magyarfutball.hu

Kispesti AC - Újpesti Törekvés SE 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 18. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.18, 22:30 (szerk.: 2022.05.19, 18:04)
    UTSE-KAC 1:1 (0:0)

    Hungária-ut. Biró: Iváncsics,

    UTSE: Mészáros— Minárovits, Szinay — Wilheim, Buza, Hosó— Laukó II., Laukó III., Török, Gally, Reiner.
    KAC: Biri— Morvay, Dudás— Raix, Tóth, Buday— Fatter, Norik, Greschl, Öltvedy, Gulyás.

    Nemzeti Sport, 1924. március 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.05.18, 22:23
    KAC—UTSE 1:1 (0:0)

    Kispesti négy kapufalövés után csak nehezen hódított vissza egy pontot a már győztesnek látszó UTSE-től.
    KAC : Biri— Morvay, Dudás— Raix, Tóth, Budai— Fatter, Nórik, Raix, Ölvedy, Gulyás.
    UTSE: Mészáros,— Minarovits, Szinay— Wilheim, Buza, Hosó— Laukó II., Laukó III, Török, Gally, Reisner.
    Hungaria-uti pálya. Bíró: Ivancsics Mihály.

    Kispest kezd,

    azonnal felnyomul s Gresch váratlan kitörés után már az első percben bombaszerű lövést küld UTSE kapujára, az éles lövés azonban a felső lécről pattan vissza a mezőnybe. Már három perc mulva megismétlődik ez a jelenet, Fatter lefutás után ideálisan centerez, a labdát a tiszta helyzetben álló Ölvedy kapja, akinek éles lövését szintén a kapufa menti. Ezután az UTSE indít támadást Reisner révén, beadása Laukó III-hoz kerül, aki kitűnő helyzetben Biri kezébe lövi a labdát. E támadások alatt a KAC hátvédei egymást nem értve, sokszor bizonytalanok. Élénk iramu változatos mezőnyjáték következik. 20 p.) Raix egyik balra átadott labdáját Ölvedy elöl kornerre szereli az UTSE védelme, a korner eredménytelen. Ügyes UTSE támadás következik ezután a belső csatárok összjátékából Török váratlan csavart lövése Birit foglalkoztatja. (28 p.).
    Két perc mulva Ölvedy kerül kitűnő lövőhelyzetbe, amelyet élesen kapu mellé továbbít. A KAC következő támadását ismét kornerre védi Minarovits, amely ujból eredménytelen. Általában az UTSE hátvédei nagyszerűen rombolják szét a KAC csatárok támadásait, Őlvedy addig driblizik, míg végül is leszerelik. (35. p.) Gulyást lefutás közben faultolják, a szabadrugásból Nórik hajszálnyira kapu mellé fejel. Norik a következő percben ujból kitűnő helyzetbe kerül Ölvedy szöktetéséből, azonban messze félre lövi a labdát. UTSE fölény következik ezután, a támadásokat főként Reisner vezeti, beadásait azonban a belsők sorra elrontják. Egyik lefutását lövéssel fejezi be, amit Biri csak korner árán tud elhárítani. Most ismét a KAC-é a játék irányítása, három eredménytelen korneren kívül egyebet elérni nem tud.

    Szünet után

    Gresch kezelésével, majd lesbenállásával akasztja meg a KAC támadását. Majd Gally áttöréssel veszélyeztet, Buday azonban az utolsó pillanatban leszereli. Gulyás vezet ezután szép támadást, beadását Ölvedy kapja, akinek hatalmas lapos lövését Mészáros csak nehezen védi kornerre. A kornert szintén védik. A következő pillanatban már Reisner fut le a szélen, jó centerét Laukó III gyengén kapu fölé továbbítja.
    A 8. percben Reisner ujból megszökik, centerezése ismét a tisztán álló Laukó III. elé kerül, akinek öt lépésről lőtt labdáját Biri kiüti, de Laukó III. a hozzájutott labdát most már végérvényesen a kapuba gurítja.
    A váratlan siker fellelkesiti az UTSE csapatát, míg Kispest védelme bizonytalan a szerelésben. Az egyik UTSE támadást Dudás faulttal akaszt meg, az ebből eredő szabadrugást Török kapu fölé továbbítja. Az UTSE következő támadásánál Morvay Gally elől kornerre tolja a labdát, a kornert Biri messze a mezőnybe öklözi. Ezután Kispest erősen küzd a kiegyenlítésért, azonban UTSE szívósan védekezik. Gulyást Ölvedy kitűnően szökteti, de beadás helyett a kapu mögé lő, az ezt követő lefutásból pedig rosszul a felső hálóra centerez. (28 p.)
    A KAC fölénye mindinkább nyomasztóbbá válik, az UTSE hátravonja játékosait s kilencen verik vissza hősiesen a folytonos támadásokat. Hosó összefejel Norikkal, előbbi megsérülve a földre esik, de pár pillanat alatt rendbe jön. A szorongatásból felszabadul egy pillanatra az UTSE csapata, a félvonalon álló Reisner lefutását Morvay csak kornerre tudja parírozni, a kornert kapu mögé rugják. (34 p.)
    A 36. percben a lefutó Fattert Hosó faultolja, a szabadrugást Raix a játékosok feje fölött balra továbbítja, Ölvedy magasra felugorva, azt 10 méterről védhetetlenül az ellenkező sarokba fejeli.
    A kiegyenlítés felvillanyozza Kispest csapatát s most már minden erejével a győztes gólt akarja megszerezni, óriási fölénybe jut, az UTSE azonban összes játékosával a kapuba áll. Két biztos gólhelyzet is adódik e percekben, Raix váratlanul szélsője helyére megy, gyönyörű centerét Ölvedy kapásból lövi, a labda a külső kapulécről pattan autra. Majd Gulyás beadását a jobbösszekötő helyére ment Fatter fejeli az alsó kapulécre. A KAC győztes gól iránti reményeinek megvalósulását a bíró végső sípszava akasztja meg.

    Sporthirlap, 1924. március 10.