magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - Terézvárosi TC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.30, 19:34 (szerk.: 2022.03.31, 09:56)
    TTC - VII. kerület 0:0

    Lóversenytér, 1500 néző
    Biró Nagy László

    A kiesés Damokles kardja lebeg a két csapat feje felett s igy kettőzött erővel küzdöttek a pontokért. A játékosok tudásuk legjavát vitték bele a játékba; de mindhiába, munkájukból hiányzott az egyetértés és az összjáték. A meglehetősen erős és helyenként durva játékban az első félidőben a TTC volt frontban; a másodikban teljesen egyenlő eséllyel küzdött mind a két fél. Mindkettőjüknek volt több gól helyzete ; a VII. kerületieknek még a befejezés előtt pár perccel is nyílott alkalmuk a győzelem megszerzésére ; de a Klein által védett és kipattanó labdát a VII. kerület csatárai az üres kapu előtt elügyetlenkedik. Mindkét részen csupán a védelem nyujtott elfogadható játékot; a csatársorok egyformán tehetetlenek voltak. A TTC-ben Kovács, Fried és Friedmann, a VII. kerületben Hoffmann Juhász és Wester játéka emelkedett ki.

    Sporthirlap, 1922. május 29.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.10, 17:27
    Proczenko=Procenkó Ferenc, Győry=Győri Sándor

    Nemzeti Sport, 1922.08.26.:

    A TTC Kassán játszik augusztus 26-án és 27-én. A fegyelmi bizottság erre a két mérkőzésre engedélyt adott a játékra Procenkó Ferenc, Győri Sándor és Schremsz János kitiltott játékosoknak, valamint Gombkötőnek és Höfflingernek, akiket tudvalevőleg azért, mert, engedély nélkül távoztak el a temesvári Jakabfy-féle kasszagyárba, felfüggesztett a fegyelmi bizottság. Gombkötő és Höfflinger most váratlanul visszajött a TTC-be, de hogy mikor fognak ott játszani bajnoki mérkőzést, ®z a megindított vizsgálat eredményétől függ.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.10.10, 17:23
    A TTC-ben Fried=Fried Lajos, Höflinger=Höfflinger József

    Nemzeti Sport, 1922.08.19.:
    Természetesen a Kadima Sport Clubban óhajtanak majd játszani. De
    elment már előzőleg engedély nélkül hat játékos Glauber László, Braun László, Höfflinger József, Fried Lajos, Gombkötő Ferenc TTC játékosok és Braun Árpád, a VAC tagja.
     
  4. avatar: erdosor
    2018.10.10, 17:19
    Rémay III néven emlitik többször. Ő lenne?
    https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/702/remay_janos


    A Nemzeti Sport 1922.08.12-i számában írt átigazolási kérelmek szerint Ő lesz az:

    Ezen a héten különben „csak“ a következők jelentették be távozásukat a Szövetség előtt: Fenyves Árpád VAC Kolozsvárra, Bozsik Ferenc UTK Kassára, Erbstein Ernő BAK Aradra, Hatos János UMTE és Nagy Lajos UTE Pozsonyba, Göttler Gyula III. ker. Kassára, Rémay János VII. ker. és Rémay Gyula NSC Aradra, Kecskés József FTC és Szécsi Géza FTC Dél-amerikába, Kojsza Gvörev VII. ker. Kolozsvárra távozik.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.08, 10:05 (szerk.: 2018.10.08, 10:53)
     
  6. avatar: erdosor
    2018.10.08, 08:25 (szerk.: 2018.10.08, 09:51)
    Lóversenytér. Bíró: Nagy László.

    A térválasztás folytán a TTC a széllel szemben küldi játszani ellenfelét a ennek dacára a VII. kerületiek kerülnek fölénybe. Sorozatos támadásaik még sem hoznak eredményt, mert a diszponáltan játszó Rémay beadásait a belső csatárok nem tudják érvényesíteni. Csincsa centercsatár egyetlen egyszer adott veszélyes lövést, de a TTC kapus ártalmatlanná tette. E félidő végéig aztán változatos mezőnyjáték volt a két erő megoszlásával.
    A második félidőben a most már széltől támogatott TTC szemmel látható fölénybe került, amely ellen a VII. kerület kétségbeesetten védekezik úgy hogy az egész csapat a védelembe tömörül s az így támadott kavarodások miatt a TTC-nek nem is volt kihasználható gólhelyzete. A VII. ker. védelmet játszó csapatában a támadó „szellemet" Rémay gyér szólólefutásai képviselték, de persze nem róttak, ilyen körülmények között a TTC védelemre nehezebb feladatot.
    Ilyen játékkal fejeződik be a II. félidő és a mérkőzés, amely az utolsó hely kérdését tisztázta a balszerencsével s tegnapi játéka után a VII. kerületieknél jobban játszó terézvárosiak hátrányára.

    VII. ker.: Wagner—Hoffmann, Juhász—Weszter, Kojsza, Pollák—Rémay, Brenner, Csincsa, Knoll, Herczog.
    TTC: Klein—Kovács, Fried—Györy, Friedmann, Palkovits—Maly, Recht, Kiss, Proczenko, Höflinger.

    Nemzeti Sport, 1922.05.29.