magyarfutball.hu

VAC - Budapesti TC 0 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 3. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.01, 23:35 (szerk.: 2022.04.02, 11:55)
    BTC - VAC 2:0 (0:0)

    Amerikal-ut, 1500 néző
    Bíró: Biró Sándor

    A BTC győzelme nagy meglepetés, mert a csapatoknak a legutóbb produkált teljesítménye alapján mindenki egyenlő erők küzdelmét várta, De csak az első félidő lefolyása igazolta a várakozást: a második félidőben jobbára a BTC-ét láttuk frontban.

    A mérkőzés rendkívül heves lefolyásu volt s mindjárt megállapíthatjuk, ha stílus tekintetében nem is, de tempó, lendület és lelkesedés dolgában a BTC nyujtotta az elismerésre méltóbbat. A VAC szebb, kiforrottabb stílusban játszott, a sikertelenség láttára azonban játékosai hamarosan alábbhagytak agilitásukkal. Örökös protestálásukkal nem egyszer izgalomba hozták a közönséget is — teljesen feleslegesen, mert a BTC nem volt durva, a biró pedig kifogástalanul bíráskodott. Minden durvaságot megtorolt.

    A győztes csapatban Palcsek bravuros munkát végzett. Helyezkedése, labdafogása elsőrangu. A védelem általában jól dolgozott. A halfsorban különösen Kanyaurek volt elemében, de a többiek sem voltak rosszak. A csatársorban sok igyekezettel és eredményesen dolgozott Pocz, a Schne- weisz— Hajdu jobbszárny szintén kitett magáért, ellenben a Szántó—Ti- chovszky-balszárnytól nem sok jót láttunk.

    A VAC csapata csak egy félidőn át bírta tudással és idegekkel. Fischer- nek nem volt sok dolga, de az első gólt nagyobb hidegvérrel védhette volna. Singer jó volt, mint mindig, Weisz Gyula megbízható hátvéd. A halfsorban Móra éa Hermann hatalmas munkát fejtett ki. A csatársorban a két szélső mellett Boross II volt a legveszélyesebb, Breuertól technikai tudást láttunk, Jockétól még azt sem.

    Az első félidőben határozott fölény egyik oldalon sem alakul ki. A VÁC csatároknak szép lövései Palcsek biztos zsákmányai lettek. A BTC csatárai többször voltak kedvező gólhelyzetben, belső csatáraik, különösen Tichovszky tétovázása miatt azonban a VAC védelme mindig idejében közbe léphetett. A 20. percben Jocke és Palcsek egy hosszan előre adott labdára egyszerre startoltak, Palcseknek sikerült elcsípni, de a nagy rössel futó Jocke megrugta, amiből heves vita fejlődött ki a játékosok és a biró között. Hasonló szóviták többszőr élénkítették a VAC játékosainak jóvoltából a félidőt.

    A második félidő első negyedórájában a VAC erős fölényben volt; Palcsek több biztos gólnak látszó labdát gyönyörűen védett. A 20-ik percben Lébí kiállt 10 percre. Lassanként BTC felnyomul a VAC kapujához s félidő végéig tartó fölényt Pocz a 30-ik és 39-ik percben lőtt góljaival tette eredményessé. Az első gól után Hermant (VÁC) tiszteletlen magatartásáért a bíró kiállította.

    Sporthirlap, 1922. szeptember 18.