magyarfutball.hu

Törekvés - Vasas 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 16. forduló
játékvezető : Hertzka Pál
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.25, 17:26
    Takács briliáns játéka révén biztosan győztek a Vasasok.

    Vasas-Törekvés 2:0 (1:0)

    Hungária-uti pálya. — 7000 néző. — Biró: Hertzka Bál.
    Vasas: Kutrucz— Király, Rottler— Reiner, Sípos, Tomecsko— Kelchen, Takács, Jellinek, Szentmiklósy, Himmer. —
    Törekvés: Lantos— Mészáros, Siegl— Halmos, Wéber, Bartos— Szánthó, Tritz, Kautzky, Palkó, Schreiber.

    A játékot
    a Vasas kezdi enyhe széllel szemben. Az első percek eredménytelen tapogatódzással telnek el. A 10. percben Kelchen kapásból lőtt labdája a kapu mellé jut. A 13. percben Schreiber 25 méteres bombaszerű lövését Kutrucz a kapufára tolja, ahonnan Tritz elé kerül, de ez a kapu fölé lövi. A 21. percben Szántó gyors lefutása meleg helyzetet teremt a Vasas kapu előtt A 24. percben Kelchen lefutja a védelmet, s az eléje jövő Lantos mellett kapura 16, de a labda elkerüli az üres hálót.
    A 27. percben Himmer néhány méteres offszejdröl startolva lefut, ketten is üldözik, miközben Siegl előbb éri el a labdát. Arccal állva azonban a saját kapuja felé hátra akarja adni a labdát, amit észrevesz Takács, nagyszerűen rástartol a labdára, s mielőtt az Lantoshoz jutna, a balösszekötő helyén elfogja és és kapásból igen nehéz szögben jobb lábbal ritkán látott szép gólt lő. (1:0).
    A 33. percben Kelchen beadását Takács drop-kickból élesen a kapu fölé lövi. A 36. percben a Törekvés jut kornerhez, amelyből Kautzky a kapu fölé lő. A 37. percben Jellinek szökteti Szentmiklóssyt, akinek lövését Lantos védi. A 38. percben Himmer beadásából Jellinek gyengén fejel a kapura.
    A második félidő
    2-ik percében a Vasasok kornert érnek el, s Sípos mellé fejel. A 4. percben Palkó egyéni játéka után kapu fölé, lő. A 10. percben Jellinek szökteti Takácsot, aki jóllehet kézzel fogják, eléri a labdát és a kifutó kapus mellett védhetetlen gólt lő (2:0).
    A 16. percben Szánthó támadása kornert hoz, amelyből Tritz gyengén Kutrucz kezébe lő. A 17. percben Jellinek szökteti Takácsot, aki gyönyörűen lefut, bead, de a beadást Szentmiklóssy 5 méternyire a kaputól, tiszta helyzetben elrontja. A 19. percben. Szentmiklóssy szépen lefut, beadása Himmer elé kerül, akinek éles lövését Lantos kiütéssel védi. A 24. percben Kautzky—Tritz szép összjátéka után utóbbi nehéz helyzetből kapura lő, de Kutrucz biztosan véd. A 24. percben Tritz szépen kimegy a bekkek között, laposan a kapura lő, Kutrucz a földön fekve kitolja a labdát, sokak szerint már a gólvonalon belülről, de a bíró, nem látván tisztán a helyzetet, természetesen nem adhatott gólt. A 35. percben Kautzky tiszta helyzetet teremt magának, majd élesen kapura lő, de Kutrucz kiütéssel véd. A 39. percben megismétlődik ez a jelenet. A 43. percben Takács támadása eredménytelen kornert hoz.

    Sporthirlap, 1925. március 16.