból gólba lövi, de a bíró offside címén nem adja meg. VII. ker. támadásával végződik a játék.

    TTC: Füleki—Kovács, Höfflinger—Győri, Friedmann, Pallkovits—Maly, Craveró, Pikos, Poremba, Veninger.
    VII. ker.: Wagner—Juhász, Ferderber—Weszter, Kojsza, Menich—Csuzman, Brenner, Knoll, Pollák, Herczog.

    Nemzeti Sport, 1931.11.14.