magyarfutball.hu

III. Kerület - Kispesti AC 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 18. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.27, 18:55
    A sztrájkoló kispesti fedezetek helyén játszó gyenge tartalékok nem tudták feltartóztatni a III. ker. kitűnő csatársorát.

    III. ker. T¥E-KAC 3:0 (1:0).

    Üllői-uti pálya. — 1500 néző. — JBkó: Klug Frigyes.

    III. ker. TVE: Neuhaus— Harrer, Mayherr— Werner, Kovásznay, Keck— Szabó, Horváth, Skvarek, Kenyeres, Dröszler. —
    KAC: Faragó — Morva, Dudás— Bene, Beck, Eberhardt— Fatter, Gresch, Fürstner, Ölvedy, Gulyás.

    Kapuválasztásnál
    a III. kerületieknek kedvez a szerencse , ők játszanak széllel hátban. Az első támadást Kispest vezeti, de Eberhardt előreadását Neuhaus kifutással menti. A Vívók ellentámadásából Horváth lapos lövését Faragó fogja. A 7. percben Werner kornert vét, amelyet paríroznak. A 10. percben a tétovázó Bene hibájából Dröszler jó helyzetbe jut, de gyenge lövését Faragó könnyen fogja. A III. kerület tovább támad. A 13. percben Skvarek lövése Dudásba pattan, a róla leperdülő labdát Szabó élesen a kapu mellé küldi.
    A III. kerületiek további offenzívája csak egy szabadrugást eredményez, amelyből Horvát lövését Faragó parírozza. A 19. percben Gulyás lefut, s ellenére Harrer faultolásának, beadja a labdát, amelyet Fürstner közvetlen közelről élesen a kapu mellé fejel. Egy perc mulva Fatter beadásából ugyancsak Fürstner három méterről hajszálnyira a kapu mellé lövi a labdát. A 21. percben Szabó pontos centerét a tizenhatoson álló Horváth átengedi Skvareknnak, akinek éles lövését Faragó kiüti s a befutó Horváth öt méterről a léc alá helyezi a labdát (1:0). Egy percen belül a KAC kiegyenlíthetne, ám Fatter éles lövése az ellenkező oldallécről visszapattan s a veszélyes helyzetet Marherr tisztázza. A 24. percben Bene megsérül és tizenöt percre kiáll. A 32. percben Kovásznay lövését Faragó kornerre ejti. A KAC halfsora percről-percre gyengébben játszik, a vívók folyton támadnak, de Horváth eredménytelen lövésén és egy korneren kívül többet elérni nem tudnak.
    Helycsere után
    a KAC azonnal támad, de Ölvedy szép lövését Neuhaus biztosan fogja. A 3. percben Gulyás beadásából Ölvedy laposan lő, de Neuhaus elvetéssel kornerre tolja a labdát. A sarokrugás eredménytelen.
    A 11. percben Szabó szépen feldolgozza magát a kornervonalig, onnan beadja a labdát Kenyereshez, aki lepasszolja Skvareknek s utóbbi tizenkét méterről ballábbal a balsaroka lapos, védhetetlen gólt lő. (2 :0.)
    A gól után a KAC fedezetsorának hanyatlása még szembetűnőbb. A kispesti fedezetsor és a csatársor közt husz-huszonöt méteres ür tátong, ugy hogy a kék-fehérek csatársora könnyen támadhat széllel szemben is. A 20. percben Dudás összecsap Dröszlerrel, utóbbi megsérül és kiviszik a pályáról. Dudást a bíró kiállitja, majd a határbíró megkérdezése után visszavonja ítéletét. A III. kerületiek állandóan támadnak.
    A 25. percben Szabdó, bár Eberhardt faultolja, beadja a labdát s az üresen álló Kenyeres nyolc méterről a felső léc alá menthetetlenül belövi. (3:0.)
    A 27. percben Fürstner pompás lövése a kapu fölé jut, miközben Neuhaus felugorva, a kapufába ütközik. Neuhaus megsérül s egy percig szünetel a játék. A 31. percben Faragó kifutással szereli Dröszlert. A III. kerület állandóan támad. A 38. percben Dröszler pompásan átjut Morvayn és Dudáson, közben Faragó kifut eléje. Dröszler lövése kapu fölött süvít el, Faragó pedig összeütközve Dröszlerrel, egy percre megsérül. A III. kerületiek a mérkőzés végéig folyton támadnak.

    Sporthirlap, 1925. március 30.