magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - VAC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 12. forduló
játékvezető : Szüsz Hugó
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.27, 00:02 (szerk.: 2022.03.27, 08:36)
    VAC - TTC 1:1 (1:0)

    Millenáris pálya, 1500 néző
    Bíró: Szüsz Hugó

    A VAC csapatának hosszu idő óta motorja volt Weisz Gyula centerhalf, akinek nem csüggedő agilitása fokozottabb munkára késztette társait is. Most, hogy hiányzott a csapatból, szinte szétesett az egész VAC. csapata, a nagy kerék nélkül nem funkcionáltak a kis kerekek sem.

    Pedig ugy látszott eleinte, hogy a VAC még így is megnyeri a mérkőzést. Breuer a 34. percben megszerzi a vezető gólt. Amikor azután Recht a II. félidő 12. perecben a vezető gólt megszerezte, olyan fölénybe került, hogy minden percben vártuk a győztes gólját. Ez azonban nem sikerült; ugy amint hogy a VAC utolsó percekben felélénkült csatársorának néhány támadása sem hozott sikert.
    A VAC csapatán egyelőre nem látszott meg Schlosser keze munkája.

    TTC. Füleki— Kovács, Fried— Győri, Friedmann, Paukovits— Maly, Recht, Csutorás, Höfflinger, Weininger.
    VAC. Zeisler— Singer, Weiss I.- Grosz M., Móra, Hermann— Boross II, Breuer, Grosz D., Kövess, Klopfer.

    Sporthirlap, 1922. március 6.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.02, 11:34
    Millenáris. Bíró: Szüsz Hugó.

    A TTC gyenge formája és közismerten kevés tréningje a VAC biztos győzelmét sejttették a hozzáértők előtt. Az a stílus, amellyel a VAC-csatársor bevezette a játékot, csak megerősítette ezeket a véleményeket. A második félidő azonban nagy csalódást, sőt meglepetést hozott a hozzáértők számára, mert a tréningnélküli TTC átvette a játék irányítását s ha balszárnya csak valamivel határozottabb, az öreg Millenáris tribünjeit ellepő közönség nagyobbik része borús kedéllyel oszlott volna szét.
    A VAC volt a jobb és egységesebb csapat. Weisz Gyula nélkül azonban halfsora nem bírta végig a játékot, ennek volt a következménye a II. félidőbeli TTC-fölény.
    A TTC-nek igen gyengén funkcionált a csatársora. Elég jól állott a lábán a közvetlen védelem, jól bírta az iramot a halfsor is, de a csatársorban csak Maly felelt meg.
    A mérkőzést a VAC támadásai vezetik be, melyet a kitűnő Boros II—Breuer II jobbszárny irányít. Néhány szép lövés hajszálnyira kerüli el a TTC-kaput. A TTC csak néhányszor megy át a félvonalon, de a kapuig nem jutnak el. A VAC ostroma a 34. percben lesz eredményes: Klopfer vezeti a támadást egészen a kornervonalig, Kovács későn támadja meg, úgy hogy nyugodtan centerezhet. A labda Boroshoz, tőle Breuerhez kerül, akinek védhető lövését Füleki beengedi (l:0). A VAC a mérkőzés biztos győztesének látszik, de a Kovács-Fried bekkpár a további támadásokat sorra meghiúsítja.
    A II. félidőben a TTC jön lendületbe, a halfsor kiveszi részét a védelemből és
    a támadásból egyaránt, a gyors Maly néhány szép labdát kap s az egyik beadásából támadt kavarodásban Recht közelről kiegyenlít a 10. percben. Maly még néhány szép beadással veszélyeztet, de pompás labdáit a balszárny kitűnő helyzetekben elhibázza. A VAC csatársorában Breuer és Boros helyet cserélnek, így frissebbek lesznek a VAC akciói is, de Füleki néhányszor igen szépen véd.
    A VAC-ban a két szárny, elsősorban a pompás Breuer II vált ki, a TTC-ben Fried, Maly és Höflinger érdemelnek említést.
    Szüsz Hugó szépen vezette a mérkőzést.

    VAC: Czeisler—Singer, Weisz I—Grosz I, Móra, Hermann—Boross II, Breuer II, Grosz II, Köves, Klopfer.
    TTC: Füleki—Kováos, Fried—Győri, Friedmann, Palkovics—Maly, Recht, Csutorás, Höflinger, Weninger.


    Nemzeti Sport, 1922.03.06.