magyarfutball.hu

MTK - III. Kerület 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 15. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 4.400
  2. Sporthírlap: 18.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.24, 21:38
    Az izgatott hangulat és a durvaságok élvezhetetlenné tették a két kék—fehér csapat meccsét.

    MTK-III. ker. TVE 3:0 (1:0).

    Hungária-uti pálya. — 18.000 néző. — Bíró : Gerő Ferenc.
    MTK: Remete— Mandl, Senkey I— Nadler, Kleber, Nyul II— Braun, Molnár, Orth Opata, Jeny. —
    III. ker. TVE : Neuhaus— Harrer, Mayherr— Werner, Kovásznay, Keck— Göttler, Kenyeres, Skvarek, Szabó, Dröszler.


    Az MTK kezd
    s már az első percben kornert csikar ki Braun révén. Az iram hosszu percekig egyforma lanyha. Az 5. percben Jenynek egy szépen tálalt paszszát Opata 3 lövésről kapu mellé emeli. Az óbudai csapat lassan kap lábra. Kenyeres egyéni akciója révén jó helyzetet teremt, Skvarek messziről szépen lő, Remete csak kornerre parírozza.
    A 12. percben Braun gyönyörű trükkjével zavarba hozza a III. ker védelmet, tiszta helyzetben Molnárhoz passzol, aki mesés góllal megszerzi a vezetést (1 : 0).
    A korán elért gól után az MTK „fékez" s unalmas játék fejlődik ki. Csak Orth nagyszerű labdakezelése, Braun és Jeny egy-egy szép lefutása és centerezése visz egy kis színt a nívótlan játékba.
    Az óbudaiak mind gyakrabban látogatnak át a félpályán, de kemény ellenállásra találnak a közvetlen védelem részéről. Ismét az MTK kerül frontba, de Jenynek biztos helyzetben perdül le lábáról a labda, majd Braun szép lövéséért kap megérdemelt tapsot.
    Az utolsó percekben Vivó támadások. A 37. percben Senkey veszélyes helyzetben Remetének akarja hátraadni a labdát, Szabó Jenő azonban rástartol s a veszélyes szituációt csak Remete merész kifutása tisztázza. A 40. percben Dröszler beadása Nyul bosszantó gikszere és Remete bizonytalansága miatt csaknem góllal végződik. A 43. percben ugyancsak veszélyes helyzet adódik az MTK kapu előtt. Dröszler szabadrugását az MTK védelem átengedi, de a résen álló Göttler nem éri el a biztos gólhelyzetben a labdát.
    Szünet után
    a tempó sokáig nem változik. Az MTK kényelmes, álmos és színtelen játékát a III. kerületiek valamivel lendületesebb akciói váltják fel. A 4. p.-ben Braun szép lefutását erős lövéssel fejezi be, melyet Mayherr vállal fog fel. Molnár gyenge szabadrugása, majd Opata éles lövése kerülte el a kaput. A 12. percben történik Orth és Harrer összecsapása, amikor Orth megfenyegeti Harrert, majd egy-két másodperc után a hatos vonalon erőszakosan faultolja. A közönség fütyül, tombol. Orth kiállítását követelik, de hiába. Minden pillanatban a botrány kirobbanásától lehet tartani. Harrert kiviszik, percekig áll a játék, a közönség közt a tribünön veszekedés. A felhevült III. ker. játékosok Orthot körül állják s szemére vetik az esetet, Neuhaus közéjük rohan s nyugalomra inti őket. Majd folytatják a játékot, Mayherr meg akarja torolni Orthon az előbbi esetet s hátulról belerug.
    A közönség körében hihetetlen az izgalom. Percekig pfujozás s a méltatlankodás moraja zug végig a tömött sorokon. Kenyeres, majd Kleber megsérülnek, de ugy ők, mint Harrer néhány perc mulva ujra játékban vannak. A 20. p.-ben Orth a balszélen lefut, a labda taccsra jut, ő a labdát kezében tartva az állóhely közönségével vitázik, mire Gerő bíró kiállítja. A 26. percben Molnár szép lövését Neuhaus ügyesen fogja. A 33. p.-ben a bíró Drőszlert többszöri figyelmeztetés után kiállítja. A 34. p.-ben a labda után vetődő Neuhaust Opata rugja meg, majd Kléber csunyán elvágja Harrert.
    a 41. p.-ben Jeny mesés beadását Molnár Opatához fejeli,ő viszont átlépve, a befutó Jenynek engedi át, aki pompás gólt lő (2:0).
    Neuhaus felső kapulécnek nyomta, de a lövés oly éles volt, hogy nem huzhatta le.
    A 43. percben Opata elbuktatása miatt a 16-osról szabadrugás. Opata éles lövése Neuhaus válláról visszapattan s a szem üles Nadler ötösről védhetetlenül hálóba helyezi (3:0).
    A 45. percben a bíró Mayherrt kiállítja, mivel Nadlert hátulról megrugja. Két perccel meghosszabbitja a bíró a teljesen eldurvult meccset, mely idő alatt még Göttlert is kiállítja.

    Sporthirlap, 1925. március 9.