magyarfutball.hu

III. Kerület - MAC 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 2. forduló
nézőszámok:
 1. Sporthírlap: 1.500
 2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: erdosor
  2018.10.10, 18:27

  Határ-u. Biró: Nagy László.

  Megérdemelten győzött a Vivók csapata, érdeméből mit sem von le, hogy a MAC kiváló balösszekötője Szalay a játék második percében lesántult s végig statisztált. Neuhaus kevés dolgát jól végezte, erősen áll a lábán a két bekk, biztosak a rúgásaik, nagy intelligenciával tűnik ki a középen Kléber, míg a szélső halfok inkább az igyekezetükkel érdemelnek dicséretet. A csatársor kombinativ képessége mellett jó lövőkkel is rendelkezik és ezzel a készségükkel nem takarékoskodnak.
  A MAC a régi, de mindenkor rosszul bevált módszer szerint felforgatott csatársorral állt fel. A kitűnő formában levő Levente kikerült a csapatból, Boldog ment a balszélre s a tehetségesnek látszó, de az első osztályú nívótól még messze álló Rohonyi játszott a jobbszélen. A középcsatár posztját Imrédy töltötte be s mint mindannyiszor, újból beigazolta, hogy nem csatárjátékos. Ilyen körülmények között a túlterhelt halfsor sem végezhette megszokott jó munkáját, mig a védelem egy hibától eltekintve, mely végzetessé vált, kitünően hárította el a megújuló veszélyes támadások mindegyikét.
  A játék kezdetben mindkét részen ideges és kapkodó, a messziről érkező lövéseket hol Neuhaus, hol Fehér védi bravúrral. III. ker. talál előbb magára, de Schwartz és Palcsek sok helyzetet rontanak. A MAC a balszárnyon vezet több Ízben támadást, Imrédy biztos gólhelyzetben nem éri el a labdát.
  Szünet után nagyobbrészt a III. ker. támad, de a kapura lövésben nincs szerencséjük. A 20. percben Szaffka késik a labda elrugásával, amely Plesch zsákmánya lesz, éles beadását Fehér kiejti, a labda után fut, de Schwartz éri el előbb s beadását Palcsek az üres gólba távolítja. A MAC-nak módja volna a kiegyenlítésre, de Plohl tiszta helyzetben a labda mellé rúg.

  III. ker.: Neuhaus—Harrer, Szabó—Nagy, Kléber, Kovásznay—Plesch, Horváth, Palcsek, Skvarek, Schwartz.
  MAC: Fehér—Jancsár, Szaffka—Omelka, Kocsis. Weiner—Rohonyi, Plohl, Imrédy. Szalay, Boldog.
  Nemzeti Sport, 1922.09.09.