magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Törekvés 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 22. forduló
játékvezető : Schissler József
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500
  2. nela: 3.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.02, 22:54
    Gyönge játékkal szabadult a Törekvés a veszélyes zónából.

    NSC-Törekvés 0:0.

    — Üllői-ut. — 2500 néző. — Biró: Schissler József —

    NSC : Gallovich — Havas, Török — Gergits, Tímár, Weinberger — Rémay III, Volentik, Rémay II, Spitz, Bellák.—
    Törekvés: Lantos — Mészáros, Iváncsics — Halmos, Wéber, Bartos — Szántó, Szűcs, Kautzky, Tritz, Schreiber.

    Az NSC kezd
    és öt percnyi mezőnyjáték után vezeti az első igazi támadást. Rémay III— Volentik—Spitz trió összjátékából Spitz egyedül kiszökik és öt lépésről Lantos kezébe helyezi a labdát. Most heves Törekvés-támadás következik, azonban Wéber leadásából Szűcs 16 méteres bombája elkerüli a kaput. A 10. percben Szűcs—Kautzky—Tritz háromszögjátékkal átmennek az NSC védelmén, Gallovich kifut, Kautzky lövése róla visszapattan, Kautzky ujabb lövését Gallovich kornerre menti.
    A Törekvés a lanyha NSC védelem jóvoltából szorongatja Gallovich kapuját, de Halmos a kapu fölé, Schreiber Havas cselezése után a háló oldalába lövi a labdát. Az NSC Rémay III lefutása révén a 20. percben gyors támadást vezet, beadásnak szánt lövése Lantos előtt jut tul a gólvonalon. A Volentik által elért kornerből Rémay III szép beadását Volentik fejjel Bellák elé csusztatja, aki a labdát a kapu fölé lövi.
    Erre ismét a Törekvés felel egy lendületes támadással, Halmos ügyes szöktetésével Szántó lefut, sikerült beadását Tritz kapásból a kapu fölé lövi. Bellák támadása kornert eredményez. A sarokrugást, most Rémay II továbbítja öcccsének, de ő is a kapu fölé lő. Lanyha, szinte unalmas mezőnyjáték követi az akciókat.
    Szünet után
    sem változik a mérkőzés képe. Vérszegény, unalmas, érdektelen a játék, amelyet a közönség időnkénti harci riadója sem tud kizökkenteni a kerékvágásból. A Törekvést látjuk inkább frontban és az 5. percben Schreiber tisztára játssza magát, a lövéssel késik, Havas beéri őt, elnyomja, ugy hogy Schreiber a kapu fölé lő. Tritz rossz lövése következik, majd Spitz szökteti Bellákot, aki szépen lefut, de a kapu fölé lő. Rémay II. tiszta helyzetben faultolja Mészárost. A szabadrugás után Weinberger—Rémay II akciójából Rémay III egyedül áttör, lövését Lantos kornerre védi. Ebből nagy kavarodás keletkezik, végre Lantos birtokába veszi a labdát.
    A 24. percben Szántónak sikerült támadása ugyancsak kornert eredményez. Szántó ivelt beadását Gallovich Havas elé tolja, aki felszabadít. Rémay III—Rémay II—Spitz—Bellákon keresztül az utóbbi lövését Lantos fogja. A 28. percben komoly veszélybe kerül az NSC kapuja. Schreiber magas beadását Gallovich kezdetleges módon kiejti, a ráfutó Kautzky Gallovich mögé kerül, azonban a labdát az üres kapu fölé helyezi. Ez a helyzet egy kissé felmelegítette a fagyos hangulatot, de aztán teljesen visszasülyedt a játék kezdetének nívójára. A bíró a beállott sötétség miatt 3 perccel korábban fujta le a mérkőzést, amit mindenki örömmel vett tudomásul.

    Sporthirlap, 1925. május 14.