magyarfutball.hu

33 FC - Zuglói VII. Ker. AC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 17. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.17, 19:43
    Zugló VII. ker. - „33“FC 2:1 (1:1)

    A lelkesen dolgozó Zugló Sefcsik leleményességének köszönheti győzelmét.

    ZAC: Eitner— Blaskó, Juhász — Pollák, Pálffy, Ellinger— Dobó, Brenner, Sefcsik, Kittl, Kovács. „33“ FC: Zsák— Oláh, Bakonyi— Kiss, Glück, Kuhn— Ujváry, Krammer, Kovácsi, Pipa, Strausz.

    Mungária-uti pálya. — Biró: Schiller Gyula.

    Zugló csapata Schlosser keze alatt rendszeres, komoly munkát végez, aminek hatása szembetűnő különösen az együttes állóképességében és egymást megértő önzetlen munkájában.

    Zugló kezd,

    néhány percen át csak tapogatódzik és a talaj nehézségével küzd. _ A komolytalan középjátékból először a 33-as szabadul ki s Kovácsy révén vezet veszélyesnek látszó támadást, amelyet Eitner kifutással hárít el (7. p.) A következő percben ugyanerre a sorsra jut Strausz támadása is. A 12. percben a Zugló balszárny támadását Oláh kornerre menti, amelyből komoly helyzet támad, azonban a lövésre kész Kittlt Bakonyinak sikerül ártalmatlanná tenni. Ezután Dobó vezet két szép támadást, az utóbbi meleg helyzetet is teremt a 33-as kapu előtt, de Oláh szép felszabadító rugása után csakhamar visszaterelődik a játék, majd Zsák a 16-oson kívül kénytelen kifutni, hogy Sefcsik vehemens kiszökését megakadályozza (24. p.) , Zugló lelkes offenzivája tovább tart.
    A 26-ik percben a 33-as bekkek hibájából Brenner tiszta helyzetet teremt s a fedezetlen Sefcsikhez passzol, aki mintegy 10 méterről éles, középmagas lövéssel megszerzi a vezetést. (1 : 0).
    Zugló játékosait a siker föltüzeli s a 29. p.-ben csaknem megismétlődik az előbbi jelenet, de a Kittl által teremtett alkalmat Bakonyi gyenge remplivel teszi ártalmatlanná. A „33“ támadásai a Zugló kapuja előtt éktelenkedő hatalmas sártengerben feneklenek meg. Végre
    a 41-ik percben Ujvári lefut, kornervonalról centerez, a vizes labda a fekvő Eitner kezeiből kicsuszik s a leleményes Pipa egy lépésről a hálóba küldi. (1:1).
    Az utolsó percek középjátékkal telnek el.

    Ujrakezdés után

    a „33“-as erős tempót diktál s csatársora a száraz térfélre kerülve, szebbnél-szebb támadásokat vezet. A csapat azt a látszatot kelti, hogy könnyen, gólokkal nyeri a meccset Azonban már az első negyedóra mutatja, hogy a halfsor teljesen kifulladt a nehéz terepen s a csatársor minden támogatás nélkül marad. Kramer már a 4. p.-ben kitűnő gólhelyzetet teremt, de oly gyengén gurítja a labdát, hogy Eitner könnyedén fogja. Zugló támadása sikerrel kecsegtet, Dobó labdája felső kapulécet érintve Zsák kezéről kornerre jut. A 14-ik percben ismét korner a „33“ ellen, a kornerrugás azonban kapu mögé kerül.
    A 16-ik percben Pipa ofjszájdról indul, közvetlenül a kapu elé dolgozza fel magát, Eitner azonban merész rávetéssel a lábáról szedi le a labdát. A 18-ik p.-ben a 16-osról büntető rugás a „33“ ellen, amelyet Oláh ment, majd Kiss faultja miatt megítélt büntető rugás Zsákot foglalkoztatja. A 22-ik p.-ben Pipa egyedül kitör, partnerei nem követik s igy Juhász leszereli. A következő percben nagy kavarodás a 33-as kapuja előtt, amelyet Brenner faultja tisztáz. A 26-ik p.-ben a 33-asok jó helyzetbe kerülnek Ujvári révén, aki azonban 6 lépésről a kapus kezébe emeli a labdát. Sefcsik szép akciója Zsák önfeláldozó védésén szenved hajótörést (29. p.)
    Majd Oláh és Bakonyi kornert vétenek.
    A 32-ik percben Dobó szép beadása Brennerhez jut, ez Sefcsiknez emeli a labdát, aki élesen balsarokba fejeli (2:1).
    A 33 FC erejének megfeszítésével küzd a kiegyenlítésért. Az Oláh által a Zugló kapuja elé terelt 33-as támadás a késedelmeskedő csatárok miatt megy veszendőbe. A 38. p.-ben a partnereitől magára hagyott Pipa ujabb áttöréssel kísérletezik, azonban képtelen akciójának sikeres befejezésére. A 39. p. kornert hoz Zugló ellen, de ugy az, mint a hátralevő percek az erő és ötletesség nélküli 33-as csatársor miatt kiaknázatlanul maradnak.

    Sporthirlap, 1924. március 3.