magyarfutball.hu

Budapesti TC - Törekvés SE 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 9. forduló
játékvezető : Nyúl Dezső
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 800
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 23:23 (szerk.: 2022.04.07, 09:13)
    Törekvés: Lantos — Horváth, Siegl — Stanko, Hajós, Pruha — Szántó, Weber, Urik, Hirzer, Weiss.
    BTC: Palcsek — Orbán, Scheibl — Werner, Schwenk, Szabó — Lehoczky, Horváth, Pócz, Thychovszky, Bnauchler.

    Nemzeti Sport, 1922. november 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 23:17 (szerk.: 2022.04.07, 09:13)
    Törekvés - BTC 2:1 (2:1)

    Millenáris pálya, 800 néző
    Biró: Nyul Dezső

    A BTC hosszu idő után először játszott régi dicsőségének színhelyén s mintha a régi levegő megihlette volna a csapatot, olyan lelkes játékot produkált, aminőt az idén csupán a VAC ellen láttunk tőle. Lelkes játékáért annál is inkább dicséretet érdemel, mert győzelemre, sőt még döntetlenre sem volt kilátása egy percig sem. A Törekvés sokkal jobb volt s a 2:1-es eredmény egyáltalán nem hü kifejezője az erőkülönbségnek. A Törekvésről ismét meg kell állapítanunk, hogy nem egységes csapat, de nem is lehet az, miután klasszis játékosok mellett egészen gyenge erők állanak, akik sehogy sem tudják kiegészíteni klasszis játékostársaiknak a munkáját. Szembetűnő hiba volt a Weisz— Hirzer és Szánthó—Urik pár közé centernek beállitani az ifjusági Wébert. Minden támadásnak ő volt a kerékkötője. A legegyszerűbb, legkönnyebb helyzetekben is rontott; legalább három elmaradt gól terheli. Hirzer ismét pompás munkát végzett. Weisz bátortalansága már kezd bosszantó lenni. Uriknak az első félidőben tolt több lendületes áttörése, általában azonban nem fejthette ki nagy tudását, miután erősen fogták. Feltűnt ismét Szánthó. Gyors volt és ötletes. A halfsorban Hajósnak két ember helyett kellett dolgoznia, mert Szojka tul lassu volt. Pruha halfnak jobb, mint csatárnak. A kitiltott Vass helyén Siegel játszott, — jól. Lantos ügyesen helyezkedő, biztos kezű kapus.

    A BTC csatársorában egyedül Pócz játszott ki első osztályu formát, ellenben partnerei, különösen a két szélső, gyenge kvalitásu játékosok. Ugyanez mondható a halfsorról is. A védelem lelke Orbán volt. Kár, hogy temperamentumát nem tudja fékezni. Palcsek példátlan szerencsével védett. A mérkőzésben csaknem végig a Törekvés volt fölényben, s a BTC az első félidőben csak Pócz kitörései révén közelíti meg a vasutasok kapuját. A második télidöben azonban néha perceken át a Törekvés térfelében tudta tartant a labdát. Az első gól már a 4-ik percben esett. Hirzer csudaszép kornerrugásából a labda pontosan a kapu elé esik. Palcsek rosszul fogja, s kezéből a hálóba perdül. A 16-ik p.-ben ugyancsak Hirzer váratlan lövéséből esik a második gól, a melyet Palcseknek nem volt ideje védeni. Pócz egyik lerohanásából a 26-ik percben éri el a BTC egyetlen gólját, Pócz védhetetlen csavart lövéséből. Wéber két biztos gólhelyzetet hibázott el egész közelről.

    A II. félidőben alkalma lenne a Törekvésnek az eredményen változtatni, a BTC azonban lelkes játékával, amely nem volt hijján — durvaságoknak sem, na meg a kapus hihetetlen szerencséjével megakadályozta a kőbányaiakat az ujabb gólok elérésében. A 20-ik percben Poc hosszu lövését Lantos szépen fogta. A 2Ö-ik percben Hirzer három ellenfelet lerázva nyakáról kapura lő. Palcsek az erős lövést alig-alig védte. A 28-ik percben Orbán csunyán felvágta Hirzert, később ellenére a bírói figyelmeztetésnek, ujabb durvaságaival akasztja meg a Törekvés támadásait. Wéber pár lépésről két ízben a kapu mellé lőtt, majd a kapus fejének rugta a labdát.

    Sporthirlap, 1922. november 13.