magyarfutball.hu

VAC - VII. Kerületi SC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 17. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 23:17 (szerk.: 2022.03.29, 16:27)
    VII. ker. SC — VAC 1:1 (0:0)

    Lóverseny-téri pálya, 2500 néző
    Bíró: Bíró Sándor

    Egyenrangu ellenfelek, erős iramu, érdekes, bár korántsem nívós küzdelme, amely az igazsághoz legközelebb járván, döntetlen eredményt hozott. Az első félidőben a nagy lelkesedéssel és tűzzel játszó VII. kerületieket látjuk jobbára frontban, a másodikban azonban a VAC is összeszedi magát, magához ragadja az irányítást, de beéri kiegyenlítéssel. A VII. kerületiek csapatán, legutóbbi gyenge eredményei után, határozott javulást lehetett tapasztalni. Lelkesen, szívvel dolgozik a csapat; a csatársorban megvan a hajlam az összjátékra is, csupán csak az állóképessége nem üti meg a kívánt mértéket. Wagner a kapuban jól látta el feladatát; a gólt nem védhette. A Juhász—Hoffmann hátvédpár, mint mindig, ezuttal is főerőssége volt a csapatnak. A halfsorban Kojsza volt fáradhatatlan, bár a szélső halfok, Veszter és Melich is megfeleltek. A csatársorban a két szélső, Rémay és Herczog volt a legjobb, a belsők a kapu előtt még nem eléggé határozottak.

    A VAC ezuttal nem játszotta ki szokott formáját. Az első félidőben rá sem lehetett ismerni az UTE-t verő csapatra, a másodikban azonban már lábra kaptak, s szél ellen is erősen támadtak. Zeisler több éberséggel a kapott gólt elháríthatta volna. A Singer—Weisz hátvédpárnak ma nem volt jó napja. A fedezetsor volt ezuttal a csapat gerince. A Móra—Weisz II.-Hermann halfsor igazán klasszikus munkát végzett. A csatársor alaposan megérezte Breuer és Boros hiányát. A jobbösszekötö helyén debütált ifjúsági Lőwy és Kövess érdemel külön is említést.
    VII. kerületiek góljukat a játék 5. percében érték el Kittel révén; a VAC kiegyenlítő gólját a második félidő 13. percében Lőwy ritka szép lövése hozta meg.

    Sporthirlap, 1922. április 10.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.05, 13:19
    Lóversenytér. Bíró: Bíró Sándor.

    Az egylete színeiért rajongó s a kormos tavaszi szélben is könnyen hevülő VAC-párti közönség egészen más eredményt jósolgatott a mérkőzés kezdete előtt, azonban nem sok öröme telt a csapata játékában, különösen az első félidőben. A VII. kerületiek, akiket a kiesés veszélyének gondolata fokozott erőfeszítésre sarkalt, nagy vehemenciával feküdtek neki a győzelem kivívásának, aminek meg is volt az eredménye már az ötödik percben. A VII. kerületi csatársor lefut a tömörülő VAC védelem ingadozó hátvédjei között egy magasan ívelt labdát küld ellenfele kapujára. Czeizler kapus felüti a labdát, amely a felső kapulécről visszapattan, Kittl reárohan és testével a hálóba továbbítja.
    Ettől kezdve a VII. kerület széllel szemben is fölényben van, csatársorának a puhasága miatt azonban nem tudja biztosítani a győzelmet magának még egy góllal.
    A második félidőben a VAC szél ellen heves iramot diktál, halfsora magára lel, szinte elárasztja a csatársorát labdával, az pedig egymásután rohamozza meg a Wágner-védte kaput. A tizenharmadik percben végre megtörténik a kiegyenlítés: a VAC-csatársor szép kombinációval a VII. kerület kapuja elé dolgozza magát, Köves centerez s beadását Lőwy kapásból, süvítő éles lövéssel a hálóba továbbítja. A kék-feketék még jobban fokozzák az iramot, Grosz balszélső egymásután száguldoz le a Labdával, a három belső csatár azonban sorra hibáz, vagy pedig a kitűnően játszó Juhász zsákmánya lesz a labda. A VII. kerület is sokat támad, csatársora azonban tehetetlen. Pedig a VAC védelmének két oszlopa, Singer és Weisz, nagyon is ingó oszlopnak bizonyult ma.

    VII. k. SC: Wagner—Juhász, Hoffman—Weszter, Kojsza, Melich—Rémay, Brenner, Pollák, Kittl, Hercog.
    VAC: Czeizler—Singer, Weisz—Móra, Weisz, Hermann—Klopfer, Löwy, Grosz, Köves, Grosz.

    Nemzeti Sport, 1922.04.10.