magyarfutball.hu

III. Kerület - BEAC 0 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 21. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 3.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.01, 23:45
    Erhardt hat-trickjével szenzációs gólarányú győzelmet aratott a BEAC

    BEAC—III. ker. TVE 5:0 (3:0)

    Hungaria-uti pálya. — Biró: Klug Frigyes,

    BEAC: Stokker— Kotraschek, Boor— Pesovnik, Sághy, Solymossy— Pluhár Kertész, Erhardt, Kovács, Marcinkó. —
    III. ker. TVE: Neuhaus— Harrer Mayherr— Werner, Kovásznay, Nagy—Göttler, Horváth, Kenyeres, Szabó, Dröszler.

    Helyválasztásnál
    a BEAC-nak jut a választás joga. A nappal szembeni, de a kis széllel kedvező oldalt választja. Az első támadást az egyetemi csapat vezeti, de Harrer hazaadja a labdát. Rendkívül heves tempót diktál a BEAC, azonban fedezetsora nem követi a támadó csatárokat s így a támadások folyamatában állandó zökkenések állnak be. A 3. percben Dröszler lefutása meleg helyzetet idéz elő a BEAC kapuja előtt, mert a beadást Boór elhibázza, Kenyeres azonban a jó helyzetben kapu felé lő. Pluhár lefutásából Kovács-Buna energikusan kitör, de szerelik. Majd Erhardt szöktetéséből Pluhár centerét Neuhaus fogja. A vívók támadása Dröszler lesállásán akad meg.
    A 13. percben Marcinkót taccsra szerelik. A taccsot ugyanő erősen a pálya közepére dobja. Erhardt beletalpal a Harrer által védeni akart labdába, s egyúttal az ötös vonal sarkáról élesen az ellenkező sarokba a léc mögé lövi a labdát (1:0).
    Utána Harrer kornert vét, amit Solymossy csodás csavart rugással kissé erősen rug, Pluhár nem éri el. Energikus BEAC támadások következnek. Pluhárt ismételten szöktetik. Néha-néha Dröszler révén a III. ker is támad, de Kenyeres rendszerint a kapu fölé lövi a labdát.
    Kovács-Buna energikus kitörése után Erhardt folytatja a kitörést, oldalra kerül, beadását Neuhaus elfogja.
    A 28. percben Pluhár beadását Nagy fogni akarja, de Erhardt beletalpal s a nála maradt labdát habozás nélkül a bal alsósarokba lövi. (2:0).
    A gól után erős vivótámadás következik, de Szabó jó lövő helyzetben késlekedik. Ezen rövid lélegzetű intermezzo után Pluhár Erhardt szöktetéséből szépen centerez, a veszélyes helyzetben a vivók kornerre mentenek. A kornert Erhardt fejeli, de Neuhaus a felső sarokba irányított labdát elfogja.
    Dröszler a legveszélyesebb ezután a vivók csapatában. Egyizben a kapu felé kanyarodva, éles lövést küld a kapura, de Stokker bámulatos hidegvérrel fogja a lövést. Kertész áttöréssel veszélyeztet, az utolsó pillanatban azonban leszerelik. Jvotraschek Dreszler támadását kornerre szereli, a kornert Stokker nagy flegmával elfogja. Utána Kenyeres 12 méterre kitűnő lövőhelyzetbe kerül, de Stokker nagyszerűen kornerre ment.
    A következő percben már ismét Pluhár száguld le a szélen Erhardt keresztpasszával, de a kapu mögé centerez. Majd Kovács-Buna áttörése sikeres, önzetlenül a jobb lövőhelyzetben levő Kertésznek tolja a labdát, akinek lövését Neuhaus kornerre tolja.
    A 32. percben Kotraschek ismét csak korner árán tudja szerelni Dröszler támadását Kovács a kirugott kornert Pluhárhoz továbbítja, akinek beadását Kertész alig a léc fölé fejeli.
    Drőszler támadása óriási kavarodást idéz elő a BEAC kapuja előtt végül Drőszler a középre fut és élesen a kapu mellé lő. Drőszler következő támadását Kotraschek ujból kornerre menti. A 37. percben esik a meccs legszebb gólja. Erhardt nagyszerűen driblíz a védőjátékosok között. Arccal a korner zászló felé áll, amikor váratlan szenzációs csavarással az ellenkező sarokba lapos gólt lő. (3: 0).
    Ezután is frontban marad az egyetemi csatársor. A már lendületbe jött fedezetsor valósággal tömi a csatárokat. A félidő utolsó percében Erhardt kitör, Kertészhez tolja a labdát, akinek rosszul helyezett lövését Neuhaus elfogja.
    Helycsere után
    azonnal ismét a BEAC jut frontba. Kertész önzően nehéz helyzetből passz helyett a kapu mellé lő. Göttler lefut Szabó szöktetéséből, de centerezés helyett éles szögből a kapu fölé lő. Válaszul Marczinkó vezet támadást, a centerét Kertész fejjel a befutó Pluhárnak továbbítja, aki kapásból ballábbal hatalmas lövést küld a háló fölé. Erhardt a középvonalról vehemens erővel tör keresztül, a 16-osnál azonban végül is sikerül a Vivók védelmének, ugy, ahogy leszerelni, a visszakerülő labdát Sághy 30 méterről kapu fölé lövi. A Kovács-Buna—Marcinkó duett ujból veszélyesen támad, végül Marcinkó rosszul, a háló mögé centerez.
    Az 5. percben Dröszler erélyes támadását jó beadással fejezi be, a centert Kenyeres lövi, Stokker azonban kitűnően kornerre ment. Dröszler következő támadásából Szabó lövi a beadást kapásból a kapu mellé. Göttler erélytelen akcióját Boor könnyen parírozza. Ezután Pluháré a szó ismét. Ügyesen összejátszik Kertésszel, akit végül lövésre szöktet ki, de Neuhaus résen áll s kifutással és lábbal ment. A BEAC következő támadását Kertész lesállása rontja el. A Vivók erre hevesen támadnak, de lövőhelyzetbe nem jutnak, mire Horváth 25 méterről lő kapura, de a labda a ma feltűnő nyugodtan és jól játszó Stokker kezébe ragad.
    Eddig egyetlen fault sem volt a meccsen. Megtörik azonban a jég Dröszleren, aki Kotrascheket faultolja s megvan az első büntető rugás. Kertész egy, a halfsortól kapott labdát Pluhárhoz tolja, aki szélsebesen lefut, de hosszan centerez, Marczinkó fogja el a labdát, önzetlenül Erhardt elé tolja, de őt meg a lövés pillanatában kornerre szerelik. A vívók ujból csak Dröszler révén veszélyeztetnek, akinek sikerül egy szép akciója, majd jó beadását Szabó kapásból a külső hálóra lövi.
    Kovács-Buna követi el a második ártatlan faultot, amikor Wernert hátulról tolja egy labdáért vívott közelharcban.
    Drőszler ismét lefut s ujból centerez, amiből Kenyeres jó lövését Stokker még jobban kivédi. Drőszler nem nyugszik. Ismét száguld le a szélen, de most már nem centerez, hanem a kapu felé kanyarodik s 10 lépésről irtóztató erejű lövést küld a kapura, amit azonban Stokker csodás nyugodtsággal paríroz.
    De most már végeredményesen a BEAC veszi át a kommandót. Kovács-Buna a következő akció megindítója, Kertészt lövőhelyzetbe hozza, azonban Neuhaus kifut és lábbal ment, de rosszul sikerül a rugás, mert Pluhár kaparintja meg a lecsuszott labdát, amit bead, most azonban Kovács-Buna a befutó Marcinkó elöl a háló fölé emeli.
    Szabó és Göttler helyet cserélnek, mert Szabó lába megrándult. A csere sikerrel kecsegtet, mert Dröszler lefut, jól centerez, de Kenyeres, mint már eddig is tette, ezuttal is a háló fölé küldi a labdát. A 26. percben követi el az egyetlen hibát Stokker. Elnézi Kovásznay távoli lövését, pedig a labda szerencséjére az alsó lécről pattan vissza a mezőnybe. A következő percben Pluhár—Kovács-Buna kitűnő akciójából a lesbenálló Erhardt gólt lő, de a bíró nem adja meg.
    A 28. percben azonban belső csatártámadásból Kertész átemeli a labdát Kovács-Bunának, aki a két hátvéd között kitör és nyolc lépésről védhetetlen sarkos gólt lő. (4 : 0).
    Elkeseredett Dröszler-támadás a felelet a gólra, azonban gyenge lövését Stokker parírozza. Majd Kenyeres lő ismét a háló fölé. Erhardt egyéni kitörését a könnyelmű Neuhaus ujból lábbal menti.
    A Szabó—Horváth—Kenyeres támadás befejezéseként Kenyeres a változatosság kedvéért kapu mellé lő.
    A 37. percben Pluhár a félvonalról lefut, centerét Kovács-Buna öt lépésről nyugodtan a sarokba tolja (5:0).
    Most már lanyhul az iram, a III. kerületiek játékosainak zöme megnyugszik a változtathatatlanban, egyedül Dröszler nem tud megvigasztalódni. Ezután is meg-megpróbálja az eredményen szépíteni, de semmi sem sikerül neki. Kovács-Buna a másik részről be akarja állítani, ugy látszik, Erhardt hat-trickjét, s két ízben is lő a kapura, azonban a már teljesen könynyelműen védő Neuhaus mindkét alkalommal véd. Az utolsó pillanatban Dröszler fut le s oldalról küldött lövése végigsurolja a felső lécet.

    Sporthirlap, 1925. május 11.