magyarfutball.hu

BEAC - Nemzeti SC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 15. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.24, 22:18
    Az NSC gyengélkedő csatáraival is biztosan győzött

    NSC-BEAC 1:0 (0:0)
    Lágymányos. — 1000 néző. — Bíró: Iváncsics Mihály.

    NSC: Gallowich- Havas, Török— Weinberger, Tímár, Nau— Rémay III, Volentik, Rémay II, Spitrz, László. —
    BEAC: Stocker— Kotraschek, Boór— Poesovnyik, Sághy, Solymossy— Reinhardt, Kertész, Erhardt, Kovács-Buna, Pluhár.

    A játékot
    a BEAC kezdi nappal szemben és szél ellen, és azonnal az NSC intéz komoly attakokat a BEAC kapuja ellen. Az 5. percben Lászlót, az NSC balszélsőjét, a kapu előtt tiszta helyzetben elgáncsolják, de a 11-es elmarad. A 15. percben az NSC kornert ér el, amelyet a védelem jól paríroz. A 16. percben Spitz szemkápráztató trükkel rászedi a BEAC védelmet, kiugrik a bekkek között, de közelről nagy erővel kapu fölé lő. A következő percben ismét Spitz szökik ki, labdája már Stockeren is tul jut, de gyönge s igy Boór idejében ment. A 26. percben Pluhár révén a BEAC is támadáshoz s ebből kornerhez jut: a szépen továbbított kornert az NSC védelme csak nehezen tudja parírozni. Ettől kezdve a játék hihetetlenül ellaposodik. Az NSC csatárai technikai finomságok bemutatásával elégednek meg s góllövésre semmiféle igyekezetet nem mutatnak. Ugyanakkor a BEAC is mintha megelégedne az eredménytelen döntetlennel, szintén enged az iramból, úugy hogy az első félidő utolsó 20 perce inkább hasonlított könnyű tréningmeccshez, mint a lét kérdését eldöntő bajnoki küzdelemhez.
    A második félidőben
    azután megváltozik a játék képe, különösen az első percekben nagyszerű küzdelem fejlődik ki. A14. percben Lászlót a BEAC kapu előtt tiszta helyzetben elgáncsolják, miért is a tizenegyes elmaradhatatlan. Ezt azonban hatalmas erővel a kapu fölé lövi.
    A nagy gólesély elszalasztása néhány percig idegessé teszi az NSC-t, azonban csakhamar ismét összeszedi magát. A 10. percben Spitz gyönyörűen átdolgozza magát a BEAC védelmén, de beadása gyenge, s így Stocker zsákmánya lesz.
    A 11. percben a belsők játéka után Rémay III kapja a labdát, elhuz Solymossy mellett, s mintegy 10 méterről hatalmas, éles lövéssel a kapu felső sarkába védhetetlen gólt lő.
    A 14. percben László—Spitz—Volentik szép összjátéka után utóbbi élesen kapu mellé lő. A 21. percben Volentik szökteti Spitzet, aki nagyszerűen startolva, a bekkek elől elkapja a labdát és futásból védhetetlen gólt lő. közben azonban a bitó sípja érthetetlenül offszejdet jelez.
    Ezután az erősbödő szélben a BEAC kerül frontba, de támadásai nem elég átgondoltak, s a kapu előtt nem elég erélyesek, ugy hogy Gallovichnak nincs is komoly védeni valója. Erhardt a 27. percben 20 méterről a kapu fölé lő, majd a 34. percben ugyanő kézzel támogatva a labdát az NSC bekkek mögé kerül, lövése azonban a kapulécet érintve, kijut a mezőnyből, miközben Ivancsics lefujja a hendszet A 36. percben van alkalma a BEAC-nak a kiegyenlítésre. László egy labdáért hátrajőve a 16-os közelében elcsúuszik és hátával a labdára esik, miközben önhibáján kívül a kezével is érinti azt, mire az indiszponáltan bíráskodó Ivancsics általános elképedésre tizenegyest ítél, amelyet azonban a máskor holtbiztos tizenegyes rugó Pluhár izgatottságában messze a kapu fölé rug. Az utolsó percekben a BEAC van frontban, anélkül hogy csatárai komoly veszélyt jelentenének az NSC kapujára.

    Sporthirlap, 1925. március 9.