magyarfutball.hu

BEAC - Zuglói VII. Ker. AC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 9. forduló
játékvezető : Kiss Menyhért
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.16, 22:40
    Zuglói VII. ker. AC-BEAC 2:0 (1:0)
    Lágymányosi pálya. — 1500 néző. Bíró : Kiss Menyhért
    A Zugló egységes stílusu csapatával szemben a letört BEAC-csapat tehetetlen volt.
    Zugló: Nyerges-- Maszlonka, Blaskó— Juhász, Pálffy, Ellinger— Sefcsik, Kittl, Pollák,Vacek, Neumayer. —
    BEAC: Deckmann— Pesovnik, Boór—Solymossy, Sághi, Kvasz—Pluhár, Kertész, Erhardt, Hidassy, Reinhardt.

    Zugló kezd,
    de a BEAC-é az első szó. Pluhár lefutását szerelik, majd ismét Pluhár vezet támadást, beadását azonban Kertész emberbe lövi, a Hidassyhoz került labdát Maszlonka a lövés pillanatában rugja el Hidassy elől. A következő percben a Kertész labdájával megszökött Reinhardtot szereli kornerre Maszlonka, a sarokrugást Nyerges Erhardt feje fölött kiöklözi.
    A 12. percben Neumayer megszökik a késlekedő BEAC védelemtől, nyugodtan centerez, a magasan ívelő labdáért Deckmann nem ugrik föl, a labda Vacekhez kerül, ez Pollákhoz tolja, aki három lépésről nyugodtan a kapuba helyezi (1:0).
    A gól után Pluhár vezet támadást, a kornervonalról Kertészhez tolja a labdát, ez emberbe lövi. A lepattanó labdát Reinhart magasan lövi, Nyerges elfogja. Sághy Pollákkal összeütközve megsérül,de folytatja a játékot. Ezután Erhardt jut labdához, de a kapu mellé lő.
    Most ismét a Zugló kerül frontba. Sefcsik támadásából sorozatos védelmi hibák után nagy kavarodás a BEAC kapu előtt, végül Boór taccsra ment. Pálffy—Kittl—Sefcsik szép összjátéka után Sefcsik kapásból élesen a kapu mellé lő.
    Néhány kárbaveszett BEAC-támadás után belső összjátékkal a Zugló fölnyomul. Boór a hatalmába jutott labdát hátranyomja Deckmannak, a passz azonban rövid , Deckmann csak nehezen tudja Pollák elöl kornerre tolni a labdát. A sarokrugásból Vaczek hajszálnyira a kapu fölé fejel. , középjáték után a 36. percben a Sághy passzával lefutó Pluhár tisztán tálalja Erhardt elé a labdát. Erhardt késlekedik a lövéssel és Maszlonka leszereli. A következő percben Neumayer lefutását Pesovnik szereli, de rövid labdáját Juhász elfogja és élesen közvetlenül a kapu fölé lövi. Pluhár támadása Kertész rossz helyezkedése miatt kárbavész, a kirugott labdát a Zugló belső csatárai a kapu elé viszik, a BEAC-védelem tétovázik s Vaczek éles lövést leüld a felső kapufára.
    Ujrakezdés után
    a BEAC fut le, de Kertész gyönge lövését Nyerges könnyen parírozza. Utána Reinhardt nehéz helyzetből jól bead, de Erhardt elkési a labdát, Sefcsik egy előreadott labdával zavartalanul lefut, a kornervonalról hátratolt labdáját kornerre mentik, majd Sefcsik ujabb passzát Vacek emberbe lövi.
    A 15. percben Reinhardt helyet cserél Hidassyval és azonnal élénkül a BEAC támadása. Előbb Reinhardt veszélyes akcióját szerelik kornerre, majd Kertész lövését védi Nyerges. A BEAC továbbra is frontban marad, de a csatárok kapkodó akcióit sorra leszerelik. A Zugló felszabadulva néhány erős támadást vezet, de a BEAC kétszer is kornerre ment. Deckmann mindkét esetben kiöklözi a szép sarokrugásokat
    . A 26. percben Pollák összefut Boórral és a bokáján megsérül és kiáll.
    A 27. percben Sefcsik a tétovázó Kvasz és Boór mellett lefut, magas ívben beadja a labdát, amelyet a középre lefutó Neumayer a meglepett Derkmann mellett a kapuba fejel (2 :0).
    Pollák ismét beáll a játékba, de a jobbszélen foglal helyet. Sefcsik megy összekötőbe és Kittl játszik centert. Kertész lefut Erhardt passzával, lövését Nyerges fogja. Utána a Zugló védelem hibájából Erhardt lövőhelyzetbe jut, de magasan a kapu fölé küldi a labdát Néhány jobboldalról kiinduló Zugló-támadás után a BEAC ismét fölnyomul, Kertész áttör a védelmen, de Nyerges a lábára dobva magát a lövés pillanatában, elhalássza előle a labdát (37. perc). Az utolsó percekben a Zugló van frontban, Neumayer—Vacek—Kittl összjátéka után Kittl jó helyzetből a kapu fölé lő, majd ugyanő áttörve ismét a kapu fölé küldi a labdát.

    Sporthirlap, 1924. 24.