magyarfutball.hu

VAC - Terézvárosi TC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 5. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.23, 15:37 (szerk.: 2022.03.24, 15:25)
    VAC — TTC 2:0 (0:0)

    Hungária-­ut pálya, 2500 néző
    Biró lváncsics Mihály

    Jobb játékot vártunk a VAC-tól a MAC ellen mutatott formája alapján. Mentségére szolgál azonban, hogy az elhunyt édes apjukat gyászoló Weisz fivérek nélkül állott ki. A második félidőben azonban már össze szedte magát a csapat s biztosan győzött a hanyatló TTC ellen. A TTC sem ját­szott a légerősebb összeállításában. Malyt és Győrit kellett nélkölöznie. Különösen Maly hiányába nem tudott beletörődni. Hét percig nélküle is ját­szott a csapat abban a reményben, hogy még idejében megérkezik.

    A VAC fölénye már az első negyed­órában kidomborodott, sokat támadt, mig a TTC csak leroha- násokkal kisérletezett. A II. félidő már teljesen a VAC-é volt. A 30. percben Köves cen­ter nehéz helyzetből megszerezte a vezetést. Utána még fokozta az ira­mot a VAC, de gólt csak a Köves elgáncsolása miatt megítélt tizenegyes­ből tudott elérni Engl révén a 42. percben. A TTC ekkor már olyan durván játszott, hogy a biró kénytelen volt Recht-et kiállítani. Recht még azzal tetézte hibáját, hogy ráadásul arcul ütötte Hermann balhalfot. A győztes csapatból Singer hátvéd tűnt ki, de kifogástalan volt Hermann és Breuer I. centerhalf is, amíg tüdővel bírta. A TTC-nek a védelme volt csak elfogadható s abból is Fried balhátvéd emelkedett ki. Föltünést Friedmenn centerhalf intelligens játéka is.

    Sporthirlap, 1921. október 10.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.21, 10:18 (szerk.: 2018.09.22, 10:02)
    Hungária-ut. biró: Ivancsics.

    A VAC támadása vezeti be a mérkőzést és az 5. percben Breuer hosszú szabadrúgása komoly munkát ad Braunnak. Majd a Terézvárosiak is felnyomulnak és több ízben védésre késztetik Wintersteint.
    A II. félidő elején a TTC kerül felül, csatárai azonban nem tudnák pozitív eredményt fölmutatni. Csak a 26. percben tud a VAC fölnyomulní amikor Singer 35 méteres, szép szabadrúgása a felső kapufát éri. Egyik további szépen keresztülvitt támadásából Kövess révén éri el az első gólt (32 p ) Most már magára talál a VAC és egyik támadást a másik után vezeti, de lövései nem sikerülnek. A 43. percben Braun és Kovács durva játéka miatti 11-est Engl góllá értékesíti. Az utolsó percben a kifogástalanul bíráskodó Ivancsics Rechtet durva játékáért kiállítja.

    VAC: Winterstein—Singer, Grosz—Móra, Breuer, Hermann—Engl, Boros II, Köves, Jocke, Nagy.
    TTC: Braun—Kovács, Fried—Rakotyai, Friedmann, Palkovits—Bernáth, Recht, Kraverow, Poremba, Neumann.

    Nemzeti Sport, 1921.10.10.