magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Vasas 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 8. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.15, 00:03
    Vasas-NSC 2:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya - Bíró : Schiller Gyula
    A Vasas jobb volt, de csak egy sulyos bírói elnézés juttatta a győzelemhez
    Vasas: Kutrucz— Király, Rottler— Klein,Sípos, Tomecsko— Abay, Takács, Rozsos, Szentmiklóssy, Himmer. —
    NSC: Gallovich — Havas, Török— Széles, Tímár, Weinberger— Rémay 111, Rémay II, Nau, Spitz, Bellák.

    A Vasas kezdi a játékot,
    de az NSC vezeti az első támadásokat. Előbb az NSC, majd a Vasas ér el kornert. A 13. percben Rémay III magas beadását Kutrucz kiejti, de az NSC-belsők késnek s a Vasas-kapu megmenekül a komolyabb veszedelemtől. A 18. percben Vasas-korner. A 20. percben a Vasasok támadását hendszel akasztják meg, a 20 méterről megítélt szabadrugást Rottler a kapu fölé lövi. A 21. percben Nau szökteti Spitzot, aki egészen tisztára játssza magát, de biztos gólhelyzetből mellé plasziroz.
    A 23. percben Spitz passzával Bellák fut le, beadását Rémay II fogja, stoppol, de kapu mellé lő. A 26. percben Rottler szabadrugásával Takács fut le, de nehéz helyzetből kapu fölé lő. A 28. percben esik a Vasasok első gólja.
    Himmer mintegy 10 méteres ofsideről startolva lefut, beadására Takács fut rá, s a kissé elkésve kifutó Gallovich feje felett a hálóba emeli a labdát. A határbiró jelzi az ofsidet, de Schiller biró nem látja a jelzést és általános elképedésre gólt ítél.
    A 32. percben Spitz támadása kornert hoz, a kornert Bellák regja, de Kutrucz szépen védi. A 35. percben Rémay III áttöri a védelmet, de jó helyzetben a kifutó Kutrucz kezébe lövi a labdát. Bellák megsérül és kiáll. A 36. percben Weinberger hosszu szabadrugása kapu mellé megy.
    A 41. percben Rémay III. támadása kornert hoz, amelyet Kutrucz fog. A 42. percben szép NSC támadás befejezésképpen Rémay II mellé lő. A 43. percben Himmer beadását Takács fordulatból kapásból továbbítja, de gyönyörű lövése felső kapufát ér. Az utolsó percben Nau jó helyzetben kapu fölé lő.
    A második félidőben
    az NSC ismét teljes. Az 11. percben Rémay III szép beadását Király fejeli el az NSC belsők elöl. Nau lövését Kutrucz védi. A 15. percben lövi az NSC a kiegyenlítő gólt,
    Rémay II átadását. Spitz kapásból továbbítja, miközben a labda falsot kap és a hibásan vetődő Kutrucz kezéről a hálóba pattan. Ezután mindkét csapat fokozza az iramot a győztes gól elérése érdekében. Míg azonban a Vasas-bekkek imponálóan biztosak, az NSC védelme sok nagy hibát követ el. A 30. percben esik a győztes gól.
    Az előrehuzódott Weinberger jóvoltából szabadon maradt Abay lefut, bead, Takács maga elé stoppol s éles lapos lövést küld a kapura, amely a kapufáról a hálóba perdül.
    A gól után az NSC-nek is alkalma van a kiegyenlítésre, de Spitz és Nau jó helyzetben hibáznak. A hátralevő idő hullámzó játékkal telik el, míg az utolsó percben Spitznek kétszer is jó helyzete adódik, először Kutrucz kifutással ment, másodszor pedig Spitz a kapu fölé lő.

    Sporthirlap, 1924. november 10.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.29, 11:50
    Vasas -NSC 2:1 (1:0)
    Hungária-ut. Biró: Schiller.
    Vasas: Kutrucz — Rottler, Király—Klein, Siposs, Tomecsko— Abay, Takács, Rozsos, Szentmiklóssy, Himmer.
    NSC; Gallovich—Havas, Török—Széles, Tímár, Weinberger— Rémay III., Rémay II., Nau, Spitz, Bellák.

    1:0 Takács (28 p.)
    1:1 Spitz (60 p.)
    2:1 Takács (75 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.11.10.