magyarfutball.hu

Törekvés SE - UTE 3 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 1. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: erdosor
    2018.10.10, 17:47
    Halom-utca. Biró: Gerö F.

    Változatos mérkőzés. A csapatokon meglátszik a tréning-hiány, tipikus szezoneleji futballt játszanak. A Törekvés Hajós, Dürr és Wetzer, az UTE a kitiltott Fogl III. és a beteg Knoll helyén szerepeltetett tartalékokat.
    Az UTE is megnyerhette volna a mérkőzést, azonban a kiegyenlítés után fáradtan visszaesett. A Törekvés szép, lapos összjátékot mutat. A kapuban Lantos biztoskezü kapusnak ígérkezik, azonban nehezebb helyzetekben már bizonytalan. A gólokat nem védhette. A hátvédek: Vass és Horváth labdabiztosak. A fedezetsorban egyedül Siegl végzett komoly munkát. A csatársor legjobb része a balszárny. Egyénileg Hirzer a legkiválóbb. Weisz nagyon respektálta Fogl II-őt. Az UTE csapata az első félidő után összeszedte magát, szép és derekas munkát végzett, azonban még mindig hosszan előreadott labdákkal dolgozik.
    A kapuban Klein, meglehetős gyenge, a harmadik gólt védhette volna.
    A hátvédek közül Fogl II. különálló klasszis. Kelecsényi II. jó volt.
    A fedezetsor munkája nagyon gyenge. A csatársorban Paulusz kiváló, csak kevéssé foglalkoztatják. Jó a baloldal is, azonban erőtlenek a támadásaik.
    A mérkőzés egyébként meglehetős heves volt, A Törekvés már a 8. percben gólt ár el Hirzer—Weisz akciójától Kautzky révén. A 20. percben kavarodás az UTE kapuja előtt, melyből Kauzky szép gólt lő. (2:0). A félidő vége felé az UTE hatalmas tempót diktál, a 45 percben Szidon beadásából Priboj gólt lő. (2:1).
    A második félidőben az UTE domináló fölénybe jut. A 10. percben Schaller szökteti Pribojt, aki éles gólt lő (2:2).
    A Törekvés elkeseredett finisbe fog és a 35. percben Weisz ideális korneréből Hirzer gólt fejel.(3:2). Azután a játék ellanyhul.

    Törekvés: Lantos—Vass, Horváth—Csermely, Halmos, Siegl—Szántó, Kautzky, Bartos, Hirzer, Weisz.
    UTE: Klein—Fogl II., Kelecsényi II.— Kelecsényi I., Baubach, Peics—Panlusz, Kósa Priboj, Sohaller, Szidon.
    Nemzeti Sport, 1922.09.04.
     
  2. avatar: heimo
    2016.08.30, 18:59
    Az első forduló mérkőzései közül sportszempontból a Törekvés—UTE áll első helyen. A Vogl III. helyén tartalékkal játszó UTE egyenrangú, de szerencsésebb ellenfélre talált a Törekvésben. A közönség különös figyelemben részesítette a Törekvés fiatal főerősségét, Hirzert, a ki egy-kettőre a legnépszerűbb játékosok egyike lett. Ö szerezte meg lelkesen és frissen játszó csapatának a döntő gólt.


    Az Est, 1922. szeptember 05.