magyarfutball.hu

UTE - III. Kerület 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 17. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
 1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: seamandarin
  2022.05.20, 18:00
  UTE—III. ker. TVE 4:0 (2:0).

  Nagy fölény — nagy győzelem.

  UTE: Klein — Fogl II., Fogl 111. — Kelecsényi, Baubach, Peics — Marko, Szemere, Jeszmás, Csontos, Szidon.
  III. ker. TVE: Neuhaus— Mayherr, Szabó — Nagy, Kovásznay, Kheck — Mengl, Kenyeres, Palcsek, Skvarek, Drössler.
  — Stadion, — 3000 néző. — Bíró: Kiss Tivadar. —

  A III. kerületiek kezdenek

  nap és szél ellen, ennek ellenére eleinte támadásokat indítanak az UTE kapu ellen. Az 5. percben van az első veszélyes helyzet a Vivók kapuja előtt, de Csontos a kapu fölé lő. A 20. perctől kezdve az UTE nagyobb taktikai fölénye kezd érvényesülni. Jeszmás ma kitűnő lövőkedvében van és egymásután küldi a vá atlan labdákat Neuhaus kapujára. A 21. percben Szabó csaknem öngólt vét, Szemere lövését Neuhaus fogja.
  A 34. percben Szidon lefutásából Csontos a kapufára fejeli a labdát, ahonnan az Jeszmáshoz pattan. Jeszmás hatalmas lövése emberre megy és onnan ismét Jeszmáshoz kerül, aki végre a hálóba küldi a labdát (1:0).
  A 31. percben korner az UTE ellen, amelyet Skaverek kapu fölé lő, majd Palcsek ügyesen kiszökik, de elbukik. Tumultus támad, de a bíró erélyes közbelépésére lecsillapodik az izgalmas hangulat.
  Marko Kheck balhalf hibájából a 36. percben centerez és a teljesen fedezetlen Csontos szép gólt lő (2:0).
  Jeszmás 25 méterről küldött gyönyörű lövésével végződik a félidő. A második félidő 2. percében hands miatt szabadrugás aIII. ker. ellen, amiből
  Jeszmás hatalmas erővel a harmadik gólt lövi (3:0).
  Erre a Vivók feladják a reménytelen küzdelmet és az UTE teljes fölénybe kerül, de különösen Csontos a gólhelyzetek egész légióját elhibázza. Neuhaus több ízben gyönyörűen ment. A 28. percben Csontos egészen tiszta helyzetből, alig két lépésről a kapu mellé lövi a labdát.
  A 29. percben esik a mérkőzés legszebben kidolgozott gólja Baubach leadásából. Szidon lefut, éles szögből az alsó kapulécre lő és az onnan lepattanó labdát Jeszmás élesen belövi (4:0). Unalmas mezőnyjátékkal mulik el az utolsó negyedóra.

  Sporthirlap, 1924. március 21.
   
 2. avatar: seamandarin
  2022.05.17, 20:44
  Az elmaradt UTE—III. ker. TVE mérkőzés.
  — Az UTE a két Fogl nélkül játszott volna. — — Kiss Tivadar bíró bajnoki mérkőzésre alkalmatlannak ítélte a pályát. — A két csapat dresszben és mintegy 2000 főnyi közönség várta a bíró döntését. — A meccset valószínűen csütörtökön játszák le. —

  Sporthirlap, 1924. március 3.