magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - Kispesti AC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 17. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.26, 19:05
    Csak a második félidőben játszottak jó futballt a csapatok.

    Zuglói VII. ker.AC-KAC 1:1 (0:0)

    Üllői-uti pálya. — Biró: Gerő Ferenc.

    Zugló : Nyerges— Juhász, Blaskó— Pollák, Pálffy, Ellinger— Vaczek, Kittl, Sefcsik, Pollacsek, Neumayer. —
    KAC : Faragó— Morvay, Dudás— Raix, Beck, Buday— Fatter, Bene, Fürstner, Ölvedy, Gulyás.

    A félidők szerint mindig az a csapat volt fölényben, amelyik a széllel hátban játszott. Tartalmatlan és unalmas volt az egész
    első félidő
    folyamán a játék. Tervszerűtlen csapkodás, rugdosás a középvonalon. Egykét korán elvetélt támadás, amelyek közül egyedül Gulyás lefutása teremtett veszedelmet egyetlenegyszer a Zugló kapujára. A KAC jobbszélsője egy pillanatra kizökkent a mezőnyre nehezedő unalomból és lomhaságból, és félvonalról indulva, keresztül ment a Zugló halfsorán. A tizenhatos vonal magasságába érve, centerez. A labda a kapuból kifutó Nyerges és a rástartoló Fürstner közé kerül. Nyerges vaktában a labdába rug és az Fürstner elé kerül. Juhász az utolsó pillanatban szerel.
    Ujrakezdés után
    mindkét csapat megembereli magát és megfeszített erővel fekszenek a küzdelembe. A KAC támadó kísérleteit leszerelve, a Zugló erős offenzívába kezd és már a második percben kavarodás keletkezik a KAC kapuja előtt és a tiszta gólhelyzetbe kerülő Sefcsik lába elől csak legvégső pillanatban kaparintják el a labdát a KAC hátvédei.
    A 3. percben a zuglóiak balszárnya megint előre tör és Vacek centerez. A kapuból kifutó Faragó összeütközik Murvayval és a résen álló Sefcsik mellel a kapuba nyomja a labdát.
    A Zugló vezető gólja hatalmas erőfeszítésre serkenti a kispestieket, de a tizenhatos vonalon a támadások összeomlanak. Végre a 10. percben a kaputól 5 méternyire tiszta helyzetben álló Benéhez kerül. A közönség biztosra veszi a kiegyenlítő gólt, de Bene rugása elhibázza a labdát.
    A 12. percben a KAC belső csatárainak rövid kombinációja után Fürstner kicselezi Zugló egész védelmét és nyugodtan a hálóba küldi a labdát.
    A játék erősebbé, sőt helyenként durvává válik anélkül, hogy egyik vagy másik fél változtatni tudna az eredményen. A 31. percben Gerő bíró Neumayert kiállítja egy elkövetett faultjáért. Hullámzó erős játék. Némi Zuglófölény. Sefcsik éles lövése a kapufáról pattan vissza, egy kornert is elérnek, de eredménytelenül. A mérkőzés vége felé ujra KAC- támadások. Most változatosság okáért egy utánrugásból kifolyólag Ölvedit állítja ki a bíró. Utolsó percig elkeseredett küzdelem, de egyik csapatnak sem sikerül megszerezni a győzelmet jelentő második gólt.

    Sporthirlap, 1925. március 23.