magyarfutball.hu

Zuglói AC - Kispesti AC 0 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 1. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: nagy közönség
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.01, 21:16 (szerk.: 2022.04.02, 11:44)
    KAC — Zuglói AC 0:0

    Hungária-uti pálya
    Biró Kiss Tivadar

    A II. osztályból felkerült Zugló bemutatkozása rosszul sikerült. Stílustalan, csapkodó és szokatlanul erős játékot produkált. A csapatról szóló véleményünket egyelőre nem alkotjuk meg magunknak, mert figyelembe kell vennünk, hngy először játszott ilyen nagy közönség előtt nagy pályán. Az egész csapaton észrevehető volt a hatalmas lámpaláz, azonkívül a két összekötő tartalék gyenge volt és a hátvédek betegen játszottak. Eitner kapus ritka szerencsével, ügyesen védett. Wolenszky különösen a második félidőben hivatásának magaslatán állott, mig Payeren meglátszott a tréning hiánya. A halfsor gyenge, A csatársorban Neumayer árult el biztató formát, a többiek nem ütik meg az első osztályu nívót.

    Kellemesen tűnt fel a KAC lelkes játéka. Az első félidőben a kispestiek valósággal kapujához szegezték a zuglói csapatot. Lövés-lövést követett, de a labda mindannyiszor hajszálnyira ment a kapu fölé, mellé vagy bele a kapuba. Csak kis szerencsével is 3—4 góllal kellett volna győznie a KAC.-nak. A csapatban két klasszis játékos van: Stalmach és Sándor. Stalmach seregével vezette a szebbnél-szebb támadást a zuglói kapura, Sándor pedig mint centerhalf, fáradhatatlan volt kitűnő labdaosztásával, Jobb volt mint a mérkőzést követő MTK—III. ker. meccs cenferhalfjai. Fatter megértő szélsője volt Stallmachnak. A többiek szürkén játszottak, de nem rontottak sokat.

    Az első félidőben tisztán egy kapura játszott a két csapat s a védekező fél Zugló volt. A 26-ik percben Wolenszky foultja miatt a biró 11-est ítélt, amelyet Biry rugott — egyenesen a kapusba. A balszerencse végig kitartott a KAC mellett.

    KAC: Biry—Müller, Boldog—Raix, Sándor, Eberhardt—Fatter, Stalmach, Gresch, Dudás, Norik.
    Zugló: Eitner—Payer, Zwolenszky— Czéh, Pálffy, Ellinger—Steiner, Tóth, Sefcsik, Kozma. Neumayer.

    Sporthirlap, 1922. szeptember 4.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.10, 18:07 (szerk.: 2022.04.02, 11:44)
    Hungária-uti pálya
    Biró: Kiss Menyhért

    Kispest ismeretlen nevekből összeállított csapatában újra játszott Stallmach. A KAC játékát nagy lelkesedés és erős iram jellemezte, párosulva az összjátékra való hajlammal. Sándor centerhalf volt a mezőny legjobb embere labdaosztása mintaszerű, Birinek nem akadt komolyabb dolga a kapuban. Fatter, a jobbszélső, számtalan támadást vezetett s igazán nem rajta múlt a góltalan végeredmény.
    A Zuglói AC legalább egyelőre, nem mutatott elsőosztályu formát. Játékosai csapkodnak, passzjátéknak nyoma sincs s a belső csatárok tehetetlenek. Kitűnő a kapus, Eitncr, de dicséretet érdemel Steiner jobbszélső is. Payer gyenge, Zvolenszky sem az a nagy.

    Az első félidő majdnem egészen a KAC-é, Csak 10 percig veszélyes Zugló. Kispest egy támadásánál Zvolenszky, amikor már nincs is ott a labda, durván felvágja Grescht a 16-oson belül. A megítélt 11-est Biri Eitner kezébe lövi. A KAC nem csügged

    s a közönség zugó tapsai között ostromolja Zugló kapuját; csupa lendület az egész csapat, csak éppen a belső-szélső rí ki az együttesből.
    A II. félidőben ellanyhult a játék. A KAC lankadtnak látszik s most már a Zugló is kiveszi részét a támadásból. Különoen Steiner lefutásai veszélyesek, centerét azonban elhibázzák.Sefcsik közelről de offside-helyzetben Biri kezébe rúgja a labdát. Zugló két kornert ér el egymásután a KAC védelem hibájából. Most jön csak újból lendületbe a KAC, Fatter szökteti Stallmachot, az a balösszekötőböz tolja a labdát, aki lő, de labdáját Either nagyszerűen fogja. Újból a KAC támad, de a balszélső önző játéka már eleve kizárja az eredményt. Az utolsó percben két méterről kapu mellé lő.

    KAC: Biri—Müller, Boldog—Raix, Sándor, Eberhardt—Fatter, Stallmach, Gresch, Dudás, Norik.
    Zugló: Eitner—Payer, Zvolenszky—Ellinger, Pálfi, Cech—Neumayer, Tóth, Sefcsik, Kozma, Steiner.

    Nemzeti Sport, 1922.09.04.