magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - VAC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 1. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. nela: 4.000
  2. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.20, 18:15 (szerk.: 2022.03.21, 12:18)
    VAC — VII. ker. SC 0 : 0

    Hungária-ut, 5000 néző
    Bíró Iváncsics Mihály

    Az ujdonsült elsőosztályu csapat első mérkőzése csak félsikerrel vég­ződött. A csapat stílusos játékkal dol­gozik, védelme és fedezetsora biztos a dolgában, a csatársor azonban, fő­leg a kapu előtt, tehetetlen. Az első félidőben a VAC uralja a helyzetet, ám szép akciókkal keresztülvitt táma­dásai eredménytelenül végződnek. A VII. ker. csapata ebben a félidőben főképpen védekezésre szorítkozott A második félidőben megváltozott a já­ték képe. Fokozódott az iram és ek­kor valóban élvezetes játékban volt része a közönségnek. Hol az egyik, hol a másik térfelen folyik a játék s a két csapat védelme emberfeletti munkát végzett. Az utolsó percekben Zitternek, a VAC kapusának, három veszélyes labdát juttattak a VII. ker. csatárai.

    A VAC csapatának a közetlen vé­delemben Zitter és Weisz I. a legjobb része. A Breuer II.—Weisz II.—Móra összeátlitásu fedezetsor nemcsak tet­szetősen, de hasznosan is játszott. A csatársorban szerepelt Boros II. gyen­gén, egyedül Jocke és Engel játszott kifogástalanul. A VII. ker. csapatának ezuttal is a főerőssége a közvetlen védelme Wágner—Juhász—Hoffmann. A fedezetsorban kitűnő, de erőszakos volt Kojsza. Weszter is jól állotta meg a helyét. A csatársor csak a mezőny­ben nyujtott elfogadhatót. Egyénileg Hercog és Knoll voltak a legjobbak.

    A csapatok igy álltak fel:
    VAC: Zitter— Singer, Weisz I.— Breuer II. Weisz II. Móra— Tauszig, Engel, Boros II., Köves, Jocke.
    VII. ker. SC: Wágner— Juhász, Hoffmann— Wester, Kojsza, Mellich— Léderer, Pollák, Knoll, Csuzmann, Hercog.

    Sporthirlap, 1921, szeptember 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.25, 16:41 (szerk.: 2018.09.25, 17:36)
    Hungária-ut. Bíró: Iváncsics.

    Két VAC-korner nyitja meg a játékot. Egy már elhárított támadás után Taussig offside-gólt lő (13 p.) a félidő közepe táján VII. kerület veszi át a támadó szerepét, ennek eredménye csak egy sikertelen korner (40 p.), amelyet a VAC azonnal viszonoz. Még egy VII. ker. támadást hárít el Zitter, majd Hoffmann kerül némi izgalomba s a bíró sípja választja csak el a feleket. Szünet alatt a tribünön és a tribün alatt is volt kisebb-nagyobb incidens.
    Helycsere után VII. kerület iramot diktál, majd váltakozó játék. A 9. percben VII. ker. kornerét Zitter védi. Hoffmann megsérül és 3 percre elhagyja a pályáját. A 23. pereben Taussig és Jocke átadásából Engl biztos gólt hibáz. VAC-korner után Engl ismételten fölé lő. Eredménytelen VAC-finish után két perccel befejezés előtt Pollák (VII. ker.) tiszta helyzetben kapu mellé küldi a labdát.

    VII. ker.: Wagner—Juhász, Hoffmann— Weszter, Kojsza, Melich—Herzog, Pollák, Knoll, Csuzmann, Lederer.
    VAC: Zitter—Singer, Weisz—Breuer II., Weisz, Mura—Taussig, Engl, Boros II., Kövess, Jocke.

    Nemzeti Sport, 1921.09.04.