magyarfutball.hu

III. Kerület - MAC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 10. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
 1. Nemzeti Sport: -
 2. Sporthírlap: 1.000
 3. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: seamandarin
  2022.03.25, 22:07 (szerk.: 2022.03.26, 14:59)
  III. ker. TVE - MAC 1:0 (0:0)

  Határ-utcai pálya, 1000 néző
  Bíró: Biró Sándor

  A Vivók mind jobban formába jövő csapata ezuttal a MAC felett aratott megérdemelt győzelmet s mai két pontjával a tizedik helyről egy­szerre a negyedik helyre rukkolt előre. A csapat munkáját ismét az agilitás jellemezte, amelyben a Keck—Kleber-Majhen összeállításu halfsor járt elő jó példával, ugy a védelemben, mint a támadásban helyükön voltak a fe­dezetek. Neuhausnak csak egy ízben volt alkalma bizonyságot tenni képes­ségeiről. Harrer és Erdélyi megbizható hátvédpárt alkotott. A csatársor­ban a régi MAC-ok a Telkes—Kovásznay jobbszárny vált ki.

  A MAC-ban a közvetlen védelem dolgozott jól. Fehér a gól miatt nem okolható. Szaffka és Jancsár kiválóan bekkeltek, különösen az előbbi. A fe­dezetsorban Lenz volt a legjobb. Az Atléták gyengéje a csatársor, mely a mezőnyben még csak megfelelt, de a kapu elé érve teljesen csődöt mon­dott. Mai összetételében nem reménységet táplálhat a MAC eredmé­nyeket illetően a jövőbe. A III. kerületiek gólját a második félidő közepén Telkes beadásából Kovasznay lőtte.

  Sporthirlap, 1921. december 5.
   
 2. avatar: erdosor
  2018.09.25, 09:51 (szerk.: 2018.09.25, 10:29)
  Határ-utca. — Bíró: Bíró Sándor.

  MAC-fölénnyel kezdődik a meccs, de tíz perc múlva a vívók veszik át az irányítást. A MAC kis termetű centercsatára, Ertl elöl Kléber elfejel minden labdát, viszont Petrákovich nem tudja pótolni Kocsist és így a gyenge gerincű MAC csapat nem tud veszélyes lenni a III. kerületieknek.
  A második félidőben a MAC erősebb tempót diktál, de a belső csatárok egy helyzetet sem tudnak megjátszani. A 22. percben III. ker. szabadrúgás, amellyel Kovásznay a tétovázó Szaffka mellett kiszökik és közelből a hálóba helyezi a labdát. Érdekes, hogy éppen Szaffka volt a mezőny legjobb embere, aki Omelkával együtt teljesen sakkban tartotta a veszélyes óbudai jobbszárnyat. Omelka a gól után előre megy a csatársorba, de az eredményen már ő sem tud változtatni. Biró jól bíráskodott.

  III. ker. TVE: Neuhaus—Harrer, Erdélyi, Majherr, Kléber, Kheck—Telkes, Kovásznay, Hegyi, Szabó, Schwarz.
  MAC: Fehér—Jancsár, Szaffka—Lenz, Petrákovich, Omelka—Rácz, Plohl, Ertl, Szalay, Levente.

  Nemzeti Sport, 1921.12.05.