magyarfutball.hu

Vasas - III. Kerület 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.22, 19:22 (szerk.: 2022.04.23, 11:20)
    Vas és fémmunkások SC - III. ker. TVE 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Hertzka Pál

    Megérdemelt győzelmet aratott a Vasasok szimpatikus csapata a III. kerületiek jóképességű együttese felett. Az első félidőben, amikor a III. kerületiek játszottak széllel és nappal hátban, még bizonytalan volt a mérkőzés kimenetele, mert a Vivók voltak jobbára frontban, amikor azonban a Vasasoknak jutott a kedvező oldal, teljesen megváltozott a játék képe, s a Vasasok biztosan nyerték a mérkőzést. Nyerges néhány labdát imponáló stílusban fogott.

    A hátvédek között Király volt a jobbik, Zatykó lassan kint kiöregedik a csapatból. A fedezetsorban ezuttal Kelhein tetszett a legjobban. Gottlieb agilis volt, míg Tomecskó csak a második félidőben elégített ki. A csatársorból hiányzott Katzer, aki egyszerűen cserben hagyta csapatát, ugy, hogy csak tíz percnyi játék után állott be helyére az ifjúsági Brunecker, aki talentumos játékosnak bizonyult az „öregek" között is. A csatársor legjobb embere Himmer balszélső volt, akit jól támogatott Szentmiklóssy, Jellinek körültekintő irányítója volt a támadásoknak, míg Takács lövéseivel vonta magára a figyelmet.

    A Vivók csapata a nagy pályán ezuttal jóval gyengébben játszott, mint legutóbb saját otthonában a VAC ellen, Neuhaus a gólról nem tehet, néhány védése azonban fitt kondícióra vall. Feltűnően puha és bizonytalan volt Szabó, akinek hibáit Mayherr is csak nehezen tudta korrigálni. Kléber csak a támadásból vette ki a részét, míg a védelemben nem igen volt a helyén. A szélső halfok közül Nagy volt a jobbik. Kovásznaynak a helyezkedés volt a gyengéje. A csatársorban a sérült Skwarek és Göttler helyén Horváth és Hegyi játszott elég gyengén. Palcsek jó technikáju játékos, de félénk. A két gyors szélsőnek ezuttal feltűnően rossz napja volt. Tíz emberrel kezd a Vasas szél és nap ellen, s az első negyedórában néhány szép támadást vezet. Különösen Himmer tesz ki magáért, s előbb kornert érnek el, majd Takács a kapu fölé lő. Ezután a III. kerületiek csatársorának belső triója tereli a Vasas kapu elé a játékot, de Palcsek rosszul lőtt labdáját Nyerges könnyen fogja. A 16. percben a III. kerületiek balszárnyának támadásától a kevéssé ofsiden álló Palcsek éles lövést küld a kapura, de Nyerges szépen ment. A 26. percben Horváth hatalmas szabadrugását fogja Nyerges. A 36. percben veszélyes helyzet a Vasas kapu előtt, de a labdák sorra emberbe mennek. A 42. percben Szabó hibájából Vasas korner, de Takács erőteljes fejese a kapu mellé megy.

    A második félidőben megváltozik a a játék képe. A 3. percben Szabó hibájából Himmer megszökik, de beadását Neuhaus fogja. A 7. percben Brunecker lefutásából és beadásából Takács kapásból védhetetlen gólt lő. A Vasasok továbbra is frontban maradnak , a 13. percben Himmer nehéz helyzetből a kapu fölé lő. A 20. percben Gottliebet, aki egy kis barátságos boxmérkőzést rendezett a labda elrugása után Hegyivel, a bíró kizárja a játékból. A Vasasok 10 emberrel is támadnak, miután a III. kerületi védelem feltűnően bizonytalan. A 24. percben egy baloldalról jövő labdát a kapu előtt Jellinek kézzel továbbit, a bíró ezt nem veszi észre, mikor a labda Takács elé kerül s ő mintegy 10—12 méterről a hálóba lövi a labdát. A bíró nem látva a rendszer gólt ítél és a középre dirigálja a labdát. A III. kerületiek kétségbeesve tiltakoznak a gól megítélése ellen s Jellinekre hivatkoznak, aki azonban nem ad határozott választ. Mikor azonban az egész publikum rendszer reklamál és a határbíró is ezt jelez, a bíró igen helyesen megváltoztatja előző hibás ítéletét és szabadrugást ítél. Most azonban a Vasasok nem nyugszanak meg az ítélet megváltoztatásában s percekig szünetel a játék. A 31. percben Takács lapos lövése kapufát ér. A 42. percben Zatykó és Palcsek olyan erővel fejelnek össze, hogy mindkettőt kiviszik a pályáról, de míg Palcsek viszszajön, addig Zatykó oly rosszul lett, hogy sokáig nem tudott magához térni és félig eszméletlenül vezették a mérkőzés után a lakására. Az említett vitás gól miatt három perccel meghosszabbította a bíró a játékot s a meghosszabbítás 2. percében Horváth szabadrugása már-már a kiegyenlítéssel kecsegtetett, de Hegyi elrontotta a kedvező helyzetet.

    Vasas: Nyerges— Katzer, Király— Kelhein, Gottlieb, Tomecsko— Brunecker, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.
    III. ker. TVE: Neuhaus— Szabó, Mayher— Nagy, Kléber, Kovásznai— Mengl, Horváth, Palcsek, Hegyi, Schwitzer.

    Sporthirlap, 1923. szeptember 3.