magyarfutball.hu

Vasas - III. Kerület 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 22. forduló
játékvezető : Fenyves Miklós
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.28, 18:50
    A Vasasok kiegyenlítő gólját a III. ker. TVE ellen Kocsis rugta. Szentmiklóssy neve elírás következtében került góllövőként tudósításunknak a kiegyenlítő gólról szóló részébe.

    Sporthirlap, 1925. április 16.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.06.28, 18:39
    A balszerencsétől üldözött Vívók 11-essel vesztettek a Vasasok ellen.

    Vasas-III. ker. TVE 2:1 (0:1).

    Hungária-uti pálya. — Bíró : Fenyves Miklós.

    Vasas: Kutrucz— Rottler, Király— Kelchen, Reiner, Tomecsko— Kotfler, Takács, Szentmiklóssy, Kocsis, Himmer. —
    III. ker. TVE: Neuhaus— Harrer, Mayherr— Werner, Kovásznay, Keck- Szabó, Horváth, Skvarek, Kenyeres, Dröszler.

    A III. ker. TVE kezd
    nappal hátban. Az első támadást a „Vasasok” vezetik, de a lefutó Híimmert Harrer faultolja. A szabadrúgást Himmer Takácshoz irányítja, akinek lövését Kovásznay menti. Skvarek— Kenyeres—Horváth összjátékából „Vasasok” kapuja előtt meleg helyzet, amelyet Király tisztáz. A 12. percben szabadrugáshoz jutnak a Vivók, Dröszler magas lövését Kutrucz kiöklözi. A „Vasasok" ellentámadásából jó helyzetbe jut Takács, ám Mayherr kézzel elüti előle a labdát. A szabadrugást Takács a kapu mellé küldi. A 17. percben Szabó passzából Horváth magasan a kapu fölé lő. Két perc mulva a bizonytalan Királyon és Rottleren Horváth átfut, a labdát azonban Kutrucz elfogja előle, majd kiejti a kezei közül; a labdát Horváth élesen a kapura lövi, de Kutrucz a felső lécre tolja, ahonnan Dröszler elé pattan, akinek beadását Kutrucz végre parírozza. Ezt követően a „Vasasok" is vezetnek több támadást, az akciók azonban sorra megakadnak a gyenge Kocsison.
    A 30. percben Werner szökteti Szabót, akinek pontos beadását Kenyeres átengedi Skvareknak s utóbbi tizennégy méterről pompás, félmagas gólt lő a jobbsarokba (0 : 1).
    A gól után a „Vasasok" Takács révén támadnak, akit azonban Mayherr jó helyzetben leszerel. A 35. percben Szabó falsos lövését az elvetődő Kutrucz gólvonalról öklözi ki az ötös vonalon álló Horváth elé, aki habozás nélkül menthetetlen gólt lő. A bíró nem adja meg a gólt, Kenyeres lesállása miatt. A III. ker. TVE protestál az ítélet ellen, de hiába. Az utolsó öt percben a „Vasasok" csapata erősen küzd a kiegyenlítésért. A 41. percben Himmer sarokrugását Kovásznay kifejeli, a labda Szentmiklóssyhoz kerül, aki az előtte álló Kocsisba lövi, majd az utóbbiról róla lepattanó labdát Tomecskó a kapu mellé helyezi. Takács pompás lövését Neuhaus kiüti, azutan pedig Szentmiklóssy egy jó helyzetet hagy ki, mert a labda a jobb lábára kerül,
    Helycsere után
    már a 2. percben Horváth éles lövése alig valamivel jut az ellenfél kapuja mellé. Ezután váltakozó játék alakul ki.
    A 6. percben Werner mellett Szentmiklóssy Kocsishoz paszszol, aki összecsap Mayherrel, a labda azonban Szentmiklóssynál marad, aki nyolc méterről az elvetődő Neuhaus mellett szép gólt lő az alsó balsarokba (1:1)
    Mayherr az összecsapásból kifolyóan megsérül és kiáll, a helyére Szabó megy hátra. A 8. percben Szabó hatalmas „lyukat“ rug, de Koffler elügyetlenkedve a helyzetet, tizennégy méterről gyengén a kapu mellé lő. A 10. percben Kutrucz kiejti Kenyeres labdáját, de a védelem tisztázza az igen veszélyes helyzetet. A 13. percben Szabó hatalmas felszabadító rugását Király kézzel fogja, a tizennyolc méteres szabadrugást Horváth Kenyeres elé adja, akinek vehemens lövése a kifutó Kutrucz feje fölött a kapujáról visszapattan, a helyzetet a hátvédek tisztázzák. Ezután Dröszler sérülése miatt két percig szünetel a játék. A 15. percben Mayherr jelentkezés nélkül beáll és azonnal megakadályozza a jó helyzetben lévő Himmer támadását. A bíró — mert Mayherr nem jelentkezett — szabadrugást ítél a Vivók ellen, de Tomecskó lövését Kenyeres a mezőnybe fejeli. A Vivók eredménytelen támadása után a 19. percben a kitörő Takács elé Neuhaus, nagy meglepetésre, nem fut ki, de Takács, még nagyobb meglepetésre, három méterről a kapu mellé vágja a labdát. Ezután Skvarek kísérletezik szép lövéssel, de Kutrucz fogja a labdát.
    Pár perc mulva Horváth lövése halad el az ellenfél kapuja fölött. A 25. percben Himmer centerét Neuhaus Koffler elé üti, akinek beadásából Takács a Vivók tömörült védelme között közvetlen közelről kapura lő, a labdát azonban Harrer leüti. Tizenegyes ! A III. ker. egész csapata hevesen tiltakozik az ítélet ellen, de Fenyves bíró hajthatatlan marad. A hangulat egyre feszültebb lesz és Kenyerest, majd Wernert kiállítja a bíró, tiszteletlen viselkedésükért. A III. ker. végre megnyugszik az ítéletben és öt percnyi vita után — a 30 percben — Takács a labdát laposan a jobb sarokba helyezi. (2:1).
    A 33. percben Skvarek pompás dribling után Horváth elé passzol, de ennek lövését Kutrucz elhárítja. A három csatárral játszó III. ker. TVE igen szépen támad, de természetesen nem tud eredményt elérni. A 36. percben Kocsis egy biztos helyzetet kihagy, rövid idő mulva azonban helyrehozza hibáját, nagyszerű lövést küld az ellenfél kapujára, az éles labdát Neuhaus szépen fogja. A 40. percben Dröszler élesen a kapu mellé lő, majd Horváth jó helyzetben elcsuszik és Király taccsra rugja a labdát Skvarek elől. A bíró az öt percnyi szünetet nem számítja be s így a 45. percben véget ér a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1925. április 14.