magyarfutball.hu

BEAC - Vasas 2 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 18. forduló
játékvezető : Schissler József
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.26, 22:47
    Könnyelmű védelme ismét a meg nem érdemelt utolsó helyre juttatta a BEAC-ot.

    „Vasas"—BEAC 4:2 (2:2).

    Lágymányosi-pálya. — 1.000 néző. — Bíró: Schissler József.

    Vasas: Kutrucz— Rottler, Király— Reiner, Sipos, Tomecskó— Kelchen, Takács, Szentmiklóssy, Kocsis, Himmer. —
    BEAC: Stocker— Kotraschek, Boór— Pesovnik, Sághy, Solymossy— Reinhardt, Kertész, Erhardt, Kovács, Marcinkó.

    A „Vasas“ kezd
    a folyton irányt változtató széllel szemben és váltakozó támadások alakulnak ki, amelyeknek során az egyetemi csatárok néhány jó helyzetet elrontanak. Takács—Szentmiklóssy szép akcióit Boór, majd Sághy szereli. A 4. percben Marczinkó kornert ér el, de Erhardt hendsze miatt szabadrugás a BEAC ellen. Majd Szentmiklósy lövése hoz kornert. A játék rövid ideig a BEAC térfelében folyik, de az egyetlen veszélyes helyzetben Kocsis a kapu mellé lő. A 15. percben Takács passzával Kocsis kitör, de Kotraschek elnyomja és lövése a kapu mellé kerül. Ezután Reinhardt jó helyzetben ront.
    A 16. percben Sipos előreadott labdájára Stocker kifut, kényelmesen lehajol és ahelyett, hogy felemelné, a ráfutó Himmer által megzavarva elengedi a labdát, amellyel Himmer kényelmesen az üres kapuba sétál. (1:0).
    A Stocker súlyos hibájából elért váratlan gólra a BEAC támadással felel és kornert ér el, amelyből Erhardt szép fejese hajszálnyira a kapu mellé kerül. A Vasasok szép támadása a hátvédeken akad el.
    A 22. percben Erhardt Kertészhez passzol, aki az erősen orfszájd izü helyzetben álló Marczinkóhoz továbbítja a labdát, a védelem áll és Marczinkó nyugodtan gólt lő (1: 1).
    A Vasasok támadása a kapu mellé kerül, a BEAC-ot pedig Kutrucz kifutással szereli le. Majd Takács kitörése után a kapu mellé lő. Hullámzó játék után Himmer kerül tiszta helyzetbe, de a kapu fölé lő. Solymessy szabadrugását Erhardt Kutrucz kezébe fejeli.
    A 31. percben Reinhardt lefutásánál Király hibáz és Reinhardt szépleadását Marczinkó 7 méterről a kapuba rugja, (1:2).
    Ezután Reinhardt, aki már az első perctől kezdve fájlalta a lábát, néhány percre kiáll. A 35. percben Kocsis felső kapufát lő. Egy perc mulva Pesovnik kornert vét, amelyet Kovács ment. A 39. percben Kelchen lövése megy el a kapuléc fölött.
    A 40. percben Takács felnyomul a kapuig és gyenge labdája Kotrascheket érintve, a hibásan vetődő kapus vállán keresztül a hálóba kerül (2:2). A félidő utolsó percei mezőnyjátékkal telnek el.
    Szünet után
    az első komoly, támadást a Vasas vezeti, Takács hosszu lövését azonban Stocker fogja. A következő pillanatban Erhardt 16 nehéz helyzetből a kapu mellé. Az 5. percben Kocsis kornert ér el, amelyből Pesovnik tisztáz. A BEAC veszélyes támadásai nem eredményesek. A 10. percben Takács lövése a kapu előtt megy el és tul jut a vonalon. Váltakozó gyenge támadások után, amelyeket a bekkek könnyen szerelnek, Sípos csunyán lerugja Sághyt, amiért a bíró szabadrugást ítél a Vasas ellen. A 21. percben Erhardt szépen kiszökteti Kovácsot, aki egyedül fut a labdával a kapu felé, a tizenhatos vonalról azonban a kapus kezébe lő, aki elejti a labdát és gólt reklamálnak, de a félpályán álló bíró nem látott semmit.
    Ezután a Vasasok támadnak, de eredményt elérni nem tudnak. Majd a BEAC nyomul fel, Rottler a 16-os vonalon valamivel belül elesik, kézzel érinti a labdát, a biró nem veszi észre, ekkor ráül a labdára, amire a biró feldobja a labdát. A 31. percben 20 méterről szabadrugás a Vasas ellen, amelyből Sághy veszélyes lövése hajszálnyira a kapu mellé kerül. A BEAC-védelem erősen előre huúzódik, amiko
    r a 35. percben Takács a középen elhuz Boór mellett, aki a lövés előtt elgáncsolja és a megítélt tizenegyest Takács a gólba rugja (3: 2).
    A BEAC veszélyes támadásából Király szabadít fel, az előrehuzódott Pesovnik és Kotraschek nem mennek utána,
    a gyors Himmer eléri a labdát, lefut es bhátraadott passzát Szentmiklóssy a kapuba rugja (4:2). (40. perc.)
    A következő percben a BEAC két veszélyes kornert ér el, de Kutrucz szépen véd. Majd ujabb BEAC-korner, amelyből Erhardt a kapu mellé fejel. Kotraschek csunyán gáncsolja a kiszökő Kocsist, de a szabadrugást Takács a kapu mellé lövi. Az utolsó percben a szépen kiszökő Erhadtot kornerre szerelik.

    Sporthirlap, 1925. március 30.