magyarfutball.hu

Törekvés - Nemzeti SC 2 : 2 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 2. forduló
játékvezető : Juhász Attila dr.
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 2.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.11, 20:31
    A Törekvés legujabb játékosgarniturája nagyszerűen startolt az NSC ellen.

    Törekvés-NSC 2:2 (1:1). —

    Üllői út. — Bíró: Juhász Attila dr. —
    Törekvés : Lantos— Mészáros, Sziegl— Melczer, Szerencse, Bakács— Szántó, Lengyel, Kautzky, Szűcs, Schreiber. — NSC: Gallovics— Havas, Török— Kertész II., Tímár, Weinberger—Rémay III., Volentik, Rémay II., Spitz, László.

    Az NSC kezdésével indult a küzdelem
    Eleinte színtelennek ígérkeztt a mérkőzés, de már az 5. perc meghozta az első izgalmat.
    Rémay III. szöktető labdát kap Kertész II-től, aki a center és jobbösszekötő közé ékeli magát és ugy várja a beadást, amelyet azonban a kapu mellé lő. A Törekvés viszonozza a támadást, Kautzky ügyesen játssza át Szántót az NSC védelmén, amely azonban élén Gallovicscsal, eredményesen ment. De nem sokáig!
    A 9-ik percben szabadrugás a Törekvés javára.
    A labdát Szántó kapja, akinek remek centeréből Schreiber élesen kapura lő. A labdát Gallovics kornerre védi.
    A Schreiber által rugott kornerből Kautzky a Törekvés első gólját éri el.
    A gól felébreszti a Nemzetieket. Támadásuk azonban Spitz kapulövésével véget ér. Lantos a kifogott labdát Kautzkynak rugja, a nagyszerű formában levő Kautzky a szabadon álló Schreibert szökteti. A lapos beadást Kautzky hajszálnyira a kapu mellé plasszírozza. (14. p.) Két percre rá ujabb Törekvés-kombináció izgatja a közönséget. Ismét Kautzky irányítja a támadást, Schreiber a labdát Szűcsnek passzolja, akinek éles lövését Gallovics nagyszerűen védi. Most szóhoz jut az NSC is.
    Kertész II szerel és Tímárhoz passzol. Tőle Rémay II kapja a labdát, aki hirtelen fordulattal szöktető labdát ad Lászlónak. Az utóbbi lefutja a Törekvés védelmét és a kifutó Lantos mellett hálóba gurítja a labdát. 21. perc:
    A félidő hátralevő idejében mindkét fél felváltva támad, de a védelmek igen jól működnek. A Törekvésnél főleg Mészáros, az NSC-nél pedig Gallovics teszi ártalmatlanná a támadásokat. Igen veszélyes helyzet keletkezik a 38. percben az NSC kapuja előtt. Török hátraadja a labdát Gallovicsnak, aki kifutott közben. A labda a háló felé gurul, amikor Gallovics robinsonáddal az utolsó pillanatban keríti a labdát magához.
    A második félidőben sem éled az NSC. A Törekvés kezd.
    Az első komoly támadást a Törekvés vezeti, de eredmény nélkül: Szántó szabadrugása a kapu mellé kerül. Annál nagyobb siker koronázza azonban az NSC támadását.
    Rémay II szökteti Rémay III-at. Utóbbi centerezését Volentik fogja el és a labdát védhetetlenül a hálóba lövi (3. perc).
    Az NSC ujabb támadása ismét góllal kecsegtet. László centerei, kavarodás keletkezik a Törekvés kapuja elött, a labda a hátrább álló Volentikhoz kerül, ő gólt lő, de a biró nem adja meg, meg Rémay II a kapuban offszájdon állt.
    Még továbbra is az NSC marad frontban, a fölény azonban a 15-ik percben véget ér. Az NSC halfsorán a kimerültség jelei mutatkoznak, a játékot most már csak Weinberger egy-egy faultja szakítja meg. A Törekvés rendre támad, Schreiber és Kautzky lövései emberbe mennek, végre a 22. percben megszületik a kiegyenlítés.
    Török kornert vét, amelyet Szántó ivelt lövéssel közvetlen Gallovics kapuja elé irányít. Szűcs magasat ugorva az NSC védelme fölött hálóba fejeli a labdát.
    A Törekvés ugy látszik megelégelte az eredményt, mert a győzelmet nem igen ambicionálja. A csatársor két összekötőjét a fedezetsorba vonja viszsza, hogy az NSC meg-megujuló támadásai ellen védekezzék. Az NSC támadásai azonban a kimerült fedezetsor hézagos támadásai következtében mindinkább erőtlenebbek lesznek, ugy hogy közben a Törekvésnek többször is alkalma nyílik előbb Schreiber, utóbb pedig Szántó révén eredményt elérnie. Schreibert azonban épen a lövés pillanatában szereli le Kertész II, Szántót pedig Havas gáncsolja el, de a szabadrugás a kapu fölé kerül.
    Ettől kezdve ellaposodik a játék. Noha az NSC a 40-ik percben kapujába szorítja a Törekvést, mégis az utóbbinak kínálkozik a góllövő alkalom. Kautzky lövését azonban Gallovics kornere védi, de Szántó kornerét kifejelik, mire a bíró a mérkőzés végét jelzi.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 7.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.13, 18:27
    Üllői úti pálya. Bíró: Juhász Attila dr.
    Törekvés: Lantos — Mészáros, Siegl—Melczer, Szerencse, Bakács - Szántó, Lengyel, Kautzky, Szűcs, Schreiber.
    NSC: Gallovich — Havas, Török - Kertész II., Tímár, Weinberger - Rémay III., Volentik, Rémay II., Spitz, László.

    Nemzeti Sport, 1925.09.07.

    Góllövő: Kautzky (5 p.), Szűcs (74 p.), illetve László (21 p.), Lantos (öngól, 50 p. )
     
  3. avatar: heimo
    2017.10.03, 19:32
    kép
    NSC — Törekvés 2:2 (1:1). A mérkőzést az tette érdekessé, hogy a rég nem látott Kertész II.(x)új egyesületének, az NSC-nek színeiben lépett a porondra.

    Tolnai Világlapja, 1925. szeptember 16.