magyarfutball.hu

ÚTSE - Kispesti AC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 22. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 19:39 (szerk.: 2022.02.27, 11:28)
    Kispesti AC - UTSE 3:0 (2:0)

    Nép­szigeti pálya, 2500 néző
    Bíró: Gerő Ferenc

    Az UTSE erős támadásával indul a játék, s már az első percekben jóhelyzetbe kerül, az ujpesti csapat, de Szabó lövését Varga kitűnő helyezke­déssel kiparirozza. Ezután egy ideig középjáték folyik, majd a KAC is lendületbe jön, s erősen ostromolja az UTSE hálóját. A 15 percben esik az első gól olyanképpen, hogy Paksy, as UTSE kapusa kifut a kapuból, s Eisenhoffer az üres há­lóba fejeli a labdát. A KAC kapuját, csak a két hátvéd bizonytalan játéka sodorja komoly veszély­be. Jeszmás egyéni játéka meghozza a KAC má­sodik gólját, ezután ismét a középre terelődik a játék.

    A második félidőben általában a KAC uralja a helyzetet. Az UTSE ritkán, de mindig veszélyesen támad. Hogy a KAC hálója gólmen­tes marad, részben a szerencsének, részben az UTSE csatárok gólképtelenségének tulajdonítható. A félidó közepén Jeszmás a két hátvéd mellett könnyen elhuz, s a kifutó kapus mellett a kapuba helyezve a labdát a harmadik gólt is megszerzi csapatának. A befejezés előtt 10 perccel Boldog kezét egv erősen lőtt labda annyira megsérti, hogy kiáll. A 40 percben Jeszmás biztos gólt hi­báz, az utolsó percben az UTSE eredménytelen kornert ér el.

    A Kispest csapatában Varga ezuttal is bizony­ságát adta talentumának. A két hátvéd feltünően bizonytalanul játszott. A két szélső half, Budai és Stalmach. mindvégig hasznosan dolgozott, rnig Blachnik középfedezet szeszélyes oldaláról mutat­kozott. Állandóan társaival vitatkozik, ilyenkor nagy dühösen megáll és nem törődik a játékkal. Nem ártana ha a KAC vezetősége az ilyen renitenskedó játékost mellőzné a csapatban. A csatár­sorban ezuttal a Boldog—Krebs—Jeszmás jobb­oldal tűnt ki, mig Eisenhoffer ma nem mutatott sokat. Jeny a második félidőben nagyszerű volt, szép centerezéseivel sok élvezetet szerzett a közön­ségnek.
    Az UTSE csapatában Paksy kapus az első gólt védhette volna. Egyébként kifogástalan volt. A

    két hátvéd közül Liszák I. volt valamivel jobb, mig Dankó lábránduiása miatt csak a második félidőben mutatta szokott formáját. A fedezetsorban Liszák II. vonta magára a figyelmet, a kei szélső half. Rössler és Hirholz szürkén, de szorgalmasan dolgozott. A csatársorban a két szélső mindent rontott A három belső csatár Szabó-Leitiner Török megértő csatárjátékot produkált.

    Sporthirlap, 1920. március 29.