magyarfutball.hu

III. Kerület - MAC 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 2. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.01, 22:44 (szerk.: 2022.04.02, 11:49)
    III. ker - MAC 1:0 (0:0)

    Határ-utcai pálya, 1500 néző
    Bíró: Nagy László

    Unalmasan, lélek nélkül kezdte a játékot a két csapat az első félidőben. Csak ritkán láttunk egy-egy kombina-tiv támadást s mindkét részen inkább a fedezetsorok dolgoztak. A második félidőben azután mintha felvillanyozták volna a két csapatot. Élénkebb és tartalmasabb volt a játék; a csatárok azonban ekkor is képtelenek eredményt elérni. Lassan-lassan a Vivók jutnák főlénybe; Fehér azonban mindent fog. Majd a MAC-csatárok is belemelegszenek a játékba, annak ellenére, hogy Szalai statisztálni kénytelen. Neuhausnak két ízben is alkalma nyílott tudásának bebizonyítására. A győztes gól a 22. percben esett. Fehér kifut, de Schwarc, a Vivók balszélsője hamarabb éri el a labdát, pontosan centerez, s Palcsek az üres kapuba gurítja a labdát. A Vívók továbbra is fölényben vannak, de mégis a MAC-nak van egy biztos gólhelyzete. Ploh! azonban tiszta helyzetben hibáz.

    A Vivók csapatában Neuhaus, Kléber, Palcsek és Schwarc voltak a legjobbak. A MAC-ban Fehér, Kocsis és Boldog váltak ki. A MAC csapatában elsőizben játszott a jobbszélső helyén Rohonyi, az V. ker. volt játékosa, aki azonban nem vált be. A két csapat így állott fel: III. ker.: Neuhaus— Harrer, Szabó— Nagy, Kléber, Kovásznai —Plesch, Horváth, Palcsek, Skwarek, Schwartz. MAC: Fehér—Jancsár, Szaffka—Omelka, Kocsis, Weiner— Rohonyi, Plohl, Imrédi, Szalai, Boldog.

    Sporthirlap, 1922. szeptember 11.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.10, 18:27

    Határ-u. Biró: Nagy László.

    Megérdemelten győzött a Vivók csapata, érdeméből mit sem von le, hogy a MAC kiváló balösszekötője Szalay a játék második percében lesántult s végig statisztált. Neuhaus kevés dolgát jól végezte, erősen áll a lábán a két bekk, biztosak a rúgásaik, nagy intelligenciával tűnik ki a középen Kléber, míg a szélső halfok inkább az igyekezetükkel érdemelnek dicséretet. A csatársor kombinativ képessége mellett jó lövőkkel is rendelkezik és ezzel a készségükkel nem takarékoskodnak.
    A MAC a régi, de mindenkor rosszul bevált módszer szerint felforgatott csatársorral állt fel. A kitűnő formában levő Levente kikerült a csapatból, Boldog ment a balszélre s a tehetségesnek látszó, de az első osztályú nívótól még messze álló Rohonyi játszott a jobbszélen. A középcsatár posztját Imrédy töltötte be s mint mindannyiszor, újból beigazolta, hogy nem csatárjátékos. Ilyen körülmények között a túlterhelt halfsor sem végezhette megszokott jó munkáját, mig a védelem egy hibától eltekintve, mely végzetessé vált, kitünően hárította el a megújuló veszélyes támadások mindegyikét.
    A játék kezdetben mindkét részen ideges és kapkodó, a messziről érkező lövéseket hol Neuhaus, hol Fehér védi bravúrral. III. ker. talál előbb magára, de Schwartz és Palcsek sok helyzetet rontanak. A MAC a balszárnyon vezet több Ízben támadást, Imrédy biztos gólhelyzetben nem éri el a labdát.
    Szünet után nagyobbrészt a III. ker. támad, de a kapura lövésben nincs szerencséjük. A 20. percben Szaffka késik a labda elrugásával, amely Plesch zsákmánya lesz, éles beadását Fehér kiejti, a labda után fut, de Schwartz éri el előbb s beadását Palcsek az üres gólba távolítja. A MAC-nak módja volna a kiegyenlítésre, de Plohl tiszta helyzetben a labda mellé rúg.

    III. ker.: Neuhaus—Harrer, Szabó—Nagy, Kléber, Kovásznay—Plesch, Horváth, Palcsek, Skvarek, Schwartz.
    MAC: Fehér—Jancsár, Szaffka—Omelka, Kocsis. Weiner—Rohonyi, Plohl, Imrédy. Szalay, Boldog.
    Nemzeti Sport, 1922.09.09.