magyarfutball.hu

Nemzeti SC - BEAC 6 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 7. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.08, 19:10
    NSC-BEAC 6:2 (5:1).

    — Lóversenytéri pálya. — Biró: Schiller Gyula. — A Nemzetiek váratlanul pompás csatárjátékkal 5:0 vezettek a szeszélyes BEAC ellen.
    NSC:Gallowich- Havas, Török— Széles, Tímár, Weinberger — Rémay III, Rémay II, Nau, Spitz, Bellák. —
    BEAC: Gaál — Kotraschek, Boór — Solymossy, Pesovnik, Pruzsinszky — Pluhár, Kertész, Reinhardt, Erhardt, Marczinkó.

    A BEAC kezd
    10 emberrel, s így rögtön az NSC támad és már az első percben Rémay III eredménytelen kornert ér el. Folytonos NSC támadások közben
    a 3. percben Bellák beadását Boór az ötös vonalon elvéti, s a ráfutó Nau orrheggyel a sarokba lövi (1:0)
    Marczinkó beáll, mire a BEAC is felnyomul, Erhardt kitörését kornerre szerelik, amelyet paríroznak. Boór feltűnő könnyelműen szereli Spitz kiszökését, de szerencséje van. Pluhár nagyszerű lefutás után jól ivelt, centert küld, amit Marczinkó kapásból kapu mellé továbbit. Felváltva kornert ér el két csapat. A következő három perc végleg eldönti a mérkőzés sorsát. Kotraschek faultolja Naut.
    A szabadrugást a 24. percben Tímár Rémay II-hez passzolja, aki 20 méterről félmagas éles lövéssel gyönyörű gólt lő (2:0).
    Két perc mulva taccsdobás a BEAC kapu közelében, amelyből
    Spitz jut a labdához, önmagát szöktetve, elhuz Kotraschek mellett, s 8 lépésről orrheggyel éles sarkos gólt lő (3 : 0).
    Alig kezdődik ujból a játék, a BEAC csatársor elveszti a labdát,
    Tímár Rémay III-at szökteti, aki végigszáguld a pályán, majd a kapu felé kanyarodik, mindenkit kijátszik, s öt lépésről ballábbal a negyedik gólt lövi a kapu alsó balsarkába
    (4 :0)
    A gyorstüzelő NSC csatársor most alábbhagy az irammal, s így szóhoz jut a BEAC is, azonban Erhardt jó lövőhelyzetben tétovázik, majd egy taccsbedobásból Kertész ivelt lövése kapu fölé megy. Spitz egyedül tör keresztül ezután a bizonytalan védelmen, a hatos vonalon élesen centerez, de labdája taccsra megy.
    A 37. percben esik a mérkőzés legszebb gólja. Rémay III ismét faképnél hagyja a védelmet, ideálisan ívelt beadására Gaál és Rémay II egyszerre startolnak, utóbbi egy tized pillanattal előbb éri el a labdát és éles fejelése a léc mellett repül a hálóba (5: 0).
    A BEAC dicséretre méltó nyugalommal küzd tovább, s végre a 42. percben Erhardt biztos lövőhelyzetbe kerül Pluhár beadásából, azonban kornerre szerelik.
    A Marcinkó által pontosan beadott labdát a közben előrement Kotraschek védhetetlenül befejeli (5:1) . A félidő utolsó percében Rémay II fivére beadásából még egy gólt ér el, de Spitz offszeid állása miatt a gól érvénytelen.
    Helycsere után
    eleinte ismét az NSC-t látjuk frontban. Rémay II kapu fölé lő, majd Nau lövését Gaál szépen fogja, Weinberger faultol, Boór éles szabadrugását Gallowich fogja el. Marcinkó ügyes dribling után szépen centerez, a belsők azonban elrontják. Utána Pluhár beadását Gallowich a levegőben fogja el Pluhár ujabb lefutása kornerrel végződik. A kornert Kertész élesen fejeli, de Gallowich résen van. Most Spitz kísérletezik áttöréssel, de őt is kornerre szerelik.
    A 15. percben Spitz szinte átsétál az egész védelmen s végül három lépésről behelyezi a labdát (6 :1).
    A gólra vehemens támadásokba fog a BEAC. Erhardt ismét gondolkozik egy kitűnő lövőhelyzetben. Következő akcióját jó lövéssel fejezi be, azonban Gallowich jól védi. A BEAC fölénye nyilvánvaló. Két eredménytelen korner után
    a 33. percben óriási tumultus támad Pluhár beadásából az NSC kapuja előtt. Gallowich kifutással próbál védeni, de nem sikerül, a labda Marcinkótól Kertész elé pattan, aki az üres kapuba lövi a labdát (6 :2).
    Továbbra is küzd a BEAC , mindenáron szépíteni akar az eredményen. A hátralévő percekben két biztos alkalma is nyílik erre, az elsőt Kertész önzősködése rontja el, míg a következőt Erhardt hibázza el.

    Sporthirlap, 1924. november 2.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 14:18
    NSC—BEAC 6:2 (5:1)
    Lóverseny-tér. Biró: Schiller.
    NSC: Gallovich — Havas, Török - Széles, Tímár, Weinberger — Rémay III., Rémay II., Nau, Spitz, Bellák.
    BEAC: Gaál — Kotraschek, Boor — Solymossy, Pesovnyik, Pruzsinszky — Pluhár, Kertész, Reinhardt, Erhardt, Marczinkó.

    1:0 Nau (4 p.)
    2:0 Rémay II. (22 p.)
    3:0 Spitz (25 p.)
    4:0 Rémay III. (26 p.)
    5:0 Rémay II. (41 p.)
    5:1 Kotraschek (42 p.)
    6:1 Spitz (59 p.)
    6:2 Kertész (77 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.11.02.