magyarfutball.hu

Vasas - BEAC 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 11. forduló
játékvezető : Schreiner Károly
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.17, 23:05
    „Vasas”—BEAC 3:0 (1:0)
    Üllői-uti pálya. — Biró: Schreiner Károly.
    A BEAC sokat, de balszerencsével támadott, s a Vasasok félgőzzel is biztosan győztek.

    Vasas : Kutrucz — Király, Rottler— Rozsos, Siposs, Tomecskó — Kelchen, Takács, Abay, Szentmiklóssy, Himmer. —
    BEAC: Gaál— Forgó, Boór— Pesovnik, Sághy, Solymossy, — Reinhardt, Erhardt, Kertész, Hidassy, Marczinkó.

    A Vasasok kezdenek,
    de a BEAC az első támadó, Hidassy magas labdáját Kutrucz fogja és küldi a mezőnybe. Két Vasas rohamot ujabb BEAC támadás követi Marczinkó beadásából előbb Kertész, majd Erhardt próbál a kapura lőni, de a védőkről Reinhardthoz pattant labdát Rottler végül is felszabadítja. Himmler lefutását és beadását a belsők lekésik, a labda a kapu előtt elgurulva a jobboldalon jut tul a kapuvonalon. Az erre a következő BEAC támadás kornert hoz, a sarokrugásból hozott labdát Kertész Kutrucz kezébe emeli. A Solymossy mellett, elhuzó Kelchen beadását Szentmiklóssy, a kapu fölé lövi, majd Himmler fut le, de beadását Gaál Takács elöl elfogja. Ugyanez az eset ismétlődik a Vasas kapujánál a magát fejjel szöktető Marczinkó szép beadását Kutrucz keríti hatalmába. A 15. percben heves Vasas támadás következik, amelyet a 16-oson Forgó faulttal szerel.
    A megítélt szabadrugást Rottler nagy erővel, félmagasan lövi a kapura a labda a későn észbekapó Gaál mellett a jobb felső sarokba jut (1:0).
    Marczinkó megakadályozott szökési kísérlete után Takács és az offszájdon álló Abay veszedelmes támadását kornerre szereli Boór a sarokrugásból Szentmiklóssy a kapu mellé is. Most heves BEAC offenziva következik, amely erőtlen Vasas-támadásoktól megszakítva a félidő végéig tart. Az offensiva alatt a BEAC-nak több jó gólhelyzete van, de a labdák sorra elkerülik a kaput, vagy emberbe mennek, egyiket-másikat pedig Kutrucz fogja. Egy ízben a kapu előtti kavarodásban a Vasasok védelme handset vét, de a bíró nem veszi észre.
    A II- félidő
    elején ismét lendületes munkába kezd a Vasasok csatársora és már a 8-ik percben van eredménye az offenzivának.
    Sípos Abaynak tolja előre a labdát, ez továbbítja a bekkek között offszejdre ugró Szentmiklósynak, aki éles magas lövéssel a kapuba küldi (1: 0).
    A gól után ismét lefékezi iramát, a Vasas-csatársor, csak Takács próbálkozik néhány driblinggel. A BEAC annál élénkebben kezd munkába. A 13. percben a Sághytól kapott labdával Marczinko lefut, összeütközik az elébe futó Kutrucz-cal, mindketten elesnek, de Marczinkónak esés közben még ideje van a labdát az üres kapu felé gurítani; a kapuba beugró Rottlernek sikerül a gólnak látszó labdát kornerre emelni. Az összeütközésben Kutrucz a térden megsérül, kiviszik a pályáról, egy ideig a kapu mögött járkálva próbál rendbe jönni, de végül is elhagyja a játékteret. A kapuba Király áll be, helyére Siposs megy hátra bekknek.
    Ujabb heves BEAC rohamok következnek. Erhardt egy Reinhardtól kapott labdát Marczinkóhoz továbbít, és jó helyzetből a kapu mellé plasszírozza (16. perc). Takács támadását Forgó szereli, a labda Himmerhez kerül, aki a kapu fölé lövi. Erhardt és Rozsos összefutnak és mindketten lesántulnak. Ujabb BEAC roham kornert hoz, Hidassy pompás sarokrugását Marczinko a felső lécre fejeli (21. p.). A 23. percben ujabb korner, amelyet Hidassy ismét Marczinkóhoz juttat, ennek szép fejesét azonban Rottler a kapuvonalról kifejeli. Majd Királynak Erhardt szép lövése ad dolgot, Kertész lövése pedig a kapu mellé jut A 33. percben Kertész passzát az offszájdon álló Erhardt a kapuba gurítja, a bíró nem ad gólt. Rozsosnak egy rosszul hátranyomott labdáját a kifutó Király előtt a nagy rushel előretörő Marczinko kapta, nagy erővel lő s a labda Királyt érintve a kapujára és onnan kornerre pattan. Az eredménytelen sarokrugást ujabb két korner követi. A Vasasok a heves ostrom alól csak akkor szabadulnak föl, amikor Reinhardt, majd Erhardt is lesántulva, elhagyja a pályát. Az utolsó percekben a Vasas-csatársor ujabb ostromot indít és
    az utolsó percben Himmer elhuz a tulságosan előrenyomult BEAC védelem mellett, lefut a kornervonalig, a rosszul fedezett Takácshoz passzol, aki Gaál mellett nyugodtan a hálóba helyezi a labdát (3:0).
    Kezdés után a bíró azonnal jelzi a mérkőzés végét.

    Sporthirlap, 1924. december 9.