magyarfutball.hu

MTK - III. Kerület 6 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 7. forduló
játékvezető : Filkorn Lajos
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.24, 21:04 (szerk.: 2022.03.25, 12:09)
    MTK — III. ker. TVE 6:1 (3:1)

    Hungária-ut, 3000 néző
    Bíró: Fillkorn Lajos

    A csipős szél és hideg időjárás csak az igaz futballhivőket és klubfanatikosokat gyűjtötte össze a tribünökön. Ellenére a nagy gólaránynak, amely szép játékra enged következtetést, na­gyon alacsony nívón mozgó sportnak voltunk a tanui. Az óbudai csapat tehetetlenül vergődött. Nincsen egyet­len játékosa sem, aki elsóosztályu képességekkel lenne felruházva, csak természetes tehát, hogy az együttes képtelen az eredményes ellentállásra. Alaposan meglátszik a csapaton Szabó és Oláh hiánya. Schwarek, aki a centercsatár helyen játszott, még azzal is meghendikepelte a csapatot, hogy durván játszott, a miért a bíró kiállí­totta. Neuhaus pedig, aki a III. ker. kapuját eddig sikeresen védte, egy előző mérkőzésen szenvedett sérülése következtében- szánalmasan gyengén védett. Még a gol-kickek rugására is képtelen volt.

    Az MTK amely az első félidőben a szél ellenes térfélben játszott, tulsá­gosan lazsált és az a felületes lanyha játékmodor jellemezte végig a játéku­kat. Ha elejétől végig belefekszik a játékba, legalább 10 golt kellett volna elérni, a teljesen kvalitástalan csa­pattal szemben. Ambícióval és nagy­szerű technikával egyedül Molnár dolgozott, mellette csak Opata tűnt lel, aki a játék első félórájában Schlosser nagyszerű támogatásával egyedül vezette a támadásokat. A halfsor munkája nem elégített ki. Vágó folyton középre huzódott, Nyul még mindig nem érte el igazi formá­ját és Kertésztől is többet vártunk.

    A hátvédek sokat hibáztak Kropacsek pedig felesleges kapkodásaival bizonytalanságot árult el. A 15. perc­ben éri el az MTK első gólját; kornerból Orth fejeli. 10 perc mulva Mol­nár szerzi meg a második gólt. A 37. percben a védelem hibájából a kapu előtt terem a III. ker. támadósora, Kropacsek kifut és Hegyi megszerzi csapatának az egyetlen gólját. Egy perc­cel a félidő vége előtt Braun centerezése Steinitz lábát érinti és a ráfutó Molnár lövi a harmadik gólt.

    A második félidőben a széllel játszó MTK sokkal frisebb és már a 2. perc­ben Molnár fordulásból lőtt góljával négyre növeli a gólok számát, A 13. percben állítja ki a biró Skwareket. A következő percben Orth gyönyörű hosszu lövése hozza meg az MTK ötödik gólját. Molnár pedig a 35. percben éri el az MTK hatodik és utolsó gólját.

    Sporthirlap, 1921. október 31.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.24, 11:35 (szerk.: 2018.09.24, 19:48)
    Hungáría-ut. Bíró: Fillkorn.

    Az I. félidőben a III. kerület játszik széllel, azonban a bajnokcsapat ennek dacára kezébe veszi a játék irányítását a pontosan működő halfsor révén. Az első gól a 13. percben esik. Braun kornerét Orth Neuhaus keze elől a gólba fejeli (1:0). A 25. percben Molnár lövése jut a hálóba (2:0). Közben Orth pompás akcióban gyönyörködhetik a közönség. Egyszer mint jobbszélső, másszor mint balszélső fut le mintaszerűen s pontos centerezésekkel fejezi be akciót. A III. ker. is vezet néhány veszélyes támadást. A 3. percben Kropacsek súlyos hibájából Hegyi gólt rúg (2:1). Végül a 43- percben Braun lefutását szép centerezéssel fejezi be. Neuhaus a labdát bizonytalanul fogja és Molnár a harmadik gólt lövi (3:1).
    A II. félidő első perce is a feltűnően friss és ötletes Molnáré, aki nehéz helyzetből csavart lövéssel szerzi meg az MTK negyedik gólját (4:l). A játék lankad, veszít irámából. Neuhaus bizonytalan védései ejtik kétségbe az újlaki közönséget, majd Molnár offside gólját fütyüli le a bíró. A 15. percben Skvarek Kertész II. combjába rúg, mire kiállítják. Két perc múlva Orth a 16-osról rettenetes erővel lövi a labdát a sarokba (5:1). Ezután már csak Molnár és az öreg Schlosser dolgozik, aki szeretne legalább egy gólt rúgni, de lövéseit Neuhaus kifogja. Molnárnak azonban még sikerül hátra szaporítani a gólok számát.
    Fillkorn nem volt elég erélyes, számos foult megítélésénél bizonytalan volt.

    MTK: Kropacsek—Mandl, Senkey—Kertész II., Nyúl, Vágó—Braun, Molnár, Orth, Schlosser, Opata.
    III. ker.: Neuhaus—Harrer, Steinitz-Totisz, Kiéber, Keck—Telkes, Horváth, Skvarek, Hegyi, Schwarz.

    Nemzeti Sport, 1921.10.31.